icon

Váha 7 ročnej dcérky

noemikatka
9. jan 2022

ahojte zaujímalo by ma koľko vaše 7,5r detičky vážia hlavne dievčatá moja ma 131cm a cca36kg myslím že to je dosť a som stoho smutná 😓 niak ju doma neprezieram sladkost jej dovolím len jednu za deň a papa aj ovocia síce nechce každý deň ale dá si zeleninu vôbec nechce jesť aj keď ju dám do jedla max kukuricu... škole máva obedy takže to niak neovplyvnim aby mala dietu či mensie poprcie🙈 na desiatu jej urobim 2xgrahamovy rohlik zo šunkou niekedy chce z pomazankou či pastekou ktomu niake ovocie a na pitie pije čaj z medom ale viac si pýta čistu vodu nemusí sladké malinovky ... poraďte ako zastavit jej priberanie myslíte že sa strachujem zbytočne a časom to dá dole? popripade niake inspirscie co jej robiť papat na desiatu a večeru čo by jej chutilo a nepribrala by stoho Ďakujem za rady

vilma7
Autor odpoveď zmazal
januarova
9. jan 2022

@pragmaticka ale veď píše, že dcéra je v škole až do 16 tej. To máš od rána dlho...

patka06
9. jan 2022

@noemikatka všetci tu rozoberajú iba stravu, mňa by ešte zaujímalo, čo robí okrem školy, myslím pohybové aktivity? To sa mi zdá ešte dôležitejšie ako to čo a koľko zje.

vilma7
9. jan 2022

Tak ja si myslím, že pomaly tri rožky denne...dve desiata, olovrant plus večera pečivo je asi ozaj veľa.
Na raňajky nezdravé sladké guličky, plus sladkosť denne...plus takmer žiadny aktivny pohyb.
Treba prejsť na zdravšie stravovanie.

dadis
9. jan 2022

@patka06 Presne tak, dieta by malo.mat pohyb kazdy den. Neviem si predstavit, nedat dietatu, ak je hladne, jest. Ano, vies upravit jedalnicek, ponukat mu zdravsie alternativy, obmedzit cukry(deti sladkosti tak miluju 😊)..avsak vsetko s mierou, je to citlivy vek.. radsej macate brusko, ako problem s prijmom potravy...daj ju na nejaky fajn sportovy kruzok, ktory ju bude bavit a bude tam mat dobru partiu..z nadvahy vyrastie bez trapenia a bude mat zazitky na cely ziviot (1x tyzdenne tanecna je velmi malo)

adamar
9. jan 2022

@noemikatka ranajky maju bud pecivo so sunkou a zeleninu (uhorka,ladovy salat)lekvarom alebo musli Emco (Mysli na zdravi) s mliekom, ja nekupujem tie gulicky, ciniminies a podobne detske cerealie. Veceru im davam vacsinou varene jedlo ( kuracie s ryzou, tarhonou, ryba s kasou, cestoviny s omackou, tak rozne) uz im nechcem velmi pecivo, ale obcas maju aj to. Ja doma nevyprazam vobec, ku kazdemu jedlu maju zeleninu. Dcera ma 123 cm a 22kg a syn 8 rokov 142 cm a 35 kg.

adamar
9. jan 2022

@noemikatka no len my sme s muzom take normalne postavy aj stari rodicia, ja 176cm a 62kg, tak dufam, ze sa deti poddaju na nas🙂

adamar
9. jan 2022

@noemikatka este som vam chcela, ze sladkosti jedia, u nas je stale boj, davam im, ale trebars gumene cukriky 4 ks a nie cely balik, stale otravuju, ze nieco sladke, stale sa s nimi vadim ze uz im nedam 😀

pallacinka29
9. jan 2022

@noemikatka same strasne veci vymenucas… treska s rozkom je co za jedlo? preco neje zeleninu? nepochopim, ked dieta od malinka k niecomu v rodine vedu, ze si to neosvoji… moze mat odpor k 1-2 druhu zeleniny, ale komplet vsetko…? niekde si spravila chybu
pride mi podla toho, co vymenuvas, ze chyba je v Tebe - ved nasypat gulicky a zaliat mliekom trva par sekund, miesto vyzivnych ranajok.

mirro
9. jan 2022

@noemikatka na raňajky žiadne guličky s mliekom, skôr daj vločky s mliekom a nakrajanym kusom ovocia, alebo 1rožok s niečim normálnym (nátierka,syr,kvalitná šunka) a k tomu bez komentára kúsok zeleniny. Ak nezje zeleninu,nevadí. Na desiatu ovocie, to stačí, keď mala plnohodnotné raňajky a zase tak malé detičky majú obed relatívne skoro. A na pobedie jablko a kus niečoho čo má rada. A večer...dala by som nastriedačku niečo uvarené, normálnu porciu(rizoto, špagety, špenat,krupičnu kašu, studenú večeru). Ak bude mať dosť ovocia, na sladkosti si ani nepomyslí. Na pitie zase niečo normálne,tj nepresladené, napr džus jej rieď s vodou, čistú vodu, mierne osladený čaj...pozor, aj keď sladíš medom, záleží koľko ho tam pacneš. A hlavne pohybu pridajte. Čo sa týka varenej večere, hold si musíš niekde nájsť čas aj keby si varila k druhému dňu.

mirro
9. jan 2022

@noemikatka a ešte niečo. Nepýtaj sa,či si dá tresku,chleba vo vajci atď. Ty jej oznám,že na večeru je... žiadne že budeš to alebo tamto alebo hento. Nedaj jej priestor na vymýšľanie.

noemikatka
autor
10. jan 2022

@mirro presne ona si rozkazuje a to ma zabíja keď chce niečo zdravé tak jej dám apson niečo lebo place že je hladná je veľmi tvrdohlavá a to ma od malička

noemikatka
autor
10. jan 2022

@mirro myslíš že na raňajky či občas aj večeru jej môžem dať bielu jogurt z ovocím? a do toho my musle

dadis
10. jan 2022

@noemikatka Na ranajky ano, aj na olovrant, na veceru to nie je vhodne podla mna..

noemikatka
autor
10. jan 2022

@mirro dnes som jej urobila tuto kasu na raňajky a do roho ešte banán ani zasvet to nechcela pretoze to nie je sladké tak som jej aj dala 2 pôžičky terminoveho cukoru ochutnala a neziedla

noemikatka
autor
10. jan 2022

@pallacinka29 max zo zeleniny spapa uhorky ale nic ine keď bola mala spapala viac ale proste teraz nechce

dadis
10. jan 2022

@noemikatka Prilis riesis jej stravu. Radsej ries ten pohyb...niekde som citala, ze ludia sa najhorsie stravuju v puberte...ze oni sa potom sami od seba vratia k zivotnemu stylu rodiny a k tomu, co boli zvyknuti jest...pohyb je vsak v tomto veku dolezitejsi - najma ak ho mlady clovek vykonava medzi rovesnikmi, tak to naplnuje a syti aj jeho potrebu sa socializovat (a neje potom z nudy, alebo nezajeda smutok)

noemikatka
autor
10. jan 2022

@dadis chápem na krozok ju nemám ako dať keďže sú krúžky momentálne zakazane kvôli covidu o 16:30 sme doma von nechce ísť pretoze tam nikto nie je a ani nie je čas ísť von lebo ulohy robit a podobne jediné ak sa oteply a bude dlchsie vonku svetlo vtedy áno vtedy ideme von bicykluje sa hra z deťmi pohybuje je vtedy dosť a keď sa dá cez vikend vždy ideme do kutika kde sa vyblázni už neviem ako by som ešte viac pohybujú jej dala🙈🙉

noemikatka
autor
10. jan 2022

@adamar tieto myslite na raňajky z mliekom? môžem jej to dávať často?

dadis
10. jan 2022

@noemikatka sportove kluby funguju

dadis
10. jan 2022

@noemikatka Vies co - tieto cerealie, maju tolko kalorii a cukru, ako by si jej dala na ranajky babovku...len rozdiel je vo vklaknine...fakt ti radim, neblbnut takymito kktinami, lebo jej nasliapnes na poruchy prijmu potravy a radsej jej pomoz aktivne travit cas. Ano, deti teraz nechodia von, ale sporotve kluby funguju normalne (vcera sa dcera dokonca vratila z tyzdnoveho sustredenia) Viem, ze to je vzdy ist mimo komfortnu zonu - ist niekde ako novacik a zacinat. Ale kazdy tak musel zacat. To co pises, ze bicykel a prechadzka obcas - to je dovod tej nadvahy.

barborkabar
10. jan 2022

deťom treba dopriať dostatok pohybu, no niektoré deti sú proste také a aj keby neviem akú diétu držali a športovali, tak tenké proste nebudú. možno sa to zmení aj menzesom. u sestrinej malej to tak bolo. keď dostala svoje dni, tak sa aj vytiahla, no konečne sa jej aj váha upravila

pragmaticka
10. jan 2022

@januarova moja býva do 17 tej a stačí jej to.

terka224
10. jan 2022

@noemikatka ja mám takú buchtičku 2 ročnú. Tiež nemám pocit, že by jedla hlúposti. 2 krát do týždňa chodíme plávať, kde je vlastne 45 minút nonstop v pohybe a aj tak ma 19 kíl, oblečenie nosí 104-110.

sense
10. jan 2022

Moja ma 8,5r ma 147cm à 40kg. Aj keď teda moja máva na desiatu trochu orechov a uhorku alebo rajčiny, papriku, príp nejaké ovocie., kedze o 12 ma obed, veľa sa hýbe chodí na balet, na tanec, pláva, korculuje, cez víkendy chodíme wandern. Nie je síce tintitko ale nie je ani tlstá, taka normálna.
Mne osobne príde na desiatu 2 rohliky veľa na 7r dieťa, keď zje raňajky a potom ma obed.

sense
10. jan 2022

A inak bébé dobre ráno, à tie Müsli susienky sú plné cukru, je to len zdravo sa tváriaca sladkost

sufty
Autor odpoveď zmazal
jvlo
10. jan 2022

Celý problém je, že neje ovocie a zeleninu. V preklade to znamená, že je len sacharidy, tuky a bielkoviny. Podľa zloženia stravy v nie zdravej forme. Mam doma dieťa, ktoré malo od narodenia poruchu primania potravy a ak som ju dokázala naučiť jest dostatok zeleniny a ovocia, tak to dokáže každá matka zdravého dieťaťa. Najskôr som si myslela, že z toho co píšeš je len vyššia a pevnejšia, ale tebe nezje nič "zdravé." U nás je polovica nákupného košíka ovocie a zelenina, deti ich jedia denne a rôzne druhy. Samozrejme ze jedia sladké (nemám rada striktne nie, skôr kupujem také sladké, aby som s tým bola v pohode, že do nich nedostanem len čistý cukor), ale ak od rána ešte nemali ovocie, tak ho dostanú pred sladkým. Chlieb jedia zásadne so zeleninou, o tom nediskutujem a už si ju aj samé pýtajú. Čiže je to o tebe, aké návyky jej vytvoríš, také bude mať celý život. To hovorím ako človek, ktorý sa stravoval od detstva ako tvoja dcéra a viem co ma stalo námahy v dospelosti pochopiť, že to nie je zdravé

sufty
10. jan 2022

Dobrý deň, môžete sa poradiť aj s detskou lekárkou príp. zvážiť diabetológiu.

stanulienkat
10. jan 2022

Davas jej jest sladke blbosti typu Emco. Naco?? Naco 2!! rozky na desiatu?? Co je drevorubac? Viac pohybu, zdravsie jedlo. A co ti tu zeny pusu, ze 134cm a 35 kil a dieta je pevnejsie.. No prd. Je tucne. A nie je to genetika. Genetika riesi typ postavy a nie obezitu. Treba to riesit za detstva,kym sa nevypasie.