icon

Upchatý zvukovod soplíkmi a zaľahnutie v ušku. Čo s tým?

lenka2007
13. feb 2017

Chcela by som sa opyať synovi ma 3 roky zakaždym keď sa u neho objavia sopliky zaľahne ta trubica medzi uškom a noštekom. A nasledne nepočuje lebo mu zaľahne uško. Potom s nim chodim 2x do tyždňa na kukučku asi mesiac. Lekar mu da vždy antihistaminika ( trifed) a sprej do nosa. Ono sa to upravi. A potom stači jeden kychajuci človek v okoli a mame to znova. Čo s tym aby sa to neopakovalo a vyliečilo nadobro.

dobromila1111
13. feb 2017

Nasmu sa robilo to iste. V decembri nam vybrali nosnu mandlu,ktora bola obrovska a tomu stavu pomahala. Navyse my sme mali sople v usiach,tak neviem,ci tym zalahnutim myslite toto? Odporucila by som vam konzultaciu na orl,ci by tiez nebolo vhodne tu mandlu vybrat..

lenulilienocucka
13. feb 2017

Ja by som určite išla na vyšetrenie ORL 🙂

janinah
13. feb 2017

A čo robíš,ak sa soplíky objavia?...popíš to a potom ti odpíšem...

lenka2007
autor
13. feb 2017

No mi na to Orl chodime už 4 mesiace všetko to začalo v oktobry zapalom stredneho ucha na oboch stranach pri obyčajnej vyroze. Vybrali sme ant. amoksiklav sa mi zda bolo o.k. pokiaľ neochorel na vianoce teploty , kašel, bolesti uška. Dala som paralen, stoptusin od kašlu, flonidan na soplijy +nasivin a obyč. lieho kvapky do uška. Vsetko prešlo len na novy rok som si všimla že sa maly stale vypituje čo, čo? Skrátka nedoslichal, keď som povedala slabšie. Tak som šla na ušne. nasadil na modry (zeleny) trifed 3×2,5 ml nasivin do nosa. A pritom z nosa nešli žiadne sopliky nič za cele 3 tyždne kym sme vyjedli celu flastičku trifedu. Ale nakoľko mal stale tu krivku na pristroji zlu. Tak sme chodili na kontrolu ešte dva tyždne upravilo sa to a tyždeň na to chytil zase sopliky a teploty a taky kasel ako na priedušky keby tie sopliky zatekali tak na na ušnom znova dali trifed teraz žlty 2x2.5 ml a večer aerius 2.5ml teraz do nosa už otrivin. A stale mu tie spoliky ako pišete hore zatekaju do uši a tym nepočuje. Mandle nema zväčšene. Už som sa na to pytala. Len mi už lezie na nervy chodiť tak často na ušne a maleho ani do školky dať nemôžem. Som vďačna za každu radu. Pytala som sa na naparovnie ale že to nepomôže. Čo by mohlo aby sa to upravilo až do neho stale nepcham lieky. Ďakujem pekne za radu.

janinah
13. feb 2017

@lenka2007 popíš ako odsávaš soplíky.....či fúka už sám?

dobromila1111
13. feb 2017

@lenka2007 je zvlastne,ze vam povedali,ze nema zvacsenu mandlu. Tak malemu decu sa to tazko da totiz vysetrit a zistit. Ked mal moj 1.5r,tak tiez sme triffedovali a tak vytiekli sople z usi. No to mal opuch sliznic a isli mu zuby,tak to bolo riesenie. No dlhodobo by to skrelo aj mna na vasom mieste. Mizno by bolo fajn ist na orl este aj inde

nadula01
13. feb 2017

Nám pomohla konvicka na preplach nosa

lenulilienocucka
14. feb 2017

@lenka2007 a kde chodíš na orl? 🙂

lenka2007
autor
14. feb 2017

@nadula01 a to je čo? Ešte som o tom nepočula.

lenka2007
autor
14. feb 2017

@lenulilienocucka do čadce

lenka2007
autor
14. feb 2017

@janinah sopliky odsávame vysávačom,tak 6-8 krát za deň. Pred tým dám vincentku a potom ointh teraz, a avamis 1x za deň ten mu dávam na noc.

lenka2007
autor
14. feb 2017

@nadula01 to je super len mame 3,5 roka a nevie smrkať dostatočne tak to nie je bohužiaľ pre nás. Ale ďakujem

dobromila1111
14. feb 2017

@lenka2007 moj sa tiez vyfuka,no ked nas trapia huste zadne sople nema sancu. Tiez vtedy vysavam. Konvicka je pre vacsich,na toto sa male dieta neda nahovorit..

evina313
15. feb 2017

no mojmu synovi prave aj z tohto dovodu vyberali v decembri nosnu mandlu , už druhý krat. ☹ vzdy ked mal nadchu, vliezlo to aj do ucha.
som sa tesila že už budeme mat klud s uškami, ale teraz zas. Huste sople, zalahnute v ušiach, dychanie cez ústa...smrkať vie. Ja už neviem čo s tým. Od mandle neubehli ani 2 mesiace ☹

mily7
16. feb 2017

Baby nie som expert,len mama cerstveho,choreho skolkara. Chcem sa spytat ci ste neskusali posilnit imunitu? Aby sa predchadzalo soplom aspon. Je to hrozne takto trpiet. Skusit imuniloga ale aj prirodnu cestu. Plus miesto tej kanvicky pouzivat nosny sprej na preplach nosa. Rano vecer vystriekavat morskou vodou.

sissik
16. feb 2017

@lenka2007 my sme mali podobne problemy, podstupili sme vyebr mandle, ventilacne trubicky v usiach. Na doliecenie dostala balinik Otovent. Skus vygooglit a popytat sa.
Obcas jej tym aj teraz prefuknem, ale pozor, nesmie sa pouzivat pocas nadchy a akychkolvek soplikov.

dobromila1111
16. feb 2017

My ideme tiez k imunologovi. Davam don vsetky nadeje,ze pomoze. Uz naslepo posilnovat imunitu nechcem,nie je to ucelove. Uz hadam bude dobre. My mame mandlu od decembra von. No nasa bola velka,znemoznovala dychanie nosom,cize u nas jej vyber pomohol. Chorobnost sa zlepsila,sme tyzden doma,tyzden v skolke. No sada na neho vsetko. Aj ked ra nasa skolka berie kadejake chore deti uplne v pohode.