icon

Vojtova metóda - skúsenosti

8. sep 2022

Aké máte skúsenosti ? Pomohla dieťaťu ? Prečo ste cvičili ? Je to naozaj pre rodiča tak psychicky náročné ? A pre dieťa stresujúce ?

My začíname v utorok 🙂 chcem sa pripraviť

Ďakujem

Strana
z2
ivangeline
9. sep 2022

@deniskap ...opisala si to iste,len inac. :D

ifka88
9. sep 2022

S dcerou nam odporucili cvicit vojtovku ked mala 5 mesiacov. Mala slaby svalovy tonus, otacala sa len do jednej strany a ked bola na brusku, velmi sa ohybala dozadu. Na 5 mesiacov uz bola dost silna a branila sa pri cviceni. Bol to boj, plus stale plakala. Cize lepsie sa vojtovka cvici od narodenia. Ja som vojtovku s nou prestala cvicit, namiesto toho sme cvicili na fit lopte a robili par cvikov z bobatha a chodila som s nou 2x do tyzdna na plavanie. Sediet sa naucila az ked mala rok, no postavit sa na nohy a chodit popri nabytku uz vedela ako 8 mesacna, cize ked padala, tak nie do sedu ako ine deti, ale vyvratila sa cela dozadu. Rocna sa vedela kolobezkovat, 2 rocna uz jazdila na cykloodrazadle a ako 3 rocna bicyklovala bez pomocnych koliesok. Vsetko dobehla, len ten prvy rok bol narocnejsi.

majlo1234
9. sep 2022

Mal v auguste rok, trochu mozno zaostava, ale podla tabuliek je v norme. Posledne dva mesiace cca sedi a plati sa, teraz par tyzdnov uz aj stvornozkuje a zaval sa stavat, co mu ide tazsie skrz tie povolene clenky a slabu klenbu, ale zase sa dostane aj z velmi krkolomnych poloh. Teraz uz aj to cvicenie zanedbavam, skor ho nechavam hybat sa v priestore a skusat avoje limity😃

Strana
z2