Veľmi oslabená imunita 3,5 ročnej dcérky

sevi
20. júl 2012

ahojte. Moja viki ma teraz 3,5roka. Je predcasne narodena o 4tyzdne. Od jej dvoch mesiacov je stale chora...takze kazdy mesiac berie antibiotika a vselijake sirupy na hrdlo,spreje do nosa,lieky na podporu imunity na predpis. Velmi zriedkavo sa stane ze je zdrava 30 dni vkuse.vysetrenia ako cysticka fibroza,alergie su negativne. Najde sa niekto s podobnou imunitou?? Myslite ze z toho casom vyrastie???dakujem za kazdu odpoved.

danjelca
20. júl 2012

prestat s ATB...v prvom rade...začat s prírodnými receptami aby sa imunita pomaličky dala dohromady..chce to vela trpezlivosti.

petule246
20. júl 2012

co jí ale bývá? nejsou to záněty průdušek? my jsme po 5ti antibiotikách na záněty průdušek skončily na foukadlech (astma) a od té doby je malej více méně OK. teď bych se teda ještě ráda zbavila těch foukadel, malej je určitě náchylnější na infekty neš starší brácha, aktuálně zrovna zkouším přírodní léčbu (souběžně s norm. léčbou) od dr. jonáše. Jestli mu tyhle přírodní kapky pomůžou si teda fakt netroufám odhadnout ... ale doufám a věřím 🙂

anita79
20. júl 2012

@sevi predpokladam, ze k imunoalergologovi chodite... neskusali ste napr. dlhsi pobyt v tatrach? napr. v smokovci v srobarovom ustave aj s diagnostikou? my sme na tom podobne ako @petule246 caste zapaly priedusiek ale so smokovcom som bola spokojna, od aprila nebol chory, ale este je predcasne hovorit. dryim prstz nech je lepsie...

matkamirko
20. júl 2012

Podobny problem som mala aj ja, ked som bola mala. Tiez som sa narodila zhruba o 3 tyz. skor. Priblizne do 10 rokov som byvala chora takmer kazdy mesiac. Tiez neustale vysetrenia, nic nezistene. Potom uz tak raz za 3-4 mes.V 15-tich som mala silny zapal priedusiek, trval asi mesiac-nasledne testy na imunoalergologii, kde mi bola potvrdena silna alergia na pele, atd..., a astma. Spustacom bola prave ta choroba. Teraz uz zhruba 5 rokov ziadne vazne choroby nemam, iba ak nadcha(ale aj caste herpesy, afty). Treba urcite navstivit imunologicku. Mne pomohla velmi. Odporucam zbavit sa antibiotik!!! Ja ich uz teraz nesmiem vobec(moje telo uz na ne nereaguje-nezaberaju). Urcite suhlasim s moznostou prirodnej liecby(homeopatika, probiotika, imunoglukan, vyzdvihujem cesnak, ci uz strucik, pripadne kvapky, kazdy den!). Na podporu imunity, jej aktivaciu, vie imunologicka predpisat niekolkomesacnu kuru. Mne naozaj pomohla. Moj syn bol donedavna uplne zdravy, a silna choroba, a tiez nasledne testy, preukazali, ze ma oslabenu imunitu, atopicky ekzem. Ja davam vitaminovy sirup, imunoglukan, mal aj isoprinosin, a od 3.mes. ma aj denne probiotika. Podotykam, ze zje denne naozaj vela ovocia, zeleniny. Ma to velmi rad....
Naozaj to treba riesit teraz, pretoze ako liecime dieta teraz, neskor sa mu to odzrkadli na jeho zdravi v dospelosti. A este raz, antibiotika naozaj iba v nevyhnutnom pripade.

sevi
autor
20. júl 2012

@anita79 ano,k imunoalergologovi chodime kazde 3mesiace.najprv sme brali rybomunil kuru ale zbytocne.teraz mame na odporucanie ORL +IMUNOALERGOLOGICKY bromchowaxom,ktory je super pokial ho denne davame.akonahle mame prestavku tak viki ochorie behom par dni. V Tatrach sme este neboli.....

sevi
autor
20. júl 2012

@danjelca bohuzial bez atb to nezvladneme. Uz jej davali sirupy ako nasivin sinus,mucosolvan,sinupret ap ktore sme brali 2 tyzdne.bolo zlepsenie na 2-3dni a zas sa vratila choroba.po 2 tyzdnoch dr predpisala vikine atb.az pak vyzdravela.

danjelca
20. júl 2012

@sevi treba hladat niečo iné. po ATB vyzdravie ale to opakovanie choroby je spôsobené neustálym podlamovaním imunity ...vlastne nemá ani čas sa kedy napraviť ked píšeš každý mesiac ATB..
treba hladat alternatívy inak budete takto ešte dlho dlho pokračovať.

danjelca
20. júl 2012

@sevi a ešte si treba uvedomiť že ked je imunita na bode mrazu, žiadny bacil okolo vás neprejde bez choroby-to je kolotoč ATB-choroba-ATB-choroba...každý mesiac ATB = že už žiadna imunita nie je a teda ste odkázaný chytiť každý soplík či kašlík na okolí.

sevi
autor
20. júl 2012

@danjelca ano tak to je mas pravdu.kazdy soplik a zo soplika zateceneho to pokracuje.mala uz laringitidu,bronchytidu,anginu,zapalene mandle ci priedusky ap. Tie volno predajne posilnovace imunity nezaberaju.preto mame na imunitu kapsule na recept od imunoalergologicky,berieme ich od aprila...na ORL odporucili v buducnosti vybrat velku nosnu mandlu...ale obvodna to neriesi.

azarijka
20. júl 2012

@sevi neviem ako sa stravujete, ale uplne zmen stravu na co najviac surovej zeleniny. Kravske mlieko a maso - v co najmensom mnozstve. pozri si nieco o chlorelle a zelenom jacmeni - su to drahsie polozky ale skus ich nasadit aspon na tri mesiace.
Teraz je vela cerstvej zeleniny ovocia, ak nebude vela jest, tak odstavuj, cviklu, mrkvu, vsetko 😀

sevi
autor
20. júl 2012

@azarijka to bude problem. Na mliecne vyrobky ako puding a jogurt-neda viki dopustit. sem tam granko z kravskeho mlieka vypije. Je slaby jedak,surove ovocie nezje (iba banany) a zelenina surova uz vobec nie.aj masko zje iba kuracie a rybacie.ine nechce.som rada ze vobec nieco papa.hmm ☹

azarijka
20. júl 2012

@sevi no to je mozno ten hlavny problem, z ATB a sirupcekov si imunitu nezlepsi. zakladom je zdrava strava.... ja som sa o to kedysi nejak nezaujimala ale mala ma alergiu na BKM, soju, kiwi,orechy.... a popri sledovani zlozenia vyrobkov som si uvedomila co vsetko jeme 😒 😒 takze som vyrazne zmenila stravovanie.... v tyzdni jeeme veci len zo zeleniny, ovocia, cez vikend aj maso (v ziadnom pripadne nechcem byt vegetarian 😀 ) kravske mlieko mozes nahradit ryzovym, spaldovym, pohankovym..... ja z toho robim aj puding, aj do varenia davam....
surovu zeleninu ani Ela moc nechce, preto odstavujem, zriedim trosku s vodou a vypije ako dzusik 😀

slundo
20. júl 2012

myslím, že větší paseku než předčasný porod udělaly ATB. Teď už dcerka není tak malá, takže jak už tady několikrát padlo, zkoušet přírodní věci a osvědčené babské rady. Ne vždy se dá ATB vyhnout, ale měla by to být až poslední možnost. Důležité je upravit životní styl - být často venku, jíst zdravě, dostatečně spát.... výborný je i rakytníkový sirup, který se dá užívat jak preventivně, tak při nemoci. Pokud je malá slabá na průdušky, zkuste solné jeskyně, prázdniny na horách či dle možností u moře. Na rýmu a obecně na nosní sliznici je dobrá obyčejná vincentka, dá se kapat jako prevence, inhalovat, pít ( ale to nevím jak u malých dětí) . Dobrá jsou taky probiotika, lactobacily.....jsou v různých formách a dokonce se dnes dávají společně s ATB, protože pomáhají obnovovat střevní mikrofloru, která je díky ATB zničená.... ale dají se brát i preventivně. Koukni taky na bylinky - mateřídouška, podběl, šalvěj,jitrocel - vše výborný při nemoci . Přeju hodně štěstí, abyste se z toho kolotoče dostali, je to asi běh na dlouhou trať, ale určitě se to spraví. 🙂

medvide1
20. júl 2012

@sevi ähoj je mi lito co vas potkává ..chci jen třeba poradit že určo nějak přeztat s ATB a co bych určitě doporučila zkus najit homeopata a aby vam napsal na vas tedy přimo na dcerku homeopatika na podporu imunity!!berem je take ale mi berem 3 kuličky denně silicela a sulfor iod..a tyto dva se střídaji a pak k tomu bereou dětska probiotika jmenem probacin!!a přijde mi tuk tuk tuk že nejsou tak nemocni jako dřive...zkuste to take ua uvidiš a určo při ATB brát probiotika!!!A další věc je možní to že je dcerka tak nemocá kvuli tomu že mužete vy někdo z rodiny být bacilonosičem a mit v sobě nějakou bakterii a tim padem holčina muže být stále chorá!!!tak si nechte udělat všii výtery z krku a nosu!A připadně přeléčit!Držím pěsti at je lepe!!

kaja73
20. júl 2012

@sevi skusim tak v bodoch
-strava-co najviac surovej zeleniny a ovocia-aj vo forme stiav doma odstavenych,vyradit mlieko a mliecne vyrobky
-vysoke davky C vitaminy-100mg na kg vahy.ale nie naraz ,rozdelit aspon do 4-5 davok za den-dobry je Jamienson cmulacie ovocne pastilky -jedna ma 500mg-to mozes davat po polovicke.
-D vitamin-alebo teraz cca 30 minut na slnku-ale nie s opalovacim kremom
-citrovital 5-10 kvapiek denne-je to vytazk z grepovych jadierok-silne posoby na virusy a bakterie
-koloidne striebro-pri infektoch,nahradit nim atb,je to prirodne ATB-dostanes cez net 😉
-3 omega kyseliny v panensky olejoch-repkovy,lanovy,tekvicovy.......olivovy-dene 2-3 cajove lyzicky
- lampa biostimul BS 303-lienka babulienka-testovala sa v skolkach na SK a mal vyborne vysledky-len je dost draha cca 600euro ta bezkablova,ale odorucam tu,ma aj silnejsi ucinok ako kablova-denne sa nasvecuje hrudnik ,10 minut rano a vecer.
-co najmej zrazat horucky chemiou-kazda horucka ma svoje opdstatnenie a ked ju znizujes tak branis telu branit sa
-nasadit silne probiotika-napr colon dophilus,alebo aspon infnat dophilus PLUS-nie obycajny infant dophilus a brat dlhodobo,kazdy den.

polyana
20. júl 2012

@sevi môj syn bol tiež často chorý, neustále sme boli na antibiotikách. 3 týždne a bolo to späť. Nakoniec sme skončili u alergologicky- kde mu povedali,že má trošku zníženú imunitu. Takže sme začali brať liek Luivac na posilnenie imunity. MOmentálne berieme druhý cyklus. Ale aj ked to bral- tak sa nádcha a následne zahlienenie vrátilo. Nakoniec som sa konečne rozhodla vyskúšať Hlivu ustricovú a som rada,že som tak urobila. Akonáhle sme ju začali užívať- tak sa to zlepšilo.Syn mi vydržal 4 mesiace zdravý. a to už bol u nás hotový úspech. Takže skúste ju tiež- možno aj vám pomôže. Držím palce.

strapco13
20. júl 2012

@sevi nakolko mate zvacsenu nosnu mandlu, to je pricina preco casto ochorie ..pozri moj clanok o nosnej mandli v mojom fotoblogu..je tam aj sposob ako ju zmensit neoperacne, zaroven podporit imunitu

sevi
autor
20. júl 2012

@katren dakujem za typy.niektore kuknem.

malinkaja
20. júl 2012

@sevi skusali ste isoprinosin sirup?

sevi
autor
20. júl 2012

@strapco13 vyborny clanok!

sevi
autor
20. júl 2012

@malinkaja isoprinosin sme brali na predpis 2mesiace,bez vysledku,imunoalergologicka ho zmenila na bromchowaxom.

tinaba
20. júl 2012

my bývame tiež často chorý od kedy chodí do školy teraz sme skončili 1 ročník sme boli doma skoro každé dva týždne a vačšinou na atb. ak ich nedostala tak nemocnica a aj tak tam dostala atb.vyždy priedušky boli sme aj v tatrách smokovec ale nie šriobárov vedla lebo šrobárovom sú aj choré deti ale nepomohlo to aj tak ochorela prechladla boli sme tam v zime skúšali sme aj homeopatiká aj jej vybrali nosné mandle nepomohla raz bola vyšetrená v nemocnici na imunitu ale nič jej nezistili teraz som ju dala vyšetrit znova ešte neviem výsledok zatial jej doktorka dala niaky rybomlavin také niečo v sáčkoch v cykloch tak uvidím ja by som tiež najradšej atb vynechala aj sa lekárka pokúšala ale raz sme skončili tak že išla tak dole s chorobou že z jedného dna na druhý mala teploty 39 a skoro prestala dýchat tak už neriskujem snažíme sa tiež jest vela ovocia a zeleniny nakolko ju lúbi len jednu vec máme problematickú že má v krku kanylu na dýchanie čiže ak je chorá musí sa na nu napojit dýchaci prístroj a tým pádom sme náchylný na choroby aspon tak my bolo povedané nevieme vyjst z začarovného kruhu pretože bývame často chorý tak nám ju nechcú dat preč a kedže ju máme sme často chorý

sevi
autor
21. júl 2012

@polyana ahoj. Tak ste dostali na recept liek Luivac a popri tom si davala este hlivu ustricovu??to ti tak imunoalergologicka odporucila ci tu hlivu si sama skusila?dakujem za odpoved.

polyana
21. júl 2012

@sevi Ked dobral druhú krabičku Luivacu a napriek tomu som nevidela nejaké zlepšenie-tak som sa rozhodla,že to skúsim s tou Hlivou. Lebo aj syn mojej sesternice, ktorý sa narodil predčasne- 5 týždnov pred termínom-mal hrozne zlú imunitu. A ona to mala odskúšané,pomohlo im to. Tak som sa rozhodla,že už ked skúšame všetko možné-tak prečo nie aj Hlivu. A som rada,že som tak urobila. Práve teraz sa chystám opät ju kúpiť a od augusta začať dávať,aby sme do škôlky išli posilnení.

vlasticka185
21. júl 2012

ahoj 😉 ,moj maly sa pravdepodobne narodil tiez o 3 tyzdne skor,ale komplikacie nastali po operacii srdiecka/v 3 mesiacoch/,pred 3 operaciou bol chory od konca novembra do januara a zistil sa mu problem s bunkovou imunitou,no zial pri tej tretej operaci mu museli pretat lymfa cievu ,cize zase sme sa museli pasovat s chorobami,tiez je to u nas tak,ze v lete je to celom ok,avsak ked pride jesen,tak je to horsie,avsak prve,co som kupila bola umyvacka riadu s antibakterialnym oplachom a cisticku vzduchu,takysto sa stranime uzavretym priestorom a do obchodov ci medzi ludi chodime s ruskom na tvari a zabera nam to, 🙂 ,samozrejme sme mali nasadeny pred operacciou bronchowaxom,ked bol malicky,pichali nam sinagis,no a vlani uz iba rybomunyl no a teraz od septembra nam ho nariadili znova ,naajlepsiu skusenost sme tiez mali s tym broncowaxomom,ale ten uz nemoze no a co sa tyka antibiotik,pokial maly nema zapaal v krvy-CRP vysetrenie,snazime sa riesit to bez nich,ved je to hlupe davat stale antb.,iked kariackom vraj trebana prekrytie,aby zapal nesiel na srdiecko,ale prave preto mu raddsej zaplatim to crp vysetrenie,nech pchat tie antb. donho 😒
teraz ideme do chorvatska cize som moc zvedava na ucinok
este som s vsimla,z moj maly je haklivy ked vonku fuka silny vietor,tak ho vonku drhne,ale to mozno suvisi s jeho poskodenymi plucami,vtedy kombinujem zodac sirup s bromexinom kvapkami

elen83j
21. júl 2012

skus zajst k homeopaticke,bratovi velmi pomohla,je to trosku financne narocnejsie ale pomaha.a ja si myslim,ze ti to za zdravie dietata stoji 😉 a ked bude dlhsie zdrava tak usetris na tabletkach 🙂 drzim palce...

mates22
22. júl 2012

@sevi ahoj, i moje děti mají sníženou imunitu a pochytí kdeco, syn má často ATB........zkoušela jsem všechno možné, v poslední době dávám colostrum, je to drahá záležitost, ale zdá se, že konečně aspoň trochu něco pomáhá

minka80
9. sep 2012

@polyana dobry den,chcela by som sa spytat na tu hlivu ustricovu,ako ste to podavali,kde sa to da zohnat ?tiez mam syna stale choreho ,stale na ATB, uz som z toho zufala. Dakujem.

polyana
9. sep 2012

@minka80 - ahoj, pokial viem-tak sa to dá kúpiť v rôznych formách, či už ako sirup- Hliváčik, alebo priamo hliva ustricová- nejaký prášok,ale to ani neviem ako sa dávkuje. Ale my sme si našli Hlivu vo forme cmúlacích tabliet. Sú s príchutou lesných jahôd.A moje deti ich strašne majú radi. Samy si ich pýtali hned ráno. Dáva sa jedna na den, a kupite to v lekárni. tie čo sme my brali sa volajú Hliva ustricová- Mickey Mouse. Je to od firmy Imunit. Balenia sú 30 a 60 tabletové. A v každom balení je aj darček pre deti. Také postavičky Mickey, Minnie alebo Donald. Je to milé. Stačí si to zadať do Googlu a ono si to priamo nájdete ako to vyzerá.