Váha 7 ročnej dcérky
ahojte zaujímalo by ma koľko vaše 7,5r detičky vážia hlavne dievčatá moja ma 131cm a cca36kg myslím že to je dosť a som stoho smutná 😓 niak ju doma neprezieram sladkost jej dovolím len jednu za deň a papa aj ovocia síce nechce každý deň ale dá si zeleninu vôbec nechce jesť aj keď ju dám do jedla max kukuricu... škole máva obedy takže to niak neovplyvnim aby mala dietu či mensie poprcie🙈 na desiatu jej urobim 2xgrahamovy rohlik zo šunkou niekedy chce z pomazankou či pastekou ktomu niake ovocie a na pitie pije čaj z medom ale viac si pýta čistu vodu nemusí sladké malinovky ... poraďte ako zastavit jej priberanie myslíte že sa strachujem zbytočne a časom to dá dole? popripade niake inspirscie co jej robiť papat na desiatu a večeru čo by jej chutilo a nepribrala by stoho Ďakujem za rady
@noemikatka ja mam tiež 7 ročnú, aj sa tu bojím napísať koľko váži, bo si budete myslieť, že jej nedávam jest 😂😂 ma 115 cm a 20 kg, taky drobec! Ale ja som tiež nízka a kedysi som bývala aj chudá 🤷♀️ a muž je tiež drobnej postavy, žiadne chlapisko, tiež skôr prutik! Na svacinu jej dávam nejaký základ, chlebík s niečím, rožok, alebo nejakú buchtu a vždy nejaké ovocie, syr ona strašne ľúbi, jogurt, keď ma ten základ na slano, tak jej dám kúsok nejakého keksika aj a keď ma zas základ sladký, tak ovocie zeleninu spomínaný syr, ale ja som doma, tak na obedy nechodi, končia o pol 12 väčšinou, tak obeduje doma
@didi2102 neviem či ste čítala ale nezie mi žiadne zeleninu😓😓 a rožok + jogurt a jablko si myslím že nie je veľa keď ma byt do 16h škole
@noemikatka no ona napr z HM čo som jej objednávala tak tiež 134/140 ... Na raňajky je pol chlebíka s niečím,na desiatu viem že jej dávajú rožok a.ovocie ako som písala, na obedy chodí,potom je v družine ako tvoja ,keď je doobeda už nemá nič, keď príde domov má neaky menší olovrant, večeru všelijaku , regulujú jej sladkosti,pije čistú vodu,chodí tiež na tanečnú,teraz v zime lyžuje, druhá neter má už 11t bola rovnaká , teraz.je hrozné vytiahlo a ma 165cm a 38nohu , už nieje buclata práveže taká normálna , brat aj švagriná sú také typy nie tučné ale široké ramená ,.pevnejšia postava, napr ja som typ vychrtliny,úzke ramena , bude v tom aj genetika
Naša bude mať v marci 8 rokov. Má 128cm a 24 kilov
@noemikatka treba ju učiť jesť aj tu zeleninu,neter zbožňuje šaláty zje všetko , skús jej nakrájať jesť aj ty pred.nou ukázať jej to ,trošku posolít, ja mám síce.mensie deti ale aj ku sladkej buchty dávam napr uhorku 😄
ak jej dám do školy niečo sladké tak to je buď bebe alebo myslí sušienky
@noemikatka Vies len to sú také skryté cukry , u dcéry hlavne buduje sebavedomie , neupozornil na váhu,tá moja neter má teda sebavedomia na rozdávanie ale áno na druhom stupni začínajú byť deti kruté,učím tak presne viem čo sa tam deje a neboj vysmievajú sa aj že je dievča chudé a vysoké
@didi2102 uhorský ja milujem a jem ju každý deň sem tam si mala dá jednu a aj jej dám na desiatu ale zie znej jednu a ostatné donesie domov🙈🙈
@didi2102 sikana u deti vie byť kruta áno 😓😓😓 ja len chcem aby dcérka nemala nadvahu a neviem ako nato keď jej nechutí zelenina 🙈 vy čo dávate deťom na raňajky a večeru?
@didi2102
@ministrom kebyže dám mojej na desiatu 1 rohlik a ovocie či zeleninu nakrajanu poviem jej nech rohlik spapa na desiatu a ovocie si nechá na olovrant kým prídem prenu už je hladná kým prídeme domov nie je ano 17h a už pýta večeru dám jej ju a kým ide spať 20/20:30 je znovu hladna a neviem čo potom robiť
@noemikatka mozno len skor ide do puberty a uz sa zaokruhluje.. ak jedava len to, co popisujes.. tak potom.jedava pomaly menej ako moja chuda dcera...
A polievky - keby si ich mixla?? Take nezje? To bol trik na dceru, ked odmietala zeleninu v polievke, ale.mliecne polievky mala.rada, tak vtedy som.to vzdy mixla, nazvala ju mliecnou a zjedla to... Tak skus..
@siska53 môžem ti nápisat správu
@noemikatka mozes
@noemikatka moja 8 ročna ...26 a 130 cm
@lily14 to je super
maminy poradí mi tu niekto pre dcérku niečo dobrého na raňajky a niečo na veceru čo by som jej také mohla dávať aby stoho moc nepribrala 🙏🙏🙏🙏
@noemikatka podľa mňa malo...nechce jesť ,tak ale je celiaticka,čoby som dala za to keby zjedla 2 rozky
@lily14 koľkej deti nechcú nič papat a nepribrala aj keby papaju a tie čo papat lubia papaju a hneď aj príberu🙄😥😥😥 ja som rád a že jej chutí len nechcem aby to malo dopad ma sebavedomie alebo zdravie
2 rozky nie su vela, ja mojej prvacke aj druhakovi davam dve dozy v jednej 2 rozky, alebo vianocky 2x2 zlepene s maslom, v druhej ovocie (2-3 druhy) a sladkost ( brumik, maly keksik) a vacsinou vsetko zjedia a to maju aj obed v skole. Pripadne dojedaju hned v aute cestou domov.
@adamar to isté robím aj ja moja je prvacka v jednej doze rozteky druhej ovocie mix a buď ma brumika alebo bebe čo dávate deťom na raňajky a večeru vy?
@noemikatka len jej nekomentuj bruško a postavu, že jej trčí bruško a pod. Aj keď si to myslíš, nehovor jej to. Aby si za 2 roky neriešila s ňou anorexiu alebo bulímiou. Podľa mňa, keď pôjde do puberty, sa vytiahne a zhodí to. To čo píšeš, veľa neje. Od rána do štvrtej 2 rožky sú akurát, plus obed.
@januarova spapa ešte ráno gulicky z mliekom a keď príde domov hneď je hladná vymýšľam čo jej dať na veceru pretoze nič zdravé nechce okrem ovocia tak jej ho nakrájam spapa ho a za hodinu tak o 18h jej musím dať niečo na veceru občas jej urobím chlebík vo vajíčka alebo si da jogurt či tesku z rohlikom neviem čo také jej mám dať ma večeru
@noemikatka krémové polievky nevaris? Môj syn doteraz nemusí zeleninu, sám od seba si málokedy vezme, ale krémové polievky ľúbi. Napr. porkova polievka, mrkvová s červenou šošovicou, cesnaková, hokaidova, rajcinova, alebo ešte aj husté polievky, šošovicová so zeleninou, fazuľová so zeleninou, a pod. Nasytia aj dajú vitamíny. Do tých krémových dávam opečené staršie rožky alebo chlieb, nakrájané na kocky. A sú výborné... To sa dá uvariť aj na dva dni.
@noemikatka treba si nastudovat co ma obsahovat zdrava a vyvazena strava. A ist potom dcere prikladom. Chlieb vo vajci jej ziviny veru neda.
Moja mala teraz 8 rokov a ma 27kg, vysku 135. Jedáva hrozne veľa, jak kyselina.. Na večer ju už pri 3. chlebe brzdim. Snažím sa variť zdravo, skoro žiadne vyprazane a mastné jedlá. Na desiatu 2 rožky mi príde masaker. Moja dostane max polrožka, vždy 1 druh ovocia a k tomu bud müsli tyčinku alebo actimel alebo kusok babovky ak mám doma ci muffinku.
@noemikatka Ja napríklad teraz nie, lebo som tehu,ale na YouTube sú videá aj pre deti ako cvičiť plus tancovať neviem či tu môžem písať konkrétne akebskus pohľadať zatancujete si zabavíte sa
@noemikatka Moja ma 12,5 r, 36kg na vysku 153cm, je velmi podvyzivena. Ale stravuje sa teraz v puberte strasne 😪. Naozaj, kym boli deti male, tak som sa snazila velmi zdravo ich stravovat, teraz to je des...rano cerealie s mliekom (niekolko misiek), desiata kakaovnik, buchty, pagac alebo cokolvek len nie "lepeňak" ( prestali jej chutit). Ovocie nula. Obedy varim, to sa vzdy dohodneme co, aby to zjedla...polievky odmieta takmer vsetky, takze nie vzdy ukazkova strava...vecere ma rada puding (zje sama davku z 1/2l mlieka), krupicnu kasu, toasty, pizzu alebo obcas aj varene z obeda. Minule dostala chut na veceru na chlieb, zjedla 7 krajcov so sunkou 😬...sladkosti/slanosti je neobmedzene a pije teraz v puberte vela sladkych vod (ale aj dost cistej vody)...zato vela sportuje, 6 dvojhodinovych treningov do tyzdna. Je az moc chuda, ruky a nohy ma ako palicky, preto tu stravu teraz vobec neriesim, lebo chce pribrat...no pri takom objeme treningov to velmi nejde...tento horibilny jedalnicek som ti chcela len ukazat ako protiklad tvojej celkom prikladnej stravy. Myslim si, ze viac pohybu by to urcite poriesilo. Urcite tvoja dcera nema taky zly jedalnicek. 2 grahamove rozky do skoly, ak je do 16 su ok.

Mne sa tie dva rožky vôbec nezdajú veľa. Veď je v tej škole až do 16tej. Moja bude mať od 2 mesiace 7. Ma cca 140-145cm, a okolo 32kg. Nedávala by som sladkosť každý deň. Moja chodí po vyučovaní domov, nechodí na obed. Dávam jej chlebik na desiatu a striedam ovocie a malú sladkosť. Podľa mňa sa ešte vytiahne do výšky. Nestresovala by som. Možno skúste teraz cez zimu chodiť viac peši, nech ma trošku pohyb