icon

Tvrdá stolica u 6-mesačnéo bábätka

jarmilkajurisova
29. okt 2022

Čaute baby ideme si zo švagrinou k vám po radu.jej 6 mesačný syn ek začal piť mliečko to kupované s obsahom 3,5'/, ale zdá sa že mu nieje dobe.je sýty ale má problém zo stolicou je tvrdá a pri jej potrebe malý plače.neviete nám poradiť švagriná je už bezmocná.mlievko pije asi 3 deň.dakujeme

Strana
z2
jarmilkajurisova
autor
29. okt 2022

@monicka976 ja osobne by som sa bála o malú jej Nutrilon nerobí vôbec nič je spokojná keď je prebalena napapana takže z Nutrilon hnačky a riedku stolicu mať môže.aj moja ju má riedku ale priberá mi pekne.ma tri mesiace a 6,20 kg

monicka976
29. okt 2022

@jarmilkajurisova je vyhradne na UM? Pokial ano dalsie tekutiny nepotrebuje, kedze voda je v UM. Nam pediatricka odporucala cajik, vodu az z prikrmami, ze mu uplne zbytocne budeme zaplnat zaludok vodou, cajom.
Ved to dieta je len hladne, treba mu dat normalne pit UM a nie vodu...vies co, chyt krabicu z nutrilonu, chyt krabicu z mlieka a ukaz jej zlozenie, co dieta potrebuje a co mu dava. A ak ani toto nepomoze, uz len dufam, ze si to vsimne pediatricka a zasiahne.

dilino
29. okt 2022

Bože 6 mesačný kupovane mlieko s potravín. To musí ešte tie mlieka z lekárne. Ved preto má problémy zo stolicou. Môže mu poškodiť na črevá. Iste predtým dávalo sa aj malým deťom je iná doba veľa maličkých deti má problém sú alergici celiatíci, a neviem ešte čo.

jarmilkajurisova
autor
30. okt 2022

@monicka976 nakoniec dala Nutrilon 🤗

monicka976
30. okt 2022

@jarmilkajurisova dakujem ze si napisala a tesim sa, ze ta posluchla 🙂 pekny den

jarmilkajurisova
autor
30. okt 2022

@monicka976 nedá mi to opýtať sa čo by bolo tomu malému keby mu dávala stále to mliečko veď už len obsah balenia jednej krabice je vysoky

monicka976
30. okt 2022

@jarmilkajurisova ja niesom zdravotnik, neviem ti presne opisat, co konkretne v detskom organizme sposobuje kravske mlieko, ale prikladam pribliznu situaciu a odpoved od detskej lekarky.

monicka976
30. okt 2022

@jarmilkajurisova
Dovolila som si skopirovat odpoved od @khkt, dufam ze sa nenahneva, so starsej diskusie kde to ako lekarka vysvetluje:
Nejde ani to tak často skloňované alergie, ale hlavne o to, že kravské mlieko má iné zloženie bielkovín ako materské mlieko a niektoré bielkoviny z neupraveného kravského mlieka dojča nevie spracovať a vylučujú sa obličkami. Obličky sa takto ale nadmerne zaťažujú, čo ich ovplyvní na celý život. Toto obdobie prvého roka je veľmi podstatné aj preto, že sa počas neho môže meniť aktivita niektorých génov metyláciou- v skratke pôsobenie nejakého podnetu buď aktivuje, alebo "vyradí z činnosti" niektoré gény. Preto je napríklad potrebné, aby bábätko bolo s mamou a nie v dojčenskom ústave, aby sa s ním veľa rozprávalo a podobne, ovplyvňuje to samotné gény a tak dieťa ovplyvní na celý život. Podobne je to so stravou počas prvého roka. Ak budete preťažovať dlhodobo obličky dojčaťa, môže sa to prejaviť ako hypertenzia, obezita, metabolický syndróm v strednom veku. Ale to sú veci, ktoré naša spoločnosť pokladá za "normálne." Takže naše mamky a babky môžu s kľudným svedomím povedať: Veď ty si pil mlieko zo sáčku od dvoch mesiacov a nič ti nie je..."

jarmilkajurisova
autor
30. okt 2022

@monicka976 dala som jej to prečítať jej 10 ročný syn má nadváhu takže je to nakoniec pravda že krabicove nie

monicka976
30. okt 2022

@jarmilkajurisova vies, ono tie UM maju vyznam, nevyrabaju sa len pre zisk, ale obsahuju co babatka potrebuju, su plnohodnotnou nahradou materskeho mlieka a preto je ich tolko druhov, aby kazde babatko malo vhodne mlieko pre svoje individualne potreby. Urcite vies aj sama, ze su pokracovacie mlieka, moj starsi pil UM mlieko do 3 rokov ( sam zo dna na den povedal ze uz nechce) A dodnes mu kravske nechuti, ale ma rad mliecne produkty a chvala Bohu je zdravy a vsetko je v poriadku. Ono tie nasledky mozu prist, nemusia alebo sa ukazu neskor.

jarmilkajurisova
autor
30. okt 2022

@monicka976 mojej dcére nutrilon chuti je spokojná spinká neviem čo ju to napadlo

monicka976
30. okt 2022

@jarmilkajurisova ja som prveho mala na Babylove, druhy mal v porodnici Bebu kym sa rozbehlo mlieko, ta moc nesedela, tak na dokrm dostaval Hipp bio combiotik a ten mu davam aj teraz ked sme mimo domu a neda sa mi ho nakojit. A planujem pokracovat UM ked dokojim, az kym bude chciet 🙂 hlavne nech je baby spokojne, napapane a prosperuje 🥰

jarmilkajurisova
autor
31. okt 2022

@monicka976mna z nej asi porazí.zasa mu dávala mlieko ale teraz len to z obsahom 1,5'/, ževraj nechcel už Nutrilon.vypluvoval jej ho.

jarmilkajurisova
autor
31. okt 2022

@monicka976 a že teraz ma stolicu dobrú vykakal sa sám bez plaču

monicka976
31. okt 2022

@jarmilkajurisova komu niet rady, tomu niet pomoci, lutujem len to dieta. Nutrilon nie je jedine UM na svete, ked mu nechuti, nech zavola pediatricke a nech jej povie, co dava 6 mesacnemu dietatu. Rozum mi zastava, skoda slov uz.

Strana
z2