icon

Ustúpi reflux časom?

lusia222
12. dec 2012

ahoj,chcem sa opytat ci reflux sam casom ustupi alebo to treba lekarsky liecit.dakujem

Strana
z2
lili235111
12. dec 2012

ze vraj bymal ustupi do 3 mesiaca,uvidime,mame rovnaky problem

majka99999
12. dec 2012

@lili235111 @lusia222 Casom by mal ustupit, ked dozrie traviaca sustava - zaludocny zvierac. AR mlieka su na udrzanie potravy v zaludku, samotnu pricinu neriesia. Pocula som, ze existuje aj operacia, ak by sa to casom neupravilo... Ale nie som doktor. 🙂

nesa12
12. dec 2012

my mame reflux uz 5 mesiacov,tak uvidime kedy sa upravi...su deticky, ktore ho mozu mat aj do 15 mesiacov. Ked sme zacali prkrmovat,tak sa to zlepsilo. Treba len dbať na zvýsenu polohu babätka a nechat odgrgnut. Mozete skusit davat do mliecka nutriton na zahustenie alebo skusit sirup gastrotus...

ninusiak86
12. dec 2012

Ahojky, my máme tiež reflux, mali sme už 6 mesiacov a stále grcáme. Nepomáha ani AR ani Gastrotuss, treba to len vydržať

sachmetttt
12. dec 2012

Ahoj ano mal by ustupit no bohužial nám ešte nie a to budeme mat 9mesiacov. Doktorka vravela že by mal ustupit do roka ak neustupy tak po roku su tabletky. My pijeme nutrilon AR .. Držím palce nech to čo najskor prejde 🙂

janka273
12. dec 2012

Ahoj , my máme reflux od narodenia, teraz má Riško 8 mesiacov, žiaľ nám neprešiel, boli sme na kontrole, musíme stále brať sirup Gastrotuss a infacol, jesť po menších dávkach a častejšie / inak všetko vygrcá, hlavne ovocie, ktoré mu spôsobuje kyselinu/....my sa kojíme.

lea641981
12. dec 2012

ja som mala problem so synom a vsetko u lekara bolo v poriadku ☹
syn ked sa nahneva doteraz grca a to ma 7 rokov a rano ked sa napapa v skole chudak na wc grca 😔
ale je ok 🙂 syn bol plne kojeny pol roka 🙂

dcera ta grcka sem tam 🙂 niekedy v tyzdni casto niekedy vobec 🙂
je na UM 🙂 tiez je zdrava o lekarov

mirkamurko
12. dec 2012

My už máme 11 mesiacov a grckáme stále,niekedy to je super,že negrckáme a niekedy tak grcká že až takú šablu hodí prúdom.

dejka77
12. dec 2012

Casom to urcite prejde. Dlzka podla mna zavisi aj od toho aky silny je reflux. Dcera to mala dost mierne takze tusim uz po 3 mesiacoch to bolo ok a vobec uz potom negrcala. Syn to ma tiez ☹ a ten grcka teda dost vela. Na nete som sa docitala vsaj aj to, ze ak sa jedna o silny reflux tak sa tym moze narobit skoda, tusim podrazdeny pazerak. Takze urcite treba navstivit aj lekara.

magdalenocka
12. dec 2012

urcite raz prejde. risko vracal vela a casto som myslela ze to neskonci. ale skoncilo. ked mal 7 mesiacov. 🙂

elienka
12. dec 2012

u nás prešiel okolo 6teho mesiaca. Zrazu som si všimla, že už nieje všetko ogrckané a ja periem menej 😀
Manžel má reflux dodnes, ale netreba to riešiť.

machovalucka
13. dec 2012

my sme mali silný reflux,malá negrckala ale stále sa dusila a nikdy nespala,jej to mliečko chodilo iba hore-dole a vždy ju to zobudilo alebo jej zabiehalo,zahusťovali sme mliečko...ustálilo sa to po troch mesiacoch a ked sme prešli na tuhú stravu,tak som jej velmi dlho musela mixovať aby ju nenaplo,ináč vyvýšená poloha a zvýšená pozornosť...držím palce 🙂

1ivanka1
13. dec 2012

My máme tiež reflux a budeme mať 6 mes. Zlepšenie nevidím,skôr naopak. Po tuhej strave niekedy vygrcne ale da sa to zniesť. Keď jej dám mliečko tak to si už ani neodrgne ako to bývalo ale rovno grcia.a veru dosť.tak asi v jej žaludočku je to mlieko v porovnani s tuhou stravou riedke. A ďalšia vec,že beba AR pokračovacia už nie je..vraj potom to už deti prechádza..

bambibam
13. dec 2012

Náš má 9 mesiacov a nemám pocit ,že by sa stal zázrak, ked pije s cecíka - polovička letí von ,s flašky -ako kedy,ale trochu vyhodí a tuhá strava to je béééé, takže u nás je toho síce menej od narodenia ,ale trvá. Beba AR sa dá predpisovať aj po 1 roku ,ale musí to schváliť poisťovňa. Ja sem- tam ked náhodou ostane mliečko vo flaške a cca do hodiny má ísť jesť mliečnu polievku ,tak mu to tam vylejem pomiešam a zdá sa mi ,že menej potom ide von. Predpokladám ,že ak to neustúpi -tak sa to časom naučí sám ovládať. Jedáva pomalých dávkach a častejšie ,ale pereme ako by býval doma sám.

hyta
13. dec 2012

My sme sa takto trápili vyše dvoch rokov, no napokon sa to predsa len upravilo.

dadka75
Autor odpoveď zmazal
sandy3911
13. dec 2012

My sas nim tiez trapime,aj na gastro chodime a papame sirup gastrotuss a je to vdaka nemu lepsie.maly mal uz tri mesiace a stale to mame,takze vpolroku,ked zacne papat prikrmy,mame cakat zlepsenie.

clarissa
13. dec 2012

Moja dcerka mala reflux asi do 8mesiaca...po 8mesiaci sme presli na Francuzske mlieko a od toho dna bolo po refluxe....mozno je hustejsie alebo neviem asi je zlozenim ine ale nam pomohlo to a vysledok som videla hned po prvej davke

solnicka48
13. dec 2012

Ahoj, moja malinka mala strasne silny reflux, akonahlke sa napapala, hned vsetko vyslo. Upravilo sa to po 7 mesiaci. Ani neviem ako a samo to z dna na den preslo.

skibaby
13. dec 2012

My sme s tým bojovali do piatich mesiacov, akonáhle sme zaviedli príkrmy, reflux sa stratil...

milka1978
13. dec 2012

ahoj .... môj syn má tiež reflux ... ešte ho nemáme síce potvrdený ale určite ho má .... ideme na gstro 29. januára no ked som mu dávala obyčajnú Bebu 1 Premium tak všetko č zjedol vygrckal a niekedy až taký prúd mliečka z neho išiel, že som sa len čudovala ..... za 3 dni sa toho veľa nenajedol, pokiaľ sme mu nedali Bebu A. R. ... teraz mi negrcká, pekne priberá a nie je taký nervózny ako predtým .... dúfam, že nebude mať s tým dlhodobé problémy a rýchlo nám to vymizne

abbie
13. dec 2012

moj ho mal do pol roka

teress
13. dec 2012

určite ustupi,namustupil ;ked mala začala štvornožkovat a sediet, ale doteraz je velmi nachylná na vracanie...uspavanie v postielke nehrozí...dovracia sa do 2 minut, aj ked je chora...idú jej zubky...hned vracia...takže na to si musíme dat velký pozor

matisekc
14. dec 2012

maly ho mal do 10 mesiacov

dedenini
14. dec 2012

ani som nevedela ze ho mame..zijem v UK. nikto mi nepovedal, len ja doktorke, ze moc grcka, ci to neni reflux, a ona nam dala nato taky prasok co som davala do mliecka.. vtedy sa to moc neupravilo. niekedy tak grckala ze taky prud mlieka, ze to som skoro aj ja od strachu odpadla, ze co je to snou..no teraz mame 8 mesiacov a uz je to dobre..obcas sa stane ze vygrcka daco..ale to je uz normalne.. drzim palceky

slava76
14. dec 2012

Ano ustupi.. my sme chodili aj po gastre , boli na ultrazvuku lebo mala sa nam dusila - este že mama monitor dychu že signalizoval, a do roka ustupil celkom.. Povedali že su aj detičky ktoré musia isť na operáciu ale to zistia to su už vážne problémy ktoré lekár zistí hneď... Pili sme AR mlieko a sa nejak to aj pomahalo...

vemala
14. dec 2012

u nas ustupil tak okolo 9-10 mesiaca sam

staford
14. dec 2012

máme skoro 6m a reflux stále niekedy viac niekedy menej ale musím povedat je to stále menej 😉

zeleny_cajik
14. dec 2012

U nás úplne prešiel úplne okolo 10 - 11mesiacov. Prudké zlepšenie však prišlo už s príkrmami (od 5-6 mes.), malinká vracala ovela menej 🙂

mirkami7
14. dec 2012

Ahoj, my sme mali tiež reflux,brali sme na to gastrotus,s príkrmami sa to zlepšilo a do roka úplne ustúpil.Doktorka mi povedala,že do roka zvykne ustúpiť ale u niekoho môže pretrvať až do dospelosti.

Strana
z2