Unavené bledé dieťa - skúsenosti
Ahojte, chcem sa opytat ci mate niekto skusenost, moj 4 rocny syn byva bledý, unavený, a velmi rychlo sa spoti, staci chvíľka aktivity a hned ma celu hlavu mokru, zadychany sťažuje sa ze je unaveny.. Zajtra s ho objednala na krv, len by som chcela vediet ci mate skusenosti, a este jedna otazka, je normalne ze sa mu na kolene robia hnisave vyrazky?? Akoze nie zeby mal cele koleno vysypane ale tak ze sa mu spravi mastim atd a za tri dni zas potom na druhom.. Uz to trva chvíľu..
Prekvapivé vyjadrenie lekárky... Obdivujem jej sebavedomie a vieru vo vlastnú neomylnosť. Dobre...je prirodzené, že sa dieťa spotí pri intenzívnom behaní za loptou, či lození po preliezačkách a naháňani sa. Ale ak nenastala u dieťaťa nejaká zmena životosprávy( nástup do škôlky, či školy) a náhle sa vyskytli zmeny v správaní dieťaťa, čiže spomínanú únavu, potenie a bledosť, ktoré si okrem rodičov všimli aj iní ľudia, ktorí dieťa dobre poznajú, nemala by sa pani Mudr. hrať na pani vševediacu, ale hľadať zdroj problému. Vždy je lepšie uistiť sa, že je dieťa v poriadku, ako nezodpovednosťou hazardovať s jeho zdravím. Dané symptómy totiž naozaj nemusia znamenať nič, ale môžu byť prvými príznakmi viacerých ochorení, a to aj omnoho závažnejších, ako je iba anémia. Modrinky sa mu častejšie nerobia ? Určite by som trvala na biochémii krvi.
@macus30 Okamžite späť k dr alebo ešte lepšie rovno vymeniť. Treba kompletné krvné testy,a le kompletný krvný obraz, minerály.. Môže to byť obyčajná chudokrvnosť, ale i štítna žľaza, onko ochorenie, problémy so srdiečkom,... čokoľvek, do banality vyliečiteľnej vitamínmi až po závažné ochorenie.
Nenechaj sa odbiť. ak sa ti nebude jej prístup páčiť, pohľadaj inú dr. Veď toto je čistá lajdáckosť. Toľko detí sa dostane na správne liečenia neskoro lebo sa prehliadajú príznaky chorôb, ktoré sú síce zriedkavejšie u detí,a le sú a sú závažné.
@macus30 okrem odberov, ziadaj aj kardio vysetrenie, par znamych je chorych na srdce a maju priznaky ako popisujes, bledost, potenie, samozrejme tazsie vykonavanie istych cinnosti....celkovo bledost je problem nejakeho nedostatku tele, ci uz ciev, prekrvovania, srdca...alebo chybanie nejakeho podstatneho vitaminu ci latky pre funkciu organizmu....
Myslim si ze kazda mama si pozna svoje dieta najlepsie a ak by som citila ze nie je v poriadku a ze sa nieco deje nedostali by ma odtial bez krvnych testov ani za nic.poznam rodinu kde zo dna na den diagnostikovali "zdravemu" dietatu nador a do 3 mesiacov zomrelo,nedalo sa uz vobec nic robit.zrejme zistis ze mu nic nie je ale aspon si budes ista a ten pocit je na nezaplatenie.vrat sa,povedz ze si platia zdravotnu poistku a pozadujes krvne testy a hotovo.
@jahodka11 chcem sa spýtať, aké ste mali ťažkosti pri nedostatku železa? Ďakujem 🙂
@bendelacik no, taaakze, neskutocna unava, uz rano pri vstavani, velke padanie vlasov...a bolest noh...ze niekedy som nevladala skoro ani stat na nohach....
@jahodka11 Vďaka za odpoveď 🙂
Mozem vediet ako ste so syncekom dopadli?potvrdil lekar anemiu?

@macus30 Pozri sa mu na dolné viečka, má ich bledé alebo červené?