Vodnatá stolica u 2 mesačného bábätka. Je to ok?

denkadenka
13. apr 2012

Mám dvojmesačnú dcérku len kojenú a má stále vodnatú stolicu. Je to ok? Kedy sa to upraví?

xlucia
13. apr 2012

nie je to ok. stolica ma byt ako prazenica. farbou aj konzistenciou. teda u kojeneho

karap
13. apr 2012

je to ok.Moj syn mal vodnatu stolicu az kym sme nezacali z prikrmami.Pediatricka sa cudovala,ze co to,poslala nas aj do nemocnice na pozorovanie,no nic nezistili.Proste mal taku stolicu a hotovo.Priberal,bol zdravy,tak sme to neriesili.

anjelicek26
13. apr 2012

Ak myslis vodnatou - riedku - tak je to uplne v poriadku. Formovanu stolicu zacne mat dieta az ked dostane prkrmy a aj to niektore az ked maju 2-3 prikrmy denne. Nas zacal mat formovanu stolicu v 1 roku 8 mesiacoch, takze tak... je to dozrievanie traviaceho traktu, ze uz neprejde jedlo za par hodin, ale za nieco vyse dna, dozrieva to.

Pokial sa ti zda, ze je to nahla zmena, urcite zober plienku a odnes pediatricke, odoberie vzorku. Ak je rovnaka ako od zaciatku, tak je to ok, to sa zmeni az o par mesiacov.

akova
13. apr 2012

naš maly ma 2,5 mesiaca a pred tyždnom začal kakať do každej plienky, vždy pri kojení kaká a tiež je stolica riedka taka zelenožltá s bielymi hrudkami. Pred tym kakal tak raz za 3-4 dni, a stolica bola hustejšia.... U nas ale pred tyždnom maly dostal laringitidu a čipok rectodelt plus sinupret, fenistilove kvapky na hlieny... tak som si myslela, že to ma z tych liekov. Dnes už lieky neberie, a stolica ostala stale rovnaka a rovnako často. Dnes som bola s nim u pediatričky, ta mi povedala, že dojčene dieťa ma mať tak často stolicu aj zloženie je ok. Mam ale pre istotu doniesť vzorku... tak ak si nie si istá, skoč tiež k dr. na odber vzorky...