icon

Uzlina na krku u dieťaťa. Stretli ste sa s tým?

nikita002
25. jún 2018

Ahojte mamicky prosim vas nestretli ste sa u deti s uzlinou na jednej strane krku???neboly ho boly sme u lekarky na ockovanie a povedala nam ze nieje to nic vazne hmatala mu ju ze je maka a pytala sa ci mame macky mame ale tak nie je pri nich stale ...a povedala ze by nam zobrala krv a uvidime ale ze nieje to nic ..
Aaaa mam mu aj nieco davat pocula som o octanovej masti ze aj alebo co ??dakujem za radu

Strana
z2
inulienka11
25. jún 2018

@nikita002 ahoj.moj maly to ma asi od jedneho roka.Teraz ma 5 rokov.Vidiet mu ju iba ked otocí hlavou.Dr.to neriesila.Vraj to neni nic.Moj brat ma 30 rokov a ma to iste odmalinka.

nikita002
autor
25. jún 2018

No aj on ked otici hlavu alebo ked sa nakloni..

miskaamatko
25. jún 2018

Ahoj, dr. Asi Zobrala krv na.toxoplazmozu..sposobuju.ju.macky..teda prenasaju ju. Ked bude mat vysledky,tak.vam.povie co a ako..nebol.chory v poslednom case

lindusss2016
25. jún 2018

@miskaamatko akurat, ze na to, aby niekto tocoplazmozu dostal, vobec nemusi mat macky. Ak su macky len v byte a nezeru surove maso, toxoplazmozu nemaju, skor ju dostane zo zle umytej zeleniny, cize otazka, ci maju macky je uplne zbytocna, lebo staci zjest neumytu paradajku a vobec nemusi mat macku

nikita002
autor
26. jún 2018

@lindusss2016 my mamw vonku macku ..no ved uvidime ked nam zoberie krv dakujem

lindusss2016
26. jún 2018

@nikita002 ved jasne, je mozne, ze ju od nej dostal, ale uplne by stacilo, ak maju vonku macku susedia a teda ta otazka, ci mate macku zrovna vy, je irelevantna. Uzlinky este vyskakuju pri CMV a mononukleoze

nikita002
autor
26. jún 2018

@lindusss2016 a je to vazne???da sa to nejako liecit??

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
lindusss2016
26. jún 2018

@nikita002 nvm, co konkretne mas na mysli. Ale toxoplazmoza nema u zdravych ludi ani ziadne prejavy, nebezpecna je v tehotenstve. CMV a ani mononukleoza sa nijak nelieci, vela ludi to prekona bez priznakov, ale uz ked to zistia, tak sa robia len pecenove testy, tam sa drzi dieta a po nejakom case sa testy opakuju. Clovek s normalnou imunitou to zvladne v pohode.

nikita002
autor
26. jún 2018

@malicka1986 aj doktorka povedala ze ma.chuducky krk tak mu to je vidiet ale su make maly mi hovori ze mami co.mi to stale.pozeras

pasikavamacka
26. jún 2018

ja mam hmatalene uzliny na krku od detstva. mam to od prekonania mononukleozy a inych infekcii a uz sa mi nevratili do povodnej velkosti. treba urcite zobrat krv a presetrit to, co aj lekarka urobila, aby sa vylucili nejake veci. netreba zbytocne stresovat, ma to vela ludi. octanova mast je k nicomu, uzlina je zvacsena lebo telo s niecim bojovalo

lindusss2016
26. jún 2018

@nikita002 no tak mu to.nepozeraj, pockaj na.vysledky, urcite to nic.nebude

mija777
26. jún 2018

Náš má to isté, už asi rok.. tiež sa máme objednať na krv. Vraj či neprekonal toxoplazmózu, alebo mononukleózu. Riešili sme to s 3 lekármi, ani jeden z toho nerobil paniku. Raz je väčšia, raz menšia. Veľká je hlavne ak má soplíky. A tie máva aj celkom často, tak možno tam je nejaký problém.

nikita002
autor
26. jún 2018

@pasikavamacka este len ideme na krv 🙂 tak dufam ze to bude ok 🙂

liligreg
26. jún 2018

@nikita002 ja som nášmu Adamovi našla uzlinu ako 3mesacnemu bábätku. Išla som k dr, bola práve zastupujúca, ta to ani neriešila, nechytila, povedala, že to je v poriadku a že či Nevidim, že sa mu aj na druhej strane robí. Že je to bežne. Tak som prestala riešiť. O mesiac mal byt ockovany, spomenula som to našej pediatričke, pochytala, nariadila odber krvi, pretože si chcela byt ista, že môže ockovat. No tiež mi povedala, že u tak malých deti, to nie je bežne. Další deň ráno mi volala, že výsledky nie sú Ok, treba na hemato... no krvi by sa mi nik nedorezal, plakala som celu cestu k nej, čo som si šla po výmenný lístok.. keď som tam prišla, pozerá na mna, čo plačem. Že veď nič sa nedeje take, len potrebuje podrobnejší KO, aby vedela, že môže naisto ockovat. To bolo v decembri. Odvtedy sme každých 10 dni chodili na krv na hematologiu do maja a výsledky stále rovnaké. Mal znížené neutrofily a tuším trombocyty zvyšné. V maji 2016 to ukončila tým, že maly je Ok, že uzlina môže byt následkom prekonanej 6choroby, ktorú mal v novembri ako 2mes. Že je mala. Netreba riešiť. Jedine ešte na začiatku vravela o odbere z kostnej drene, ale povedala, že je zbytočne tak malé dieťa tým trápiť. Že akurát z výsledkov krvi moze predpokladať, ze maly bude horšie znášať choroby, nebude vedieť s nimi bojovať (čo sa zatiaľ nepotvrdilo, teploty mal asi 2x, posledné minuly december po Vianociach cez 39, ale okrem teploty mu nič nebola, všetko bolo úplne ok, aj bez lekára sme to zvládli) A z poslednej návštevy viem ešte, že vravela, že tam ma pocit, že sa robí ďalšia hneď vedľa. A veru mala pravdu. Teraz sú to 2r čo sme tam boli naposledy, má dve uzliny tesne vedľa seba, vidno ich najmä ak otočí hlavu a natiahne krk. Vtedy mi až mraz po chrbte prejde. Ale čo už... treba verit, že je všetko Ok. Ideme každú chvíľu na 3r prehliadku, tak uvidím. Inak ja mám uzlinu na rovnakom mieste ako Adam. Tiež ma s tým ako 12r dobre preháňali po dr. Mám 27 a stále tam je

nikita002
autor
28. jún 2018

@liligreg no ja pojdem tiez na krv a uvidime ale doktorka povedala ze je to ok ....a ze preto.mu to je vidiet lebo ma chudy krk ....ale tiez ked otoci krk kokos mam s toho paniku ale tak tiez co uz ...

januska124
30. jan 2021

@liligreg dobrý deň, otváram staršiu tému... Chcem sa opýtať, uzlinu stále máte? Naša ju má už vyše roka na krku, boli sme aj na rôznych vyšetreniach a nič nám nezistili, že Uzlina, že sa nemáme báť... 🙏 Ale človek sa bojí....

januska124
30. jan 2021

@nikita002 prosím ako ste na tom? Hrčka vám zmizla?

liligreg
30. jan 2021

@januska124 áno, ma 5,5r a uzlinu na ľavej strane ma, hneď vedľa nej ďalšie dve. Na pravej strane mu tiež občas nahmatam

januska124
30. jan 2021

@liligreg ďakujem za rýchlu odpoveď... O jemine, tak to už máte riadne dlho... Moja dcérka má 6rokov, nebolí ju to, len občas keď sa otočí a ja ju zbadám tak ma vždy prepadne panika
🙏

liligreg
30. jan 2021

Áno, keď vidím, že sa ide zohnúť a mám vidieť krk, radšej sa odvrátim
@januska124

januska124
30. jan 2021

@liligreg takže už to ani neriesite? Zvykli ste si na to?

michalka4193
30. jan 2021

Noo nášmu sa zväčšila na krku po mmr očkovaní odvtedy ju takú ma a keď je chorý je ešte väčšia

januska124
30. jan 2021

@michalka4193 o jemine tak ako vidím nie sme sami s týmto problémom... 🙏 Možno to aj my máme po očkovaní, vážne netuším ale možné to je

mitama
30. jan 2021

Aj moj synček takmer 2 r. To má na pravej strane, má to od narodenia, nie očkovania!!! Nestresujte!!! Ja by som si ináč ani nevšimla, keby babka nepovedala. Mal to už v 1. Mesiaci... vidno ju ale len keď sa otočí.. Mal to aj moj muž- teraz 32 a už to nemá, a mal to aj moj brat teraz 26- už to nemá. Len nám vraveli, že to treba sledovať aby sa nezvacsovala, ináč je neškodná. Keď má syn sopliky alebo teplotu, má ju zväčšenú, ale to telo bojuje s infekciou. Nerobte si starosti ☺️Len sledujte.

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
michalka4193
31. jan 2021

@januska124 žiadny lekár nepotvrdi to ale je to tak po dvoch týždňoch sa tis takí a tak to ostalo aj s teplotami plus a dcéra staršia po mmr očkovaní prestne 10 dni po začala kulhat na nohu išli sme rýchle na neurológia kde mi povedala ze to bude mmr očkovaním že jej napadol nejaký nerv v nohe ale ze malo by to prejsť našťastie prešlo

blableblu
9. mar 2021

@inulienka11 dobrý deň, prosím vás máme presne to iste uz veľmi dlho a vidiet pri otočení hlavou ,ako ste na tom teraz ?

januska124
9. mar 2021

@blableblu dobrý večer, aj my to stale mame

🧐Občas ma prepadne panika a strach 😱 ale dúfam a verím ze to časom zmizne... V nemocnici nám nezistili nič, ani z krvi, boli sme na sone, povedali nám že je to Uzlina, že sa nemám báť.... Ale už ju mame vyše dvoch rokov a možno aj viac... Tak to ďalej neriešim lebo by dom sa zblaznila

januska124
2. nov 2021

@liligreg
@blableblu ahojte baby, chcem sa opýtať, ešte stále majú Vaše detičky uzlinu? My stále bez zmeny, tipujem už vyše troch rokov...

Strana
z2