Vačok pri mliečnom zube
Dobrý deň, kočky poradte dcerka ma pri mliečnom zube už 2 mesiace vačok boli sme aj zubarky, zub ma vyvrtany, každý deň jej ho mam čistit, poraďte niečo čim sa ho zbaviť uplne. Mam aj a LR aloe vera, zápal s ďasna mizne no vačok sa tvorí stále.
@zontik aj my máme 2 zuby vytrhnuté túto možnosť mi ani zubárka nenavrhla ale oni mi majú už taký szeres že im trhali zuby že by mi už ústa neotvoril. Ja by som ich už s týmto netrápia však aké nárastu zúbky také budú a na strojčeku nieje nič zlé. Aj ja som ho mala tak už len čakať aké budú mať zúbky keď im všetky vyjdu
@chameleon87 ani mne ju nenavrhla, vraj sa to na Sk nerobí, aspoň teda u nás...ja som to tu čítala, tak som sa jej na to opýtala...no, lenže náš má iba 5rokov, u zubára sme každý druhý týždeň, chodíme ozaj ako na klavír, aj čistíme, ani fľašu cumeľ nemal, a stále je problém..a jemu vytiahla jeden, teraz sa mu ešte na dvoch robia vačky..ved nieje, ale tiež je to dosť nákladné, a ja sa hlavne bojím, aby sa mu nejak tá klenba nezblbla, ked tam budu tie zúbky chýbať..
@chameleon87, ved v tom je problém, ze zuby nevyrastu, nebudú mať miesto. Lenze v dasnach už založené sú. Keď robili škriatkovia röntgen, vyzeralo to ako chrup žraloka, mliečne zuby hore, trvale dolu 🤣🤣🤣. Ale vazne: keď zub nebude mať miesto, môže sa vytrhnúť vedľajší (zdravý a trvalý) zub, aby mohol vyliezť alebo začne rast zle, do koreňov vedľajších zubov, kolmo von z ďasna, zuby majú fantáziu. Na to žiaden strojček neexistuje.... Určite sú tu nejaké zubarky, ktoré by to vedeli popísať a vysvetliť lepšie. A asi bude aj rozdiel, ktorý zub treba dat von.
@zontik, dám vedieť, v pondelok idem dat zálohu, tak mi hneď dajú dátum zákroku (faktúru dávajú vopred a na splátky. Asi aby rodičov rovno neranila mŕtvica)
@zontik, cele zuby sú lotéria. Staršie dieťa si zuby neumyva, vôbec, môžeme aj puknut od zlosti, ani za nič. Sladkosťami sa pcha, typická puberta a zuby ma ukážkové, zubár si ich fotil ako dokumentáciu perfektného chrupu - tvarovo aj bezkazovo. Krpec si drhli zuby minimálne dvakrát denne, sladkosti moc nemusí a zuby na houby. A strojček bude asi potrebovať tiež. A my hypotéku (na jeho zuby) 🤦♀️ Alebo teda tu výhru v lotérii.
presne viem, o čom hovoríš 🙂 my máme to isté 😀....a ešte aby neskrachovali, aj tie moje si už pýtajú svoju daň z tie roky 😀
Dobrý večer, nasla som túto diskusiu a chcem sa spýtať mamuciek, ktoré majú skúsenosti s hnisavym vackom pri mliecnom zube. 6r dcérke sa dnes spravil vacok, pri mliecnom zube, kt mala už vrtany a plombovany 2x. Je mi jasné, že zúbok nie je v poriadku, len sa chcem spýtať, či to treba urgentne riešiť, či je ten hnis resp zápal nebezpečný. Neboli ju to Zhodou okolností sme objednaní zubárke v utorok, tak ci to tie 3 dní počká, alebo mam zajtra riešiť zubnú pohotovosť? Ďakujem
@gabulienka623 ak ju nebolí, nemusíš na pohotovosť, ale keď pôjdeš, otvoria jej zúbok, vyčistia, a nechajú otvorený.a v utorok už ho dr. zas pozrie a zhodnotí, čo ďalej. Keď sa robí hnis, je tam zápal, môže to dieťaťu urobiť zápal niekde inde, ale nerobila by som paniku, náš mal aj týždeň, čo som nevedela, až kým neplakal, že už bolí..
@gabulienka623 ahoj my sme takto vydrzali pol roka každý deň vytlacali ten hnis. A potom jej zúbok vytrhli nedalo sa nič robit
@vroni prosim ta, kde si v AT? Vies odporucit dobreho zubara pre deti?
@margareta1379, priamo vo Viedni.
Zubárov mame super, len sú súkromní.
@vroni My tiez vo Viedni chodime k sukromnemu, ale zda sa, ze to len tak smrdka. Sice je fajn s detmi, ale kazdy mesiac malej vypadne plomba, pritom super spolupracuje. Ak by ste boli niekde v 22./02., posli mi, prosim tip.
@margareta1379, jaaaj, no my chodíme so škriatkom na väčšie veci do Sleep and Smile v 23., na malé kontroly a drobné opravy je super Dr. Schlichting v 14. (nespecializuje sa na deti, len na bojazlivych pacientov, takže ak dieťa potrebuje rajsky plyn alebo dokonca narkozu, tak Sleep and Smile je rozhodne lepšia voľba) Žiaľ, jedno i druhé nie je práve blízko pri 2./22....
Ahojte máme rovnaký problém dcérka ma 6r v stoličke ma kaz ale z jednej strany ma to dasno napuchnute máme ísť na vrtanie v januari ale bojím sa že jej nezaberie ani vodička a umrtvenie keď to ma zapálené poraďte scim to najrýchlejšie zahojít ďakujem
@noemikatka keď sme boli my, tak som myslela, že zub zubárka vytrhne, ale povedala, že nie, lebo keď je vacok s hnisom, tak nezaberie umrtvenie. Tak len vyvrtala dieru, aby hnis mohol vytekať. Naša je tej zásady, že mliečne zuby neplombuje. Ale toto nám platilo len na vrchnom zúbku. Na spodných sme nakoniec museli oba vytrhnúť, keď sa zmenšil zápal.
@vroni Dakujem, sleep and smile som uz pocula. Len to uz aj do BA vybehnem 🙂 Zajtra ideme este k tomu nasmu, tak snad nieco poriesi.
@margareta1379, no, zase až tak ďaleko to nie je. 😂 A na rozdiel od bratislavského zubára (ktorý nebude o nič lacnejší, obehali sme si), ti tu poisťovňa aspoň časť nákladov preplatí.
@mata223 Dobry vecer, riesime podobny problem-zatial cistime otvoreny hryzak kefkou. Ake doplnky ste, prosim, vyuzivali? Vacok zmizol? Zubok ste teda zachranili?
@noemikatka môžem sa spýtať,ako ste dopadli?
@nara2 ahoj poviem nás príbeh. Dcéra mala takto vacok ktorý sme vytlacali pol roka a nakoniec jej ho vytrhli tto bolo pred 2 mi rokmi. Teraz sa jej stalo to isté na ďalšom zube. Vyvrtala hej ho aby sa otvoril lenže jej do toho zuva začalo rast dasno, teda zhluk tých buniek, hnisu a nervu a to ju bolelo lebo keď zahryzla to jej tam zavádzal. Tak sme sa objednali do Popradu k špeciálnej zubárke ktorá opravuje mliečne zuby. Tak hej zúbok umrtvila, vyčistil vybrala nevy zhnité, zaplnila kanáliky zaplombovala a zúbok funguje ďalej ako ma hnisavy vacok po 2 dňoch zmyzol ako aj hovorila moc sa tešíme

@zontik, drôtiky už sa nedávajú, dávajú sa medzerníky, tu (v AT) stoja stovku vrátane práce (poisťovňa nepreplaca nič)