Učinný krém pri atopickom ekzéme?
Ahojte,
dcerke sa objavila slabsia forma atopickeho ekzemu - najprv v zime len na lickach,teraz uz na telicku - zacalo sa to dost sirit (ruky,nohy,krk). Z nicoho nic,resp. netusim pricinu. Ja ani manzel ekzemovi nie sme. Natieram ju roznymi mastami od koznej,ale stale sa to vracia a objavuje aj na inych miestach.
- Da sa to vobec uplne niecim "vyliecit"?
- Da sa z toho pripadne "vyrast"?
- Alebo je to chronicke?
- Su nejake faktory,ktore to zhorsuju? Ake?
- MATE NIEKTO,PROSIM,TIP NA UCINNU MAST ALEBO NEJAKY "BABSKY RECEPT"?
Dakujem
Dobrý deň,
dcérka je tiež atopik. Pomáha nám La roche lipikar syndet AP+ a La roche lipikar baume AP+. Jedno je krem, druhe umyvaci gel. Pouzivame zakazdym po kupeli a vsetky prejavy zmizli. Teraz majú aj novinku, tycinku na velmi suche miesta. Plus práčku púšťajte 2x plákať. Prášok sme mali Batole. Ak dojcite, tak pozor na stravu. Vynechajte ryby, cokoladu, orechy, citrusy...vsetky mozne alergeny. A ak uz podavate prikrmy, tak zacinajte stale s tepelne upravenou zeleninou a ovocim. A az ked odsledujete, ze sa priznaky nezhorsuju, mozete podat aj surove.
A ak pijete umele mlieko, tak formulu HA.
@karolinka1991 začni si o tom študovať sama, zístovať informácie, nespoliehaj sa na doktorku, prečítaj tam všetky odkazy..všetky maste od doktorky budú obsahovať kortikoidy, aj advantan, aj skin cap..mastičky, kremy nič neriešia..ak icj prestneš používať, vylezie exem ešte vo väčšom množstve..žiaden ichtyol pre dieťa, žiadna kyselina mliečna, , , väčšinou stačí upraviť stravu a je po probleme..exem je prejavom premnoženej kvasinky v črevách a oslabené črevo dovolí prenikať alergenom do tela..potom sa to prejaví na koži..najväčší alergen je mlieko a jeho bielkovina..a dieťa má kolko rokov? ak nebudeš riešiť stravu, prerastie to do dalších alergii / ktorých sa nezbavíte/
@karolinka1991
ano, peny su to oni...
puder-je namiesany, asi to nenajdete ako hotovy produkt na nete
je na predpis za 0eur, alebo sa da aj kupit volne(odporucam vo Vitamine, akurat tento tyzden manzel bol kupit, ja som prave s dcerkou v nemocnici, ale dnes nas prepustaju,odfotim neskor)
@luba41
to co pisete, mozno plati pre vacsie deti a dospelych, co vylucite zo stravy plne dojcenemu dietatu alebo dietatu co je na UM? niektore deti proste maju citlivu pokozku, a reaguju aj na vonkajsie prostredie. koza totiz tiez dozrieva, niekomu skor niekomu neskor,
ichtyol a kyselina mliecna nie su kortikoidy. advantan by som nedavala.
@yvana74to sú vynimky kedy posobí niečo zvonku- prášok na pranie, material na oblečení, slnko atd..ale to už má autorka si dávno odskúšané, že tam problem nie..a treba foto .. pri dojčenom dieťati dodržuje úpravu stravy matka, pri dieťaťi na UM sa používa formula s plne štiepenou BKM.. pokial má len suché ružové fliačky- používa sa zinková mast-na vysušenie..exem sa nesmie premastovať, až ked sú flaky uplne vysušen, tak sa hydratuje.. toto všetko sa robí ale pri upravení jedálnička..kyselina mliečna dráždi a ichtyol pre malé deti určite nie..
My sme mastili s kadečím a nakoniec malým pomohlo nemastiť. Asi dva týždne to trvalo a exém sa im úplne stratil. Ale to bol náš prípad, no za úvahu to stojí, či tie krémy vôbec pomáhajú a či to nie je len marketing 🙂
@karolinka1991 Jednoznacne Aderma od Exomegy. Vela sme toho vyskusali a toto zabera najlepsie a este na cervene miesta zinkova mast.
@janetinka
suhlasim s A-dermou
@luba41 a nie su to vynimky, su to bezni pacienti a je bezna vec ze citliva detska pokozka reaguje na vonkajsie vplyvy
urcite by som teraz nevynechavala len tak veci zo stravy, ano vyhybala by so sa “umelinam” a naozaj silnym alergenom (pri malickych detoch) ale nie ze polku stravy vylucit....
riadim sa takou zasadou ze najlepsie je konzumovat potraviny ktore su dopestovane(alebo daju sa dopestovat) v nasom podnebnom pasme, takze naprikald pri ovoci sa vyhybame citrusom a exotickemu ovociu (okrem bananov-tie nie su nase ale konzumujeme) a papame normalnu stravu (nekorenenu, menej solenu), na ochucovanie pouzivam bylinky ktore moja mama dopestuje na zahrade.
sama som
v detsve mala exemy a predstavte si ze som z toho vyrastla, a moj syn (tento rok 5 rokov) ma krasnu kozu, napriek tomu ze maval exemy, koza dozrela, kyselina mliecna je super, len treba vediet kedy natierat, kedy nenatierat...
@yvana74 mám načítané za tie roky o exeme a premnožených kcasinkách celkom dost, takže trochu chápem ako telo funguje.. domáca strava funguje len minimálne, tam treba alergeny vylúčiť-mlieko ti potvrdí každý alergolog, že je to v dnešnej dobe potravinový alergen č. 1..žiadny zeler, mrkva, citrusove plody atd..a dieťa aj Ty ste úplne bez alergii?
@yvana74
@luba41 tiez sa mi osobne nepaci nazor,ze povylucovat dietatu pomaly vsetko z jedalnicka...to je dnes "moda" a casto skutocne tie deti potom jednak dokopy nic nejedia a pomaly dodatocne si este "vypestuju" alergiu na vsetko mozne... dcerka jedava pomaly od roka vsetko zaradom (teraz ma dva roky) a az v zime tie spominane licka a potom trochu po tele,ale skor slabsie fliaciky...nechcem jej vynechavat velmi stravu, zatial skusim ostatne a mozno menej tych alergenov,no uvidim...je fakt,ze kazdy ma na to iny nazor,aj doktori samotni a tiez na niekoho nieco funguje na niekoho nie..ma praveze nemam zatial skoro nic vyskusane,je to u nas cerstve...
@danielanicka a dva tyzdne to mali skarede a potom to zmizlo?
@luba41
viete kolko mam ja nacitanych veci, o vselicom moznom, a dnes ideme zrovna z nemocnice po operacii....a verte ze ziadna alternativna metoda nebola a ani by nebola ucinna....
a viete kolko “bludov” sa kade tade pise 🙂
no ja nemam dokazanu ziadnu alergiu, mam problem ze mi telo reaguje koprivkou na nejake zapaly v tele....a to som si presla x koznymi a alergologmi...a coto som
za roky nastudovala, odkonzultovala s odbornikmi(tazko najst naozaj odbornika).
posledna koprivka zmizla po vytrhnuti zapaleneho korena zubu
navonok sa ta moja koprivka javi ako alergia, ale je to uplne ina zalezitost,nechcem povedat ze systemova ale urcite nie s alergologickym zakladom.
so stravou to nijak nesuvisi, ani s nejakou kyslostou organizmu a podobne (to sme si dokazali)
@karolinka1991 ako patlať kremikmi bez uváženia je asi jednoduchšie, ako trochu si tom naštudovať a pozistovať..to nie je moda, to je fakt že strava može za naše zdravie.. bohužial, začína to už malinkých detí, kedy už ročné "majú jest všetko"..škoda tu niečo písať.. inak máš tu aj skupiny o exeme, aj na českom MK je taká- stačí prečítať príspevky iných, ktorý už majú za sebou toto....
@yvana74 koprivka je prejav alergie..keby som mala "len tak objavujúcu sa" tak by som pokojná nebola..
@luba41 hej,asi je na uvazenie,cim viac clovek dietatu ublizi - ci patlanim kremikmi alebo vyradenim velkeho mnozstva potravin...kedze doteraz problem nemala so stravou a kravske mlieko pije od 14m,skusim radsej najprv to patlanie...ale samozrejme,je to kazdeho nazor...
@karolinka1991 u nas jednoznacne najlepsi krem exomega od a-derma, je to specialne na atopiu, da sa kupit v lekarni aj online, mame ekzem v rodine, je to dedicne, netvori sa dostatocne bariera kozna, muz vyskusal uz hadam vsetko, tento je top, malemu to mazem ked sa zacnu ukazovat prve pupaciky 1x denne, v zime 2x, pouzivame ten v sterilnom baleni. Inak jeme vsetko s mierou.
@sandrinne a hodila by si mi prosim link?
@karolinka1991 ja teda plne suhlasim s @luba41 ...tiez mame co to za sebou, strava je gro a pokial sa v nej vyskytuje alergen, co moze byt uplne neocakavana potravina tak aj 1000 masti je zbytocnych, ba az kontraproduktivnych ...dovod, preco sa flaky stale vracaju je jednoznacne Advantan ....neriesi pricinu, len potlaca priznak, ktory sa nasledne prejavi inde, opakovane a vo vacsom a ste v bludnom kruhu, z ktoreho tazko von a pomocou masti uz vobec nie ...zlozenie stravy pritom vobec nie je potrebne zredukovat na polovicu, staci postupne jedno za druhym otestovat vylucenie aspon hlavnych alergenov ,,,zacala by som dajme tomu tym mliekom,,, minimalne na 2-3 tyzdne, pridala do stravy kvalitne ...ale myslim kvalitne probiotika plus prebiotika, to co sa javi ako atopak je v 90% kvasinka, ktory pokial sa zatlka kortikoidmi tak sa naozaj preklopi do atopaku a nan sa nabalia aj ine imunologicke potiaze ...bezmliecna dieta s probiotikami vie celkom pekne odkvasinkovat a vycistit kozu aj creva,, ktore musia byt v dost zlom stave ak uz prejav je aj na pokozke
,,,toto pomoze vo velkej vacsine pripadov a nie je to ziadne velke obmedzenie ...ak to nebude stacit, tak treba vyskusat ine alergeny ako vajce, psenicu ,,,a az potom mozno nejake specifickejsie
@luba41
s koprivkou mam uz coto odzite a odkonzultovane na odbornych miestach, a verte ze v mojom pripade so stravou nesuvisi, a nakoniec viem s cim suvisi, ale to teraz nie je dolezite (verte ze to nebolo jednoduche riesit to, a ze som nebola spokojna ked som to mala)
netvrdim ze strava nie je dolezita, ano, je dolezita, ale teda netvrdim ze za vsetko moze len strava....koza-najvacsi organ nasho tela, je predsa vystavovana aj vonkajsim vplyvom....rozhodne by som riesila aj pracie a umyvacie prostriedky, a strava, k tomu som sa vyjadrila uz-co je dopestovane v nasom podnebnom pasme, jasne ze nie rocnemu dietatu navarit odvar zo vsetkeho 🙂, ale to predpokadam
ze vie kazda mama ako zaradovat potraviny....urcite by som nevylucovala bezhlavo mlieko u deti, pokial mi niekto nedokaze ze je na neho dieta alergicke.
skusit na 2-3 tyzdne - ok, len netvarme sa prosim vas ze za vsetko zle moze dnes kravske mlieko, lebo o tom pise internet 🙂
ku kremikom: su kremiky/pudre, ktore sa vobec nevstrebavaju, a sluzia ako fyzikalna ochrana koze(hadam som sa dobre vyjadrila)
Advantan tam urcite nepatri, ten naozaj je jednoduche docasne riesenie
autorke @karolinka1991
by som odporucila najst si naozaj dobru koznu lekarku a neriadit sa radami na internetovom fore (ani mojimi 🙂, ale celkovo zhodnotit stav s odbornikom, a mozno aj inym ako koziarom ak to bude potrebne
@karolinka1991 ahoj ak chces poradim ti kozneho lekara v Ba ktory ti vaetko vysvetli nejde len o krem ale treba sa na to pozriet komplexne, mne pomohol za 3 dni sa nam to upravilo
@bamb27 dakujem a mozes napisat prosim konkretny nazov probiotik a prebiotik? Alebo aspon do spravy?
@karolinka1991 nasla som ho tu
https://www.drug-store.sk/a-derma/268-a-derma-e...
@momoqui super, poprosim
@karolinka1991 urcite je ich viacej,, ide o to aby to nebola hlavne zmes farbiv a konzervacnych latok, fajn ked su aj bez laktozy, lepku ,,,proste co najcistejsie,,, pre malinke deti su fajn infant dophilus po novom asi dofi plus infant, probiofix baby alebo tak nejak, biogaia fajn, len slabsia ...v tych beznych cenovych kategoriach,,,a kvalitne prebiotikum je napriklad hylak,, lenze neni moc chutny, fajn je ale aj inulin napriklad, v praskovej forme, dobre rozpustny, prakticky bez chuti
@bamb27 biogaiu sme mali a z hylaku mi napriklad mladsia grckala...ale dakujem za info 🙂
@karolinka1991 to sa jej ani necudujem, ja sama ho nezvladam ,,,
@bamb27 a ako dlho ich treba davat?
@karolinka1991 tie 2-3 tyzdne co vylucime mliecne vyrobky? A davat aj probiotika aj prebiotika?
@karolinka1991 ano, podla mna za skusku to stoji ...a uvidite

@martankovia ahoj,prosim ta A-derma,to je toto?
https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty...
- s tymto aj vlasky aj telo?
A toto je to mlieko?
https://www.notino.sk/a-derma/exomega-telove-ml...