icon

Tvrdá stolica u 6-mesačnéo bábätka

jarmilkajurisova
29. okt 2022

Čaute baby ideme si zo švagrinou k vám po radu.jej 6 mesačný syn ek začal piť mliečko to kupované s obsahom 3,5'/, ale zdá sa že mu nieje dobe.je sýty ale má problém zo stolicou je tvrdá a pri jej potrebe malý plače.neviete nám poradiť švagriná je už bezmocná.mlievko pije asi 3 deň.dakujeme

Strana
z2
petra735
29. okt 2022

Ako sa volá mliečko ? Môjmu synčekovi najviac zapasoval Sunar hneď po materskom. 😉

beata_k
29. okt 2022
jarmilkajurisova
autor
29. okt 2022

@petra735 kupovane v cop jednote

jarmilkajurisova
autor
29. okt 2022

@beata_k áno kupované v Coop jednote

petra735
29. okt 2022

@jarmilkajurisova aha... skúste najprv tie detské ako Sunar atď. Potom môžete ďalšie skúšať.😉

anavixy
29. okt 2022

Kupovane 3,5 predpokladam ze je bezne krabicove.. tam sa snad ani nemusite pytat, co mate robit 🤷🏻‍♀️ NEDAVAT pol rocnemu babatku krabicove mlieko!!

jarmilkajurisova
autor
29. okt 2022

@beata_k myslím že je ešte skoro aby mu dávala také mliečko ale po tých umelých hnackoval vyskúšal Nutrilon Sunar Bebu a až teraz je spokojný spinká len tá stolica je u neho tvrda

pribinak
29. okt 2022

@jarmilkajurisova prečo dáva 6 mesačnému dieťaťu obyčajne mlieko?
Take babo by malo piť upravené UM.

beata_k
29. okt 2022

@jarmilkajurisova 6 mesacne nemoze kravske. Pre tak male dieta nema ziadnu vyzinvu hodnotu. Z toho sa nenaje. Svagrina musi skusat ine znacky. Treba ist k pediatricke, ci nema alergiu na mlieko ked ma hnacky.

anavixy
29. okt 2022

@jarmilkajurisova hnackoval alebo mal normalnu babatkovsku riedku stolicu? Na kravske mlieko ma minimalne pol roka cas, na krabicove aj viac..

jarmilkajurisova
autor
29. okt 2022

@pribinak alergiu nemá píl jej Nutrilon 150 ml a vôbec nebol syty

nikpa
29. okt 2022

@jarmilkajurisova nemôžete dávať 6 mesačnému krabicove kravské mlieko, čo ste obidve na hlavu?? Ani sa nečudujte, že má problém so stolicou a bude ich mat viac keď mu nedáte umelé detské mlieko. Sú všelijaké lacné alternatívy, napr. Babylove z DMky alebo Bebelo z Dr. Max. Berie snáď na dieťa matersku alebo rodicak tak nech mu z neho zabezpečí tu najzákladnejšiu potrebu čo momentálne dieta má a to je vhodné mlieko!!

54tinka54
29. okt 2022

@jarmilkajurisova 6 mesačné bábo a krabicové kravské mlieko? Mne sa snáď sníva 🙈 v takom veku má ešte piť materské prípadne UM. Kravské mlieko sa môže dávať namiesto UM až keď má dieťa aspoň 1 rok!
Snažíte sa šetriť tam kde to absolútne nie je vhodné!

anavixy
29. okt 2022

@nikpa však ale krabicove viac zasyti, si nevedela? 🥲

petamich
29. okt 2022

o kravskej bielkovine kazeine, ktoru tak male dieta nevie stravit asi svagrina nepocula, o tom, ze zatazuje oblicky asi tiez nie - no tak teraz uz pocula a ta tvrda stolica moze byt najmensi problem, takze treba svagrinej povedat, aby sa rychlo spamatala a zacala mu davat adekvatne umele mlieko, kedze uz zrejme nekoji 🤷‍♀️ pre boha to kolko kravskeho mlieka mu davala za 24-hodin, 6-mesacne dieta nema poriadne inu stravu len to mlieko, mas pocit, ze keby vypijes 1-2 litre mlieka za den tak si syta, ved to mu nutricne nestaci

a ak svagrina nevie co je vhodne a co nie, nech sa poradi s pediatrickou (len tak mimochodom ta nasa neodporuca kravske az do 3-rokov)

monicka976
29. okt 2022

@jarmilkajurisova tak male dieta nema pit obycajne kravske mlieko, je kvantum pokracovacich umelych mliek, treba sa poradit s pediatrickou, urcite nedavat obycajne krabicove mlieko ! A ked je hladne, nedostava prikrmy ? 150 ml je aj malo na 6 mesacne dieta, preto moze byt stale hladne. Pokracovacie umele mlieka su zlozenim prisposobene potrebam babatka, prosim ta, uz mu nedavajte to mlieko, ved mu uskodite 😔😦

basska_b
29. okt 2022

Nesmie pit kravske mlieko kvoli neschopnosti spracovat kasein 🤦‍♀️ to preto ma take problemy.

nikpa
29. okt 2022

@anavixy šak rovno segedín s knedľou nech mu natlacia na obed. To je to isté 🤦

jarmilkajurisova
autor
29. okt 2022

@54tinka54 ja som jej to hovorila len či môže dať Sunar Nutrilon keď píl tri dni krabicove

jarmilkajurisova
autor
29. okt 2022

@monicka976 môže dať znova umelé?keď píl tri dni krabicove

monicka976
29. okt 2022

@jarmilkajurisova ano treba mu dat umele, uz mu nedavajte vobec to krabicove. Prikrmy by tiez uz malo mat, dava mu ? Treba skusit ktore umele sadne. Ako pise vyssie @petamich, aj nasa pediatricka odporuca kravske az od 3 rokov, pri umelych mliekach mas podla veku babatka prisposobene zlozenim. Malo problemy pri nutrilone alebo sunare? Treba skusit dat viac ml ked je hladne ak hlad bol jediny problem.

monicka976
29. okt 2022

@jarmilkajurisova skuste Hipp bio combiotik alebo Frace lait baby chvalia, alebo lacnejsie a dobre tolerovane je napr. Babylove z DM, neviem ktore mu sadne ale po tychto zmenach a hlavne po tom krabicovom ratajte, ze mu chudatku bude trvat dat sa dokopy a napravit travenie, ja teda niesom odbornik, ale aspon biogayu by som mu teraz dala resp.espumisan alebo najlepsie sa poradit v lekarni a v pondelok hned s pediatrickou urcite. Pri zmene umeleho mlieka si babatko moze zvykat aj niekolko dni, netreba hned menit na dalsie, treba pockat kym si brusko zvykne.

jarmilkajurisova
autor
29. okt 2022

@monicka976 ja osobne dávam svojej trojmesačnej dcére nutrilon a je to ok

jarmilkajurisova
autor
29. okt 2022

@beata_k ja dávam Nutrilon a zatiaľ je to ok.neviem čo ju to napadlo môže byť spokojný ale dnes som to videla ako plakal a tak sa vykakal

monicka976
29. okt 2022

@jarmilkajurisova ak ma aj redsiu stolicu alebo sfarbenu dozelena, pri UM je to ok, ona zhuste prikrmami, ide o bezproblemove, pravidelne vyprazdnovanie a hlavne bez tvrdej, bolestivej stolice ako pises, ze az place. Prosim ta, porad jej, nech mu normalne dava UM, nech spravi viac ml a uvidi kolko vypije, moze papat castejsie a menej ml, alebo viac a dlhsie vydrzi, kazde babatko je individualne, ale nech mu uz VOBEC nedava obycajne mlieko.

jarmilkajurisova
autor
29. okt 2022

@monicka976 ja ju nechápem povedala som jej nech mu nedava a ona to argumentovala tým že aj svojmu synovi dávala a dokonca keď mal tri mesiace že žiadne UM mlieko nepil.dnes má jej syn 10 rokov a je ok.neviem či mu tým mliečko nepoškodí crievka

monicka976
29. okt 2022

@jarmilkajurisova ach jaaaj...ja ani neviem co ti nato napisat, uprimne mi je luto, ako tazko musi byt tomu babatku po tom mlieku 😟 ved tie krabicove mlieka z obchodu su riedke ako voda, bez vyzivy a plne konzervantov. Ved ak su v tom financie napriklad, su aj lacne a dobre UM, ale kazda matka, by sa mala snazit pre svoje dieta vyberat to najlepsie a najvhodnejsie pre vyzivu, aby ho to nedobehlo neskor v zdravotnych komplilaciach.
Dobre jej radis tak dufam, ze si da povedat...

jarmilkajurisova
autor
29. okt 2022

@monicka976 ja kupujem rodinné balenie Nutrilon dom ochotná jej dať jednu krabičku ale ona nechce o peniažky nejde stále to argumentuje tým že keď začne papať budú mať zasa ten istý problém zo stolicou.zevraj pred tým dávali deťom ktore nemohli byť kojene kravské mlieko a boli ok

jarmilkajurisova
autor
29. okt 2022

@monicka976 ale akurát čítam že môže byť aj dehydrovaný lebo ona mu nedava aani vodičku ani čajík

monicka976
29. okt 2022

@jarmilkajurisova mne pride ze porovnava doby, kedy UM neexistovali a ked zena nemala mlieko, bola nahradna "dojka" alebo rovno dali teple mlieko od kravy...v tej dobe ani netusili co je kazein, ale doba pokrocila, je plno mliek a specialnych mliek pre alegikov, ci citlive deti a teraz sa uz vie, ze kravske mlieko nie je vhodne ani vyzivne pre babatka.

Strana
z2