icon

Úzkosť a panika u 12-ročného

stunterka
1. mar 2025

Prosím Vás baby..nemate niektorá skúsenosť s prírodnými liekmi pre syna. Chodí už na terapie...len rána sú blbé, v lekárni mi dali len medovkovi čaj, že iné nemôže.Magnezko berie. Nie je niečo co by som mu mohla dat aby sa cítil lepšie? Pre dospelých je depress lavecan...a pre deti fakt nič?

Strana
z2
0silvia0
1. mar 2025

@stunterka sedatif pc? Je na nom uvedene ze bez vekoveho obmedzenia

iwesska
1. mar 2025

Sedatif PC su lentilky,uplna zbytocnost. Bohuzial nic take nie je. Z vlastnej skusenosti viem,ze ak chyba serotonin, nenahradis ho nicim prirodnym. Aj ked ide o dieta.

jana_eyre_2
1. mar 2025

De-press je od troch rokov.. ide aj o to ako silnú ma úzkosť.. mojím deťom de-press pomôže ak majú náročnejšie obdobie, dáva si ho dcéra, ale nie pravidelne, len keď je horšie..

stanulienkat
1. mar 2025

Skus Lavekan,-silica z levandule. Navodzuje taku kludnejsiu naladu. Sedatif naozaj nie. Cukriky, homeopatika.

letfenixa
1. mar 2025

Bachove kvapky.

jana_eyre_2
1. mar 2025

Inak ten tryptofán čo obsahuje depress je účinný aj podla psychiatricky.. že sú deti, ktorým to zaberie a stačí..

stunterka
autor
1. mar 2025

@jana_eyre_2 ďakujem skúsim.Len ešte otázka sú rôzne alebo len jedna verzia?lebo nechápem prečo ma v lekárni odbila, ze to nie je pre deti,ze až od 18.

jana_eyre_2
1. mar 2025

@stunterka neviem, ja viem len o tomto.. ale ja si všetky lieky ktoré berieme vždy preverujem na adc alebo pozorne čítam príbalové letáky..

Často ide aj o to aku lekárničky majú náladu.. ja mám pri dome výbornú lekaren, kde mi vedia vždy super poradiť, ale čo mám pár zážitkov z iných lekárni, tak niektoré akoby sa ani nevyznali v tom čo predávajú..

stunterka
autor
1. mar 2025

@jana_eyre_2 no to môže byť.Ze sa nevyznala, úplne mladá baba to bola.Skusim mu to dat.Snad mu bude ľahšie.krasny deň.dakujem.

jana_eyre_2
1. mar 2025

@stunterka držím palce, je to náročný čas pre tie decká v tomto veku.. pekný deň 🙂

loliki
1. mar 2025

@stunterka Potrebuje objatie, pochopenie, uistenie, pochvalu. Odkedy je taký? Aké sú dôvody? Ako zvláda školu? Aké má problémy doma? Môžete počúvať ranné afirmácie, alebo začať už večernými afirmáciami na ukľudnenie.

stunterka
autor
1. mar 2025

@loliki no vystrašilo ho v škole ze odpadlo dievča odvtedy ma strach chodiť tam ze je tam sám a ja tam nie som a ma pocit ze jedine ja ho zachránim.V škole slabosť v nohách,tocenie hlavy,búšenie srdca a zo začiatku zvracal.Je to už lepšie po terapiach,len chce to čas.A preto som chcela mu trosku pomoct aj niečím prírodným.

0silvia0
1. mar 2025

@iwesska
@stanulienkat fakt? Mne ho (sedatif) moja fyzioterapeutka strasne odporucala, ze jej velmi pomaha. Tvrdila, ze depress je o nicom.
Ale ten sedatif osobne vyskusany nemam, vy ste ho skusali osobne? Viem, ze je to homeopatikum a o homeopatikach sa hovori, ze su to cukriky🤷‍♀️

stanulienkat
1. mar 2025

@0silvia0 ano, je to homeopatikum, to znamena, ze ked si kupis lentilky, aspon si pochutis. Tato zvratenost zaraba na hluposti ludi uz vela rokov. Ja som Sedatif mala moznost vyskusat ( tak ako aj mnoho inych homeo) a bol mi na 2 veci. Ak to niekomu pomoze, tak je to len placebo efekt, lebo tomu chce uverit. Vyhodene peniaze. Lavekan mam vyskusany. Tak ma nejako vnutorne ukludni. Je to 100% silica z levandule. A to ja nezvyknem verit na taketo "prirodne" veci.

iwesska
1. mar 2025

@0silvia0 Ano mam to odskusane ma sebe pri silnych uzkostiach. Efekt placeba,nic ine. Cukor v tabletke a 1 molekula "lieciva". Uplne nic. Ja som si tiez kedysi myslia,ze ma spasia prirodne preparaty,ale ako vravim,ziadny sa nemoze uzivat dlhodobo,ani nema taku silu ako lieky. Na dietati som pokusy nerobila,rovno sme nabehli na lieky a do 3 tyzdnov som mala doma ine,nebojacne dieta.

0silvia0
1. mar 2025

@stanulienkat praveze nikdy som neuzivala homeopatika z toho isteho dovodu, ako ty, nedoverovala som im, ze ucinkuju. Preto ma prekvapilo, ako mi ich moja fyzio odporucala.
Mne zabral depress, na ktory zas ona tvrdila, ze blbost.
Tak ani skusat nejdem, ked aj @iwesska pise, ze neucinkuje.
Mne sa zas po korone zjavili nejake panicke stavy a depress to zvladol.
Dik za skusenosti.

stanulienkat
1. mar 2025

@0silvia0 nie ze by som im prvotne nedoverovala. Ja sa vzdy snazim dat sancu, aj ked som vedela, co je to za pripravok. Tiez som cakala, ze pomozu..a nic. Ani ine typy homeo mi vobec nepomohli. Tomu musi clovek asi verit a vsugerovat si to. Tvoja fyzio tomu asi veri, tak preto ti to odporucila.

0silvia0
1. mar 2025

@stanulienkat no ona je taka alternativna konspiratorka, oni maju asi ine telesne vnimace😵‍💫

zabka79
1. mar 2025

@iwesska mne sedatif pc pomohol ale mas pravdu ze ak chyba serotonim treba AD

1andrea111
1. mar 2025

Tablety Persen skúste na ráno

jana_eyre_2
1. mar 2025

@0silvia0 ja som po sedatif Pc dostala jednu z najhorších migrén v živote.. nie je to homeopatikum také že je to len vyluhovana voda s cukrom, je tam určite množstvo výťažkov z určitých rastlín, takže niekomu môže pomôcť ak ho berie pri možno trocha zlej nálade.. ale je to aj silné placebo.. ak má niekto naozajstnu úzkosť, tak to zrejme nijako nezaberie, prirovnala by som to k levanduľovému čaju..

De-press obsahuje tryptofán, čo sice nie je liečivo, ale je to aminokyselina, ktoru telo potrebuje na výrobu serotonínu, preto to funguje.. (moja dlhoročná záľuba je čítať si o liekoch ktoré sa mi dostanú pod ruku a rada sa o Tom bavím s kamarátkou lekárkou 🙈)

0silvia0
1. mar 2025

@jana_eyre_2 mne depress tiez odporucila lekarnicka ked ma zbadala. Tato ostatna stvrta korona ma dala dole.
Vdaka za skusenost.

jana_eyre_2
1. mar 2025

@0silvia0 sú take náročne obdobia, poznám to.. držím palce..

harrisson
1. mar 2025

Nech začne cvičiť, športovať alebo robiť čosi zmysluplne. To pomôže skôr než lieky

0silvia0
1. mar 2025

@jana_eyre_2 dakujem, hned mi povedala, ze korona napada nervove bunky. Cize prvy krat v zivote som mala takuto skusenost

jana_eyre_2
1. mar 2025

@0silvia0 áno, korona vie veľmi veľa veci ovplyvnit, že už je to aj vedecky preskúmane tento suvis.. aj ja mám po korone väčšie psychické problémy, aj keď nikdy som nebola úplne bez nich, odkedy som ju pár krát prekonala, zhoršilo sa to.. (aj keď samozrejme u mňa je to mnohými faktormi)

Moje deti napríklad po korone majú zhoršený zrak a stále sa im zhoršuje, dcéra druhý, syn tretí krát už musia meniť okuliare..

liv1
1. mar 2025

Okrem toho co ti radia dievcata, ja by som poradila chodit rano s mladym behat. Pustat si rano po zobudeni meditacnu hudbu, prijemne spolocne ranajky. Vela pohybu. Ked na neho ide panika uzkost, pomaha napit sa tepleho a zabalit sa do tepleho. Pokial je to mozne,. A urcite by som odporucila Bachove kvapky. Drzim palce 😉

0silvia0
1. mar 2025

@jana_eyre_2 aj mne sa zhorsil zrak, ale pripisovala som to veku, urcite moze byt, ze aj toto ma na svedomi koronavirus.

loliki
1. mar 2025

@stunterka Taký šok dostal z toho? Dúfam, že to dievčatko je v poriadku. Depress by mohol skúsiť.

stunterka
autor
1. mar 2025

@loliki no zľakol sa fest...bol frajer dovtedy..a teraz bojko..ano je našťastie ok.

Strana
z2