Vigantol - za a proti
Ahojte baby, ako isto viete, detičkám sa po pôrode predpisuje vitamín D a to väčšinou kvapky vigantol. Počula som na nich veľa zlých ohlasov, ale zaujíma ma prečo ste ich nedávali a ako ste zistili, že detičkám nerobí dobre. Prípadne aké iné D ste dávali, počula som o Jamieson alebo Swanson.
Ďakujem za vaše odpovede 🙂 Pekný deň
@spuntikmathiasko teda dcere do roka aj 4mesiacov.
naše deti užívali Vigantol možno až do 2 rokov a žiadne problémy sme nemali. Dokonca aj ja ho beriem, lebo mám nedostatok D a to som s nimi celý deň vonku, keďže som stále na materskej. Ale mám iné dávkovanie, nie 2 kvapky denne ale 14 kvapiek raz za týždeň. Keď som sa pýtala u nás v Dr. Max, prečo je to tak, tak mi vysvetlili, že pri vyššej jednorazovej dávke to má lepší účinok na prípady, ako som ja.
Mne dospelemu chlapovi tiež robí vigantol zle. Boli ma z neho hlava aj brucho.
@rembura trpím histaminovou intoleranciou a keď mi je po niečom zle, tak nasleduje eliminacny proces na rozlíšenie zdroja. Takže áno, vigantol mi nerobí dobre ani kvapky ani tobolky a som si tým istý. Mam nejaký iný vitamín D, ten mi nerobí zle, len ten nie je rozpusteny v oleji, tak asi bude menej účinný. Skúsim ešte devit
Aj nám sadol. Podľa mňa lekári vedia prečo práve tento vitamín predpisujú. My ho dávame skoro od narodenia a ešte stále aj dnes 🙂
my bereme cez rok a vserko super kazde dieta je ine
Mi to tiez nemame z vigantolu lebo som jej skusila nedat a takisto plaakala..
Ako kazdy jeden vecer 😢
Tak tam bude problém niekde inde @12jarka13. To treba zistiť, čo sa deje. Aj s doktorom to prebrať. Vitamín D v tomto prípade by som teda nevysadila určite, keď už vieš, že to z toho neni 🙂 Ale už je to dlhší čas odvtedy čo si písala, nenastala nejaká zmena?
@catherinah mne ho tiež predpísal endokrinolog

@tanula222 ja som davala obom detom vigantol, synovi do roka a dcere do 1,5roka a ziadny problem.