Váha 7 ročnej dcérky
ahojte zaujímalo by ma koľko vaše 7,5r detičky vážia hlavne dievčatá moja ma 131cm a cca36kg myslím že to je dosť a som stoho smutná 😓 niak ju doma neprezieram sladkost jej dovolím len jednu za deň a papa aj ovocia síce nechce každý deň ale dá si zeleninu vôbec nechce jesť aj keď ju dám do jedla max kukuricu... škole máva obedy takže to niak neovplyvnim aby mala dietu či mensie poprcie🙈 na desiatu jej urobim 2xgrahamovy rohlik zo šunkou niekedy chce z pomazankou či pastekou ktomu niake ovocie a na pitie pije čaj z medom ale viac si pýta čistu vodu nemusí sladké malinovky ... poraďte ako zastavit jej priberanie myslíte že sa strachujem zbytočne a časom to dá dole? popripade niake inspirscie co jej robiť papat na desiatu a večeru čo by jej chutilo a nepribrala by stoho Ďakujem za rady
@cyberk ona je celkovo taká baculata ruky brucho stehna viem že su aj také deti čo budú len priberať a toho sa bojím ma takého otca a aj jeho sestry sú také dosť pribrate nechcem aby tak dopadla😓😓
neriešila by som tam veľmi stravu, skôr aby mala dcéra dostatok pohybu
@noemikatka prečo dávaš 7ročnej na desiatu 2rožky? ak býva hladná, 1pečivo napr. s paprikou a 1jabĺčko, obed má v družine a doma sama vieš čo je.....možno viac pohybu....sladkosť tiež každý deň nemusí mať....
Sladkosti treba obmedzit. Pri danej váhe je jedna sladkost denne už moc. Na desiatu ma 2 grahamove rožky? Ak má aj obed v škole, tiež sa mi to zdá väčšia desiata pre 7 ročnú. Pohyb treba pridať a stravu trosku kontrolovať.
@noemikatka tak ale v jej prípade je to genetika. Tak treba ju podporiť v pohybových aktivitách.
Zas nemôžu mat všetky 7 ročne dievčatka 18 kíl, treba aby boli aj take aj take a aj onaké.
Každému mužovi sa páči niečo iné
@patka06 keď sa jej spýtaj čo robia na telesnej tak hrajú len vybijanu von teraz sa moc nedá ísť
aby sa byciklovala 😓 neviem ako by som jej pomohla stym pohybom
S obmedzovaním sladkostí opatrne, ak budú doma zakázané, resp." na prídel" bude ich hľadať inde a zje ich o to viac a to aj na úkor klasickej stravy.
@noemikatka S pohybom prechádzky, korčule, bicykel, loptové hry, tanec ... čokoľvek len nesedieť bez pohybu
@pribinak tu ide oto aby sa hlavne páčila sebe nechcem aby bola smutná stoho že si nemôže obliecť krátke tričko lebo bude mať veľké brucho
Moja bude mat 5, má 115cm a 25kg. Je pevná ale nie tlstá. Ona má taku pevnejsiu kostru a velka je od narodenia. Zaleži aj ako dcéra vyzerá. Veľa robí genetika. Treba zvyšiť pohyb, možno nejaký šprot, alebo tanečný krúžok, bicykel, plávanie...
Dva rožky sa mi zdajú na desiatu veľa. A do školy na pitie by som dala len vodu. Čo jedáva na večeru? A čo na raňajky?
@patka06 presne. Radšej jej dať normálne niečo zjesť, lebo potom deti sa naučia pýtať v škole, hlavne sladkosti a slané veci od spolužiakov
Dieťa by nemalo hladovať, má mat dostatok kvalitnej stravy a aj sladkosť, To je lepšia cesta, ak dieťa obmedzovať.
Pozor najmä u dievčat, nehovorím že autorka je taký typ matky, ale mnohe matky sú zodpovedne za poruchy príjmu potravy svojich deti
@noemikatka ak ju budeš vychovávať že pekne dievčatá sú len chudé tak bude smutná aj keby mala váhu ako muška
Máš ju vychovávať tak aby bola so sebou spokojná lebo je zdravá, lebo športuje, lebo sa napr dobre učí, kreslí, spieva, … byt celkovo spokojná a nie stavať na tom že je chudá
@lucia147852 chodí na tanecnu ale tu ma len raz týždenne a teraz zakázali krúžky byciklovay sa tiež chodí keď je teplo
@h2 už som písala vyššie 2rohliky preto aby mala jeden na olovrant keďže prenu chodím okolo 16h až na raňajky gulicky z mliekom a na veceru niekedy jogurt alebo niečo ľahké keďže nestiham na veceru variť viete poradiť niečo čo by mohla papat na veceru 😊🙈
@noemikatka 2 rožky pre dieťa ktore je cely deň v škole sú fajn
Moja 7r. ma 21kg🤷♀️ To je zas opacny extrem,co s jedlom nie je kamarat. Taska nesie ju a nie naopak. Neviem,co je lepsie. A co teraz jedava na ranajky,vecere? Jedine viac hybat sa musi,ked ma sklon k priberaniu. Ak je teda zdravotne ok. Kazdy mame geneticky iny metabolizmus. Ja mam po mame aj babke sklon pribrat aj z vody. Jem ako moje deti a aj tak mam co zhadzovat. Kamoska zje porcie ako jej muz a je ako lata🤷♀️ Ja som bola tiez taka oplacana,ked som mala cca 10r,ale v puberte som vsetko stratila a az do porodov som bola velmi chuda. Vekom to vsak ide spat, cely zivot k tomu proste mam skoln😔 Preto to treba regulovat od detstva. Ja detom caj napr.vobec nesladim a su na to tak zvyknute,ze ani osladeny nechcu. Co sa tych 2 rozkov tyka,ozaj si necha 1 na olovrant,ci ich zje uz doobeda?
@pribinak mne nejde oto aby bola chuda len nechcem aby bola obezba ci mala priveľa nadváhu pretoze aj to škodu zdraviu dosť nikdy som jej nepovedala že len chude sú pekne len jej vždy poviem že sa musí veľa hybat aby jej tak nevydalo brusko ako teraz keď sedí sú jej aj tričká male kvôli bruchu 🙈🙈🙈
@iwesska to naozaj netuším či ich zie obe na desiatu ale dúfam že nie ona môže povedat ze si jeden necha na olovrant ale ako to netuším 😓😓😓 ale príde mi málo jej dať jeden rohlik a jedno jablko keď je v škole az do 16h aj keď ma obed nie vždy jej ten obed cely chuti
@noemikatka a kedy zje tu sladkosť jeden krát denne, čo jej dávaš ?
Pozri sa, tvoja dcera nepribrala zo vzduchu. Gulicky s mliekom nie su strava, takisto pasteky, to by 7 rocne dieta vobec nemalo jest. Mozno keby si napisala dalsie veci, co papa, zistime, ze 90% stravy je zle. Sladkosti, med uplne vylucit, dieta fakt nepotrebuje kazdy den caj s medom.
Mne sa tiez 2 rohliky zdaju dost ked ma v skole aj obed. Za @ 8 hodin zje ranajky, obed s dezertom, 2 rohliky, ovocie. Ja by som zabalila rohliky len v pripade ze nema v skole obed. Ak ma skolsky obed zabalila by som len ovocie, alebo zeleninu s hummusom, popripade iny zdravy snack.
@gemerka17 niekdy jej ju dám do školy niekdy ju spala až keď príde stane sa že aj nato zabudne a nedá si nič ale väčšinou potrebuje cukor ten kto ma deti a papaju sladkostí pochopí 🙈🤣🤣🤦🏽♀️
@noemikatka Ano no do 16-tej je to dlho byt s 1 rozkom. Uz to potom len regulovat,ze ked ma takto 2 peciva,nedavat dalsie na ranajky,ci veceru. Na ranajky gulicky by som nedavala,tam je vela cukru a rychlo z toho aj vyhladne. Ovsenu kasu,alebo ovsene vlocky s bananom,mliekom,orieskami by nezjedla? To ju zasyti na dlhsie a je to aj vyzivnejsie. A vecer miesto jogurtu napr.zeleninovu hustu polievku,alebo kremovu? Moji tak jedavaju. A inak ja to tak striedam,ze raz maju na desiatu pecivo, dalsi den dam jogurt + ovocie a nejaky doma robeny menej sladeny celozrnny kolac. Tak skus dat miesto 1 rozka ten jogurt na desiatu. Tie kalorie z neho skor spali cez den,ako vecer.
@iwesska myslíš že každý deň jej môžem dať 1 rohlik a 1 jogurt na desiatu a niake ovocie? tak si to myslela?
@iwesska ty polievku skúsim aj keď pochybujem že to spapa nemá rada zeleninu😓😓😓 a čo sa týka tej ovsenej kasi som už skusala ale nechce to vôbec 😓 neviem čo také by som jej mohla dat na raňajky či večeru 😓
@noemikatka moja neter mala v decembri 7r, prenosný výšku neviem ale nosí 134 veľkosť , má 35kg ... Má plnsiu postavu
@noemikatka načo aj jogurt rožok a obočie,veď jej daj rožok a mandarínky ,jablko,bude jar tak broskyne,kus melónu,hrozno,čučoriedky , nakrajaj na pásiky mrkvu,uhorku ,papriku,redkvicky
@didi2102 aj moja je dlhšia a noci vel 140🙈

jasne, ze sa strachujete zbytocne 🙂) ja som bola baculata a prisla puberta a tahala som sa do vysky a nakoniec sa ma skor naokolo pytali ci vobec nieco jem, ze som taka chuda :D :D