icon

Vigantol - za a proti

tanula222
7. okt 2016

Ahojte baby, ako isto viete, detičkám sa po pôrode predpisuje vitamín D a to väčšinou kvapky vigantol. Počula som na nich veľa zlých ohlasov, ale zaujíma ma prečo ste ich nedávali a ako ste zistili, že detičkám nerobí dobre. Prípadne aké iné D ste dávali, počula som o Jamieson alebo Swanson.
Ďakujem za vaše odpovede 🙂 Pekný deň

Strana
z3
spuntikmathiasko
8. okt 2016

@tanula222 ja som davala obom detom vigantol, synovi do roka a dcere do 1,5roka a ziadny problem.

spuntikmathiasko
8. okt 2016

@spuntikmathiasko teda dcere do roka aj 4mesiacov.

lenka_samorin
18. okt 2016

naše deti užívali Vigantol možno až do 2 rokov a žiadne problémy sme nemali. Dokonca aj ja ho beriem, lebo mám nedostatok D a to som s nimi celý deň vonku, keďže som stále na materskej. Ale mám iné dávkovanie, nie 2 kvapky denne ale 14 kvapiek raz za týždeň. Keď som sa pýtala u nás v Dr. Max, prečo je to tak, tak mi vysvetlili, že pri vyššej jednorazovej dávke to má lepší účinok na prípady, ako som ja.

mixal11
24. apr 2019

Mne dospelemu chlapovi tiež robí vigantol zle. Boli ma z neho hlava aj brucho.

rembura
25. apr 2019

@mixal11 si si isty, ze je to prave z tohto vitaminu? lebo s takymito problemami som sa ja nestretla 🙂

mixal11
25. apr 2019

@rembura trpím histaminovou intoleranciou a keď mi je po niečom zle, tak nasleduje eliminacny proces na rozlíšenie zdroja. Takže áno, vigantol mi nerobí dobre ani kvapky ani tobolky a som si tým istý. Mam nejaký iný vitamín D, ten mi nerobí zle, len ten nie je rozpusteny v oleji, tak asi bude menej účinný. Skúsim ešte devit

rembura
26. apr 2019

@mixal11 tak to je potom trosku o inom, ked mas takyto problem, lebo mne to bolo divne, lebo ja s nim mam skusenost a aj moje kamosky, ci uz pri sebe alebo pri detoch a problemy ziadne 🙂

sabca99
29. apr 2019

Aj nám sadol. Podľa mňa lekári vedia prečo práve tento vitamín predpisujú. My ho dávame skoro od narodenia a ešte stále aj dnes 🙂

12jarka13
7. máj 2019

@candii nie v nemecku sa pouziva ..
Mam mesacnu dcerku a dostali sme vigantol..
Ale citam a pocujem dost zle recenzie

mixal11
7. máj 2019

@12jarka13 vigantol je OK, ale nie každý ho dobre toleruje

stanicek11
7. máj 2019

my bereme cez rok a vserko super kazde dieta je ine

sabca99
17. máj 2019

V mojom okolí som nič zlé o ňom nepočula @12jarka13 a dávame ho denne a nemáme ani my problém. Takže by som vopred nepanikárila, ale nasadila a budeš vidieť 🙂

12jarka13
17. máj 2019

@sabca99 mi ho pouzivame od 10 dna..
Len mala place kazdy vecer tak preto som ze ci nie koli tomu ze ju mozno z neho brusko boli.
Chcela som vyskusat nieco ine no uvidin

sabca99
23. máj 2019

Neviem @12jarka13, nemôže to byť aj z niečoho iného? Nad tým si nerozmýšľala?

mixal11
23. máj 2019

@sabca99 svet sa nezruti ked tyzden nebudete pridavat VitaminD. Skus bez toho a uvidis

sabca99
23. máj 2019

Ja s týmto problém nemám @mixal11. My dávame každý deň, takže u nás to neplatí, čiže my to skúšať doma nebudeme 🙂 Ale možno aj to je cesta. Vyskúšať a uvidí čo a jak. Ale myslím, že to nemusí byť vôbec z neho.

12jarka13
28. máj 2019

Mi to tiez nemame z vigantolu lebo som jej skusila nedat a takisto plaakala..
Ako kazdy jeden vecer 😢

mixal11
28. máj 2019

@12jarka13 Nam tak plakala den/noc dcera kvoli mlieku. Potom sme zistili, ze ked koji manzelka nemoze ona nic mliecne ani ziadne detske veci nesmu byt s kravskym mliekom a zrazu bolo dobre. Teraz objednavam Wysoy detske mlieko z UK. Nikdy clovek nevie.

sabca99
14. jún 2019

Tak tam bude problém niekde inde @12jarka13. To treba zistiť, čo sa deje. Aj s doktorom to prebrať. Vitamín D v tomto prípade by som teda nevysadila určite, keď už vieš, že to z toho neni 🙂 Ale už je to dlhší čas odvtedy čo si písala, nenastala nejaká zmena?

rembura
19. jún 2019

@mixal11 toto by ma ani nenapadlo, ze moze byt problemom, teraz je to uz v poriadku? 🙂

monika225
19. jún 2019

@catherinah mne ho tiež predpísal endokrinolog

Strana
z3