Vonkajší hemoroid u dieťaťa. Ako sa o to starať?
Ahojte, dnes zistili u mojho 16 mesacneho syna vonkajsi hemoroid 😖 Mate s tym niektora skusenosti alebo ste poculi o tom? Lebo u deti je to velmi zriedkave ako povedal doktor sme vynimocny pripad,ale uz sa s tym stretol...Ako sa o to starate? Liecite? Mastite?
Mame davat zabaly z dubovej kory alebo kupele v dubovej kore, dal nam mas Preparation H ,ale ani sam nevedel, ci to je vhodne vobec pre deti, na letaku pisu, ze skor nie...tak neviem ci to davat alebo nie..dakujem za vsetky postrehy, rady a skusenosti aj osobne s hemoroidmi u dospelych ...
@andy57
@gitusa23 my ked sme boli na gastre ja som to doktorke len opisala, lebo aj tak to nevidno a nechcela som, aby jej vysetrovala dupu {kvoli tomu, ze mala mala nedavno psych. blok kakania, aby s ato nervatilo| tak mi len kazala pokracovat v kupeli a masti z dubovej kory....ale to nam nezabralo...az faktu
nam ta dubova nejako zhorsovala..akoby ho vysusovala a bol nepekny..ale dlho som ju davala vyse mesiaca...ale to asi aj kazdemu ine pomoze..No super..uvidis pomoze to ;)
Ahojte. Tak mi nemame hemeroud. Malý sme fistulu, praskla a liecili sme id dr. Mastickami a dufam že už sa to nevrati. Mala to možno z antibiotik.
Ahoj mojej malej pri kakaní asi vyšiel z konečníka hemeroid, ja som sa tak zľakla, že som hned zalarmovala manžela a bežali sme k detskej dr. dala nam len dufalac a že máme upraviť stravu, pije dosť, zeleninu ovocie papká, len s tou stolicou máme problém že je hrubšia a tuhá a kaká mi každý 3-4 deň...chcem sa opýtať, aké veľké to bolo u vašich detí? lebo u našej malej to bolo dosť veľké...musela som jej to zatlačiť dnu
My používame masť Antivir H (výrobca firma Anika-ČR), objednala som to mailom na adrese anikacr@seznam.cz. Na Slovensku sa donedávna bežne v lekárňach predávala masť Aviril H, tá sa ale už nevyrába (všetko dobré a účinné prestanú vždy vyrábať ☹... ). Ten Antivir H má skoro rovnaké zloženie ako pôvodný Aviril H. Nechcem tu robiť reklamu, ale môjmu dieťaťu (5r.) Antivir H na ten hemoroid pomáha (používame ho už asi 1/2 roka). Okrem toho mu dávam denne probiotiká (kupujem mu Macíkov) a denne spapá ovocnú presnidávku (pomáha to proti zápche a tvrdej stolici).
@jankasimik Janka a co presne je ta úprava stravy? Môžeš prosím aj do správy ďakujem
@deny_izzy13 ja som dnes bola so synom na detskej chirurgii tiez kvoli zilke na konecniku, hemeroid... uprava stravy znamena, vylucit/obmedzit sladke, kravske mlieko, tycinky a slane... proste vsetko co maju deti radi podla mna 😂 potom tiez obmedzit varenu ryzu, mrkvu, banany...
Zaradit viac cerstvej zeleniny, vsetky druhy ovocia, vlaknina, vyvar s ovsenych vlociek a take. Skusit kozie mlieko. Vela pit, a pripadne je aj nejaky sirup co urobi redsiu stolicu, no nepamatam si nazov, je na predpis od obvodneho lekara, nie je prehanadlo ani navykovi. A na konecnik som kupila masticku.
Odfotim ten letacik, hodim sem foto 😉
@deny_izzy13 prikladam foto.
Ak to niekomu pomoze 😉 no takychto info najdeme aj na nette vela 🙂
Ahojte maminky, ako sa majú vaše deti po toľkých rokoch? Zbavili ste sa vtedy hemoroidov? Alebo ich majú stále? Alebo sa im po čase spravili nové? Dalujem za odpovede

@andy57 moje dievcatko ma tak isto nieco, nechce kakat, ale nema to fialove, ale biele, ako vyrastok. A ako vysetruju diedatko? Iba pozru na ritku? Ja som to odfotila, nebude jej to stacit?