icon

Váha 7 ročnej dcérky

noemikatka
9. jan 2022

ahojte zaujímalo by ma koľko vaše 7,5r detičky vážia hlavne dievčatá moja ma 131cm a cca36kg myslím že to je dosť a som stoho smutná 😓 niak ju doma neprezieram sladkost jej dovolím len jednu za deň a papa aj ovocia síce nechce každý deň ale dá si zeleninu vôbec nechce jesť aj keď ju dám do jedla max kukuricu... škole máva obedy takže to niak neovplyvnim aby mala dietu či mensie poprcie🙈 na desiatu jej urobim 2xgrahamovy rohlik zo šunkou niekedy chce z pomazankou či pastekou ktomu niake ovocie a na pitie pije čaj z medom ale viac si pýta čistu vodu nemusí sladké malinovky ... poraďte ako zastavit jej priberanie myslíte že sa strachujem zbytočne a časom to dá dole? popripade niake inspirscie co jej robiť papat na desiatu a večeru čo by jej chutilo a nepribrala by stoho Ďakujem za rady

nexuska
12. jan 2022

@lolita555 skusala so smoothies alebo dreň?

lolita555
12. jan 2022

@nexuska áno sama si robím ani oblizat nechce

siska53
12. jan 2022

@lolita555 no..asi jedine nenutit.. ja som to robila a robim aj tak, ze som.dala.vsetkym, okrem toho, kto odmietal.. a takto zoparkrat. A zrazu prejavili zaujem.. alebo sme sa hrali na testovanie.. ochutnavanie..
Hlavne nenutit! Je fajn, ked lubi zeleninu. Nasa 9.rocna z ovocia tiez nezje hocco a najviac neznasa jablka.
Ak v ramci zeleninu dlho nezjedla.cibulku, cesnak.. a zrazu, sama.od seba si obcas aj vezme..zeleninu mame.na miske a kazdy si vezme..lenze..chcelo to cas..

Ono..starsi bol vzdy vyborny jedak, aj je, skor ho musime krotit, lebo uz ma nabeh na nadvahu... Ma 156 a 46kg..a na tychto detoch to ukaze inak ako na dospelom..
Mala zas prploska.. dakedy som.fskt mixovala, aby zjedla zeleninu, lebo ani to nechcela v polievke jedno obdobie.. potom zas ano . Ona strasne strieda, co jej chuti a co nie.. ale napr.viem, ze ma este problem so zeleninou typu pecene hokkaido, cukina ci fenikel.. tak tam jedine polievkovou formou uspejem. Nastastie ma rada maso.. ale ona je tiez ako tvoji chalani, zas chuda, taky slizik.

lolita555
12. jan 2022

@siska53 ďakujem za odpoveď no starší zas mäso nedá do úst len zeleninu ovocie a od cesta varu.vies čo je to niekedy trápenie a manžel do mňa stále hudre že to a to ale ja naozaj už neviem kolkorat varím dvojmo,majú všetkého nákupného sladkosti nekrotim ale nejedia ich veľa tak uvidíme časom či sa to napravi

ave17
12. jan 2022

@marion09 tak ale to je už naozaj veľa, nie? Ved toľko som mala keď som išla na strednú 🙂

silvike
12. jan 2022

@noemikatka Spravne som pochopila ze 7 rocna zje na desiatu 2 cele grahamove rozky so sunkou ? Tak toto je podla uz naozaj vela. Myslim ze taku vydatnu desiatu urcite nepotrebuje ak aktivne nesportuje a nema treningy 4-5x tyzdenne.

siska53
12. jan 2022

@cherry_cherry k tym rozkom a ze 2 chodovy obed.. ako..asi si zabudla, ake " uzasne" boli obedy v skolskych jedalnach a ani sa na tom vela nezmenilo.. Po tych obedoch som velmi syta teda nebola a nebola som sama, kedze sa zvacsa nedalo jest. Syn si sice pochvaloval, aj chvalil kucharky, ale len prvy rok.. potom.sa uz len stazoval.. takze.. ja nie som nazoru, ze 2 rozky su vela.. jeden doobeda, druhy okolo 15 v druzine, kedze tie obedy zvacsa skoncia skor poprplane... A su aj zdravsie verzie rozka ako je biely..

midka
12. jan 2022

mam 7 rocnu vyska 134, vaha 25kg

cherry_cherry
12. jan 2022

@siska53 boze moj, akoby autorka mala jedina 7 rocne dieta, ktore je do 4 v skole 🤦‍♀️ Nezabudla som. Mam dieta v rovnakom veku ako autorka. Tiez sa stravuje v skolskej jedalni a je to priebercive dieta, nezje cely obed aj s polievkou. Ale 2 rozky aj tak nemava. A ak idu na vylet z turistickeho kruzku, tak vtedy jej zabalim nieco viac. Inak ma 1 rozok, ovocie, zeleninu, niekedy muffin, vodu alebo nesladeny caj. Zije, nehladuje, nechudne, sportuje a BMI ma na 50 percentile. Zato autorkina dcera ma BMI este dost vysoko nad 99 percentil. Je uplne mimo tabulky. A mamicka len riesi ake sladlke vlocky jej da na ranajky, 2 rozky su uplny must have, sladkost cez den tiez a este aj sladky caj k tomu. A plus sa dieta nehybe. Urcite nie je obezna iba z toho, ze v skole zje 2 rozky a ziaden obed. To by bola skor podvyzivena. Alebo ma iny zdravotny problem.

dadis
12. jan 2022

@cherry_cherry Ale to dieta to zje. Ty by si nechala svoje dietata hladovat? Ak by tie rozky nosila domov nezjedene, tak by to bolo ine, Ma asi aj vacsi apetit a vacsiu energeticku potrebu. vzhladom na jej vahu. Ak zje napr. jeden rozok so sunkou a paprikou na olovrant, tak to nie su prazdne/zle kalorie. Predpokladam, ze ju dostatocne nasytia (vlaknina, sacharidy, bielkoviny) a potom zje mensiu veceru alebo nevyjeda sladkosti popri tom (co by pri jej apetite by urcite hrozilo - "ved si zobnem iba kusok cokoladky, kym bude vecera") Ja by som tie rozky neobmedzovala, lebo je to sice viac, ako jej rovesnici zjedia, ale zase lepsie, akoby zahanala hlad sladkostami alebo chipsami.

dadis
12. jan 2022

@cherry_cherry A napriklad v skolke mavaju deti pecivko/chlebik aj na desiatu aj na olovrant a nie su z nich "cvaldici".

siska53
12. jan 2022

@dadis presne tak.

siska53
12. jan 2022

@dadis presne...a napr ja to aj regulujem..ked vidim, ze mi nosi pol.rozka ci chleba domov, tak davam len polku . Ked mi povie, ze vacsiu desiatu, dam vacsiu, lebo aj ten apetit byva rozdielny u deti, aspon teda najma dcera..dakedu zje viac, dakedy menej..ma rozne obdobia. A ovocie mi decka vzdy donieslo naspat . Ci nakrajane ci vcelku.. pritom maly nemal problem s ovocim...len v skole.

A co radia, ze jogurt...ako jogurt ma byt uskladneny v chlade .co sa v skole neda dodrzat, nie? Tiez som aj nad tym rozmyslala, ale..

noemikatka
autor
12. jan 2022

@dadis presne moje dieťa keď chodilo do škôlky aj 3-4x za týždeň mávali pečivo chleba na desiatu aj olovrant a to mala aj obed a to bola menšia a teraz keď je vedcsia spapa l 2 rožky a hneď sú stoho podaktore zhrozene ale včera a dnes som jej dala len jeden mali chlebík zlepeny šunka a syr ktomu zeleninu a ovocie a trochu mix orechov a dnes som jej dala 1 koláč ovcie a zeleniny 😊 na raňajky mala bielu jogurt z müslami a bananom... ktomu vodu aj dnes aj včera v škole a čo sa týka toho čaju dávam jej max 1 a pol malej lyžičky neberie si niak extra sladký čaj 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

noemikatka
autor
12. jan 2022

dnes jej chcem urobiť na veceru cviklovu polievku kremovu tak uvidíme aký bude mat uspech 🙉

biibiana
12. jan 2022

Ahoj. Prepac, necitala som vsetky komentare je ich tu naozaj dost a myslim si, ze aj sama vies preco ma dcerka nadvahu. Vela robi aj genetika teba a otecka dietata. Ak mate nadvahu aj vy (geneticky) tak bude mat nadvahu aj dcerka. Metabolizmus spalovania jej nastavujes uz od prveho papania/ prikrmu, mnozstva jedla. Mnozstva pohybu atd. Tu sa rodicia pri batolatach vytesuju ako im chuti sak nech papa a nalozia aj duplu..a uz to ide.. Nelam si hlavu, zaradit viac vlakniny -ovela viac. Pohybovat sa da aj v zime, ist do lesa, dlhe prechadzky atd. To je ale vec rodiny, nie vsetkym detom sa aj hybat chce. Skus pozmenit stravovanie na ranajky viac sacharidov a na veceru bielkoviny, polievky.. Tiez mam dceru ktora je verna kopia z muzovej strany. Tam maju komplet vsetci nadvahu, aj manzel udrziava svoj pupcek ako tak na uzde..ale keby nemal mna, tak ma nadvahu riadnu...aj deti z rodiny manzela maju nadvahu, len ta nasa nie to je prut 😀 130cm 22kg. Ked vidim kolko spapaju tie deti..8rocna sprasi 2 rezne len tak sa zaprasi ..sak mojej po pol rezni praska brucho a viac uz nechce a ani by som jej to nedovolila ... Pritom su tie dievcata naozaj jak sestry..Tam u nich chyba aj pohyb, pol dna sedia v skole a pol dna doma pri tv a pod.
Drzim palce, skuste ju podporovat v nejakom sporte a bude to lepsie.. Vobec to nie je o pecive, porovnavat skolku zo skolou 🤦‍♀️ fakt? Za cas v skolke maju deti 60% pohybu . V skole decka sedia 80% casu. A ten jeden krajec chleba co zjedia deti za den v skolke je uplne smiesny.. Nedavaj pecivko na ranajky ani veceru, ak ho ma na desiatu.. A pohyb, pohyb..a dobre bude 🙂

cherry_cherry
12. jan 2022

@dadis ze ale ona to zje 🤦‍♀️ a keby jej dala na desiatu 4 rozky a ona ich zjedla, tak je to v poriadku? Lebo ved dieta to zje? A ked predpokladas, ze potom neje blbosti a chipsy, tak z coho ma potom podla teba tak vysoku nadvahu? Pises akoby mala normalnu vahu a niekto jej hovoril, ze 2 rozky su vela. Ak by mala normalnu vahu a zjedla aj 3 rozky na desiatu, tak nech ma 3 rozky. Dieta ma vtedy pravdepodobne vysoky vydaj, tak aj prijem musi byt vysoky. Ale ona ma este raz opakujem vysoku nadvahu. Ze v skolke maju deti chlebik a nie su z nich cvaldici je skvele, ale deti sa v skolke cely den hybu. V skole cely den sedi. A potom sedi doma. A este raz opakujem ma vysoku nadvahu, takze toho jedla bude mat vela a nespravneho a toho vydaju bude mat malo.

cherry_cherry
12. jan 2022

@noemikatka je super, ze si dnes upravila desiatu a snazis sa dat dcere varenu veceru. Ak v tom vydrzis a pridas aj nejaky pohyb, tak verim, ze dcere sa vaha postupne upravi. A urcite jej to prospeje aj po zdravotnej stranke.

dadis
12. jan 2022

@cherry_cherry Uplne prehanas. Dieta nie je dospely. Obmedzit sladkosti, chipsy, sladke napoje - ano. Ale takto obmedzovat dieta si nedovoli ani pediater. Kto si ty, ze si to dovolis?

marvin1234
12. jan 2022

@noemikatka ak býva po jedle hladná skoro, ja osobne by som zapracovala napbsahu bielkovín v strave. Ono ovocie napríklad znie pekne, ale dosť cukru a nezasýti na dlho.. vymeň napríklad jeden rožok nie za jogurt, ale za skyr. Sú rôzne ochutené, bude mať zmenu. Alebo jej ho daj na raňajky, guličky s mliekom.nie sú jedlo. Pokiaľ nechce polievky, možno prívarok? Alebo tortillu na večeru pekne tam zamaskovať zeleninu, niekedy s kuracím, niekedy s tuniakom, alebo vajíčkom.

eva112014
12. jan 2022

@mimikarol Tvoja dcéra bude riadne vydoká 😃

noemikatka
autor
12. jan 2022

@marvin1234 smiem sa spýtať tortilu myslíš kupavanu ANO? a čo sa týka tuniaka alebo odporúčas posles foto 🙏🙏🙏 ďakujem

didi2102
12. jan 2022

@noemikatka určite vyskusaj tie tortilly ,to je super,napr v lidli predávajú všelijaké , do toho zeleninu, osmahni mäsko a nakrajaj ,možno veľmi jednoduchý dresing , alebo rybu , syr balkánsky atď

marvin1234
12. jan 2022

@noemikatka ja kupujem tortilly v lidli, tuším 6 je v balení a tuniaka tiež, buď v slnečnicovom oleji, alebo vlastnej šťave. A pekne si to zabalím do tej tortilly trochu tuniaka, paradajku, čínsku kapustu, čo máme doma. Vyhla by som sa ale nejakým dresingom a tatarkam, zbytočne tuk. Je to chutné a zdravé, ak urobíš na prírodno kuracie prsia take kúsky tak máš obmenu tiež a blesková večera.

marvin1234
12. jan 2022

@noemikatka a ináč ja by som naozaj zvážila aj ten skyr, prakticky nulový tuk, veľa bielkovín, pekne ju to zasýti a je to super alternatíva k jogurtu, aj chuťovo aj cenou.

noemikatka
autor
12. jan 2022

@marvin1234 dakujem skúsim ona celkovo lubi tuniaka papa aj z cestovinami kúpim toho v konzerve a dám na cestoviny 😊 A ten skyr ja neviem či by to zjedla je to také bez chuti

noemikatka
autor
12. jan 2022

@marvin1234 mynule som skúsila ten skyr z lidlu nie je to ani trochu sladké tak to nechcela 🙈😓

marvin1234
12. jan 2022

@noemikatka no však sama vieš najlepšie, ale ja kupujem aj ochutené a napríklad čučoriedkový, vanilkový sú výborné. Držím palce. Ináč mne napríklad syn moc zeleninu tiež hocijak nezje tak super desiata sú aj placky pečené v rúre, z tekvice, z cukety, z hocijakej zeleniny so syrom napríklad.

noemikatka
autor
12. jan 2022

@marvin1234 ty kupuješ ktorý skyr čo je chutovo trochu sladky je vlastne taký?🙈🤣

noemikatka
autor
12. jan 2022

@marvin1234 myslíš že na ranajky je dobrá krupicova kasa? alebo puding?