Úpravy dioptrií u 4-ročného dieťaťa
Ahojte, som vystrasena, smutna..... Syn mi vidi, nic absolutne sme si nevsimli, ze by nevidel.... Do dialky, do blizka... Jednoducho NIC. Vsetko bolo v poriadku. :(
A dnes lekarka ze +8 a +6,5. 😥😥😥😥😥😥😢😢😢😢😢😢😢
Bude mat okuliare, zalepene oci, aj cvicit bude treba na dlllllhu trat. ☹️☹️☹️☹️☹️☹️
Prosim ma niekto skusenosti, ze sa dioptrie upravili? Mne sa nechce proste verit..... ☹️☹️☹️
Je to sok aj pre rodicov, u nas je zasa kratkozrakost v rodine, mna preskocila a syn kratkozraky, drzim palce
Treba odbornika veru... ja som zacinala na 4 a 6 dioptriach v podobnom veku a 10 rocna prestala nosit okuliare uplne, brutalnee so mnou ale rodicia tie oci cvicili... kazdy bozi den roky... do 40ky som nemusela nosit ziadne okuliare, teraz nosim, ziadna drama ale... Zajdi si po dalsi nazor, hlavne pozriet pozadie, ci tam nie je nieco este navyse za vadu a potom musite poriadne na to ist..detom sa ten zrak vyvija este len.
@anjelicek26 ked si cvicila, mala si pri zalepeni oci aj okuliare?
Treba odbornika veru... ja som zacinala na 4 a 6 dioptriach v podobnom veku a 10 rocna prestala nosit okuliare uplne, brutalnee so mnou ale rodicia tie oci cvicili... kazdy bozi den roky... do 40ky som nemusela nosit ziadne okuliare, teraz nosim, ziadna drama ale... Zajdi si po dalsi nazor, hlavne pozriet pozadie, ci tam nie je nieco este navyse za vadu a potom musite poriadne na to ist..detom sa ten zrak vyvija este len.
@anjelicek26 boh žehnaj takým rodičom 🥰
Tak a koľko ma rokov mojej zistili , že nevidí do diaľky keď mala 22 mesiacov s to tiež sme nič neznášali oni sa deti prispôsobia tomu prostrediu a namerali jej ľavé -8 a práve -5 okuliare dostala hneď s hneď som si všimla že začala vidieť videla maximálne do jedného metra potom rozmazane teraz ma už 16 rokov a teraz ma práve - 4,5 a ľavé -2,5 vo pri mínusových je to úspech tie sa práveže vekom zhoršujú nosí okuliare stále len pri tréningu ich nemá a to chodí na karate a motokáry
Zalepila som mu oci pred hodinou cca. Hrali sme sa dobble a dokonca bol rychlejsi. A na to oko, kde ma +8. Ako je to mozne?

Ahoj aj šošovky sú super 🥰 nieje to zatiaľ vedecky podložené ale ustáluju zrak a pomáhajú. My všetci nosíme okuliare/šošovky... Dcéra má tiež od 4 rokov okuliare a tiež nechápala že nevidí až keď dostala okuliare sa zrazu zmenil svet a pochopila že nevidí... A tiež veľmi silné ako tvoj ale postupne sa jej zhoršovali každý pol rok rok pol až celá dioptria. Potom jedna skvelá lekárka, nech nosí šošovky aspoň občas. Tak sme dávali na plávanie, gymnastiku a tak pár krát do týždňa na pár hodín a odvtedy sa jej zrak nezhoršil už vôbec a to mala aj vývojový buuum od cca 10r si to drží už bude mať 15.