Tvrdá stolica u 6-mesačnéo bábätka
Čaute baby ideme si zo švagrinou k vám po radu.jej 6 mesačný syn ek začal piť mliečko to kupované s obsahom 3,5'/, ale zdá sa že mu nieje dobe.je sýty ale má problém zo stolicou je tvrdá a pri jej potrebe malý plače.neviete nám poradiť švagriná je už bezmocná.mlievko pije asi 3 deň.dakujeme
@jarmilkajurisova Kravske?
@petra735 kupovane v cop jednote
@beata_k áno kupované v Coop jednote
@jarmilkajurisova aha... skúste najprv tie detské ako Sunar atď. Potom môžete ďalšie skúšať.😉
Kupovane 3,5 predpokladam ze je bezne krabicove.. tam sa snad ani nemusite pytat, co mate robit 🤷🏻♀️ NEDAVAT pol rocnemu babatku krabicove mlieko!!
@beata_k myslím že je ešte skoro aby mu dávala také mliečko ale po tých umelých hnackoval vyskúšal Nutrilon Sunar Bebu a až teraz je spokojný spinká len tá stolica je u neho tvrda
@jarmilkajurisova prečo dáva 6 mesačnému dieťaťu obyčajne mlieko?
Take babo by malo piť upravené UM.
@jarmilkajurisova 6 mesacne nemoze kravske. Pre tak male dieta nema ziadnu vyzinvu hodnotu. Z toho sa nenaje. Svagrina musi skusat ine znacky. Treba ist k pediatricke, ci nema alergiu na mlieko ked ma hnacky.
@jarmilkajurisova hnackoval alebo mal normalnu babatkovsku riedku stolicu? Na kravske mlieko ma minimalne pol roka cas, na krabicove aj viac..
@pribinak alergiu nemá píl jej Nutrilon 150 ml a vôbec nebol syty
@jarmilkajurisova nemôžete dávať 6 mesačnému krabicove kravské mlieko, čo ste obidve na hlavu?? Ani sa nečudujte, že má problém so stolicou a bude ich mat viac keď mu nedáte umelé detské mlieko. Sú všelijaké lacné alternatívy, napr. Babylove z DMky alebo Bebelo z Dr. Max. Berie snáď na dieťa matersku alebo rodicak tak nech mu z neho zabezpečí tu najzákladnejšiu potrebu čo momentálne dieta má a to je vhodné mlieko!!
@jarmilkajurisova 6 mesačné bábo a krabicové kravské mlieko? Mne sa snáď sníva 🙈 v takom veku má ešte piť materské prípadne UM. Kravské mlieko sa môže dávať namiesto UM až keď má dieťa aspoň 1 rok!
Snažíte sa šetriť tam kde to absolútne nie je vhodné!
o kravskej bielkovine kazeine, ktoru tak male dieta nevie stravit asi svagrina nepocula, o tom, ze zatazuje oblicky asi tiez nie - no tak teraz uz pocula a ta tvrda stolica moze byt najmensi problem, takze treba svagrinej povedat, aby sa rychlo spamatala a zacala mu davat adekvatne umele mlieko, kedze uz zrejme nekoji 🤷♀️ pre boha to kolko kravskeho mlieka mu davala za 24-hodin, 6-mesacne dieta nema poriadne inu stravu len to mlieko, mas pocit, ze keby vypijes 1-2 litre mlieka za den tak si syta, ved to mu nutricne nestaci
a ak svagrina nevie co je vhodne a co nie, nech sa poradi s pediatrickou (len tak mimochodom ta nasa neodporuca kravske az do 3-rokov)
@jarmilkajurisova tak male dieta nema pit obycajne kravske mlieko, je kvantum pokracovacich umelych mliek, treba sa poradit s pediatrickou, urcite nedavat obycajne krabicove mlieko ! A ked je hladne, nedostava prikrmy ? 150 ml je aj malo na 6 mesacne dieta, preto moze byt stale hladne. Pokracovacie umele mlieka su zlozenim prisposobene potrebam babatka, prosim ta, uz mu nedavajte to mlieko, ved mu uskodite 😔😦
Nesmie pit kravske mlieko kvoli neschopnosti spracovat kasein 🤦♀️ to preto ma take problemy.
@54tinka54 ja som jej to hovorila len či môže dať Sunar Nutrilon keď píl tri dni krabicove
@monicka976 môže dať znova umelé?keď píl tri dni krabicove
@jarmilkajurisova ano treba mu dat umele, uz mu nedavajte vobec to krabicove. Prikrmy by tiez uz malo mat, dava mu ? Treba skusit ktore umele sadne. Ako pise vyssie @petamich, aj nasa pediatricka odporuca kravske az od 3 rokov, pri umelych mliekach mas podla veku babatka prisposobene zlozenim. Malo problemy pri nutrilone alebo sunare? Treba skusit dat viac ml ked je hladne ak hlad bol jediny problem.
@jarmilkajurisova skuste Hipp bio combiotik alebo Frace lait baby chvalia, alebo lacnejsie a dobre tolerovane je napr. Babylove z DM, neviem ktore mu sadne ale po tychto zmenach a hlavne po tom krabicovom ratajte, ze mu chudatku bude trvat dat sa dokopy a napravit travenie, ja teda niesom odbornik, ale aspon biogayu by som mu teraz dala resp.espumisan alebo najlepsie sa poradit v lekarni a v pondelok hned s pediatrickou urcite. Pri zmene umeleho mlieka si babatko moze zvykat aj niekolko dni, netreba hned menit na dalsie, treba pockat kym si brusko zvykne.
@monicka976 ja osobne dávam svojej trojmesačnej dcére nutrilon a je to ok
@beata_k ja dávam Nutrilon a zatiaľ je to ok.neviem čo ju to napadlo môže byť spokojný ale dnes som to videla ako plakal a tak sa vykakal
@jarmilkajurisova ak ma aj redsiu stolicu alebo sfarbenu dozelena, pri UM je to ok, ona zhuste prikrmami, ide o bezproblemove, pravidelne vyprazdnovanie a hlavne bez tvrdej, bolestivej stolice ako pises, ze az place. Prosim ta, porad jej, nech mu normalne dava UM, nech spravi viac ml a uvidi kolko vypije, moze papat castejsie a menej ml, alebo viac a dlhsie vydrzi, kazde babatko je individualne, ale nech mu uz VOBEC nedava obycajne mlieko.
@monicka976 ja ju nechápem povedala som jej nech mu nedava a ona to argumentovala tým že aj svojmu synovi dávala a dokonca keď mal tri mesiace že žiadne UM mlieko nepil.dnes má jej syn 10 rokov a je ok.neviem či mu tým mliečko nepoškodí crievka
@jarmilkajurisova ach jaaaj...ja ani neviem co ti nato napisat, uprimne mi je luto, ako tazko musi byt tomu babatku po tom mlieku 😟 ved tie krabicove mlieka z obchodu su riedke ako voda, bez vyzivy a plne konzervantov. Ved ak su v tom financie napriklad, su aj lacne a dobre UM, ale kazda matka, by sa mala snazit pre svoje dieta vyberat to najlepsie a najvhodnejsie pre vyzivu, aby ho to nedobehlo neskor v zdravotnych komplilaciach.
Dobre jej radis tak dufam, ze si da povedat...
@monicka976 ja kupujem rodinné balenie Nutrilon dom ochotná jej dať jednu krabičku ale ona nechce o peniažky nejde stále to argumentuje tým že keď začne papať budú mať zasa ten istý problém zo stolicou.zevraj pred tým dávali deťom ktore nemohli byť kojene kravské mlieko a boli ok
@monicka976 ale akurát čítam že môže byť aj dehydrovaný lebo ona mu nedava aani vodičku ani čajík
@jarmilkajurisova mne pride ze porovnava doby, kedy UM neexistovali a ked zena nemala mlieko, bola nahradna "dojka" alebo rovno dali teple mlieko od kravy...v tej dobe ani netusili co je kazein, ale doba pokrocila, je plno mliek a specialnych mliek pre alegikov, ci citlive deti a teraz sa uz vie, ze kravske mlieko nie je vhodne ani vyzivne pre babatka.

Ako sa volá mliečko ? Môjmu synčekovi najviac zapasoval Sunar hneď po materskom. 😉