icon

V akom veku sa rieši u detí škúlenie?

euka210
17. mar 2013

Náš škúli v podstate od narodenia, boli sme aj na ocnom, kde volo vsetko ok, ze je to do roka normalne a mame prist na 1,5r. Este stale trochu skuli, len neviem ci uz nieco s tym poriesi alebo bude len cakat dalej. Lebo zbytocne s nim k lekarke nechcem chodit, lebo naposledy na prehliadke u detskej vystrajal.
Asi sa to riesi len prelepenim oka a na to je maly, to by hned slo dole. Kto mate s tym skusenost, napiste. dakujem.

ivuska027
17. mar 2013

Nemusi sa to riesit len okluzorom, moze dostat riadne aj okuliare, ale to by sa musel naucit citat tie tabulky, takze to az ked bude vacsi, tretia moznost je chirurgicky. Moja kamaratka je asistentka primarky ocnej v Kosiciach, tam to robia uplne bezne detom 🙂

janinah
17. mar 2013

záleží od konkretneho očka,choď znova na kontrolu a uvidí sa..na vystrájanie sú oni zvyknutí 😉

monikamajova
17. mar 2013

mňa operovali ked som mala 3 roky,takže choďte na kontrolu a uvidíte čo vám povedia,doba sa zmenila a vývoj ide dopredu..tiež som nosila "to škaredé sivé" 😉

petra141181
17. mar 2013

cim skor tym lepsie aj dvoj rocne deticky uz nosia okuliarky moj synator tiez ma kvoli strabizmu ale on ich ma asi dva roky (teraz ma 9) kde chodite na ocne? v Ke je jedna dr najlepsia speciaistka na strabizmus u deti chodia ku nej aj z Levoce a Bratislavi

danielami
17. mar 2013

Aj náš Alex škúli asi od 6 mesiacov, ale ani raz nám nepovedala žeby to bolo do roka normálne. Teraz má 22 mesiacov a od tých 6-tich mesiacov prelepujeme očká a asi 4 mesiace nosí aj okuliare. Lekárka dosť často spomína že v 2 rokoch pôjde na operáciu, tak uvidíme ako to dopadne.

visage1974
18. mar 2013

dcer skulila tiez od narodenia dostala okuliare ale to uz chodila do skolky do sest rokov sa jej to napravilo kym bola prvacka v skole okuliky uz nenosila mala to Ok teraz ma 14r. syn ma dva tiez jedno oko zabieha po vysetreny povedala ze ma nosovy koren velky z toho dovodu na jedno oko skuli raz viac niekedy menej na kontrole som bola uz dva krat ze ked bude rast tak bude menej a menej skulit na to jedno ocko mala som mu vystrihnut t tvrdeho papiera velke E a hrat sa tak s nim ako ho otocim ja tak aj on musi to som robila aj z dcerou na kontrolu mame ist ked bude mat 4r.

dionyzka
18. mar 2013

my prelepujeme ocko a nosime okuliare od 2 rokov

astera
18. mar 2013

Na kontrolu veru, chod, nezanedbaj to,pretože všetko sa nedá odstrániť chirurgicky. Ja chodím s dcérkou od 1,5 roka a máme okuliare aj okluzor. Bolo to veľmi ťažké, nechcela nosiť zalepené očko ani ked chodila do škôlky , teraz má 5 rokov a očko zabieha stále, ale teraz už je rozumnejšia , už si dá povedať a zaliepame nanovo.Tak dúfam, že do 6 rokov sa to upraví.