Vonkajší hemoroid u dieťaťa. Ako sa o to starať?
Ahojte, dnes zistili u mojho 16 mesacneho syna vonkajsi hemoroid 😖 Mate s tym niektora skusenosti alebo ste poculi o tom? Lebo u deti je to velmi zriedkave ako povedal doktor sme vynimocny pripad,ale uz sa s tym stretol...Ako sa o to starate? Liecite? Mastite?
Mame davat zabaly z dubovej kory alebo kupele v dubovej kore, dal nam mas Preparation H ,ale ani sam nevedel, ci to je vhodne vobec pre deti, na letaku pisu, ze skor nie...tak neviem ci to davat alebo nie..dakujem za vsetky postrehy, rady a skusenosti aj osobne s hemoroidmi u dospelych ...
@viera304 no malý mal 2.5 roka začalo to tým , že sa zapiekol a vyšla mu pri veľkej stolici zlatá žila, asi 4 mesiace kakal po stojacky kade tade, dávala som krémy do konečníka, aj sedacie kúpele v dubovej kôre. Potom začal zadať na serbel po 4 mesiacoch keď som mu sľubovala odmeny vseliake, vrátilo sa to ešte raz keď začal chodiť do škôlky a dostal virózu a hnackoval, cca mesiac zase nechcel sadnúť na serbel potom to preslo a v lete už začal kakať na záchod, odvtedy už nič žiadna zlatá žila, teraz bude mať už 9rokov
@andy57 tak to som rada, že sa mu to vyliečilo. Ja som dnes nad tým rozmyslala, či to nemôže byt aj tou polohou akou sedí na nocniku, že má vlastne tie kolena tak moc hore a ritku dole. Lebo mu to vyšlo aj po cikani. Skúsim ho dať cikat na záchod, tam je v inej polohe, včera po kakani na wc nemal nič a dnes mu to stále vybieha 😒 nešťastná som z toho
@viera304 koľko má rokov? Lepšie pre nich na wc sedieť a nohy podložené stolcekom aby sa zapreli nohami. A dlho neswdiet. Bolo to zle obdobie, nemohli sme nikam s ním chodiť lebo keď prišlo naňho kakanie, tak zadržiaval a reval, začal pobehovať a nohy k sebe. My sme najprv nevedeli že čo mu je až keď vykakal také veľké tvrdé som to pochopila aj sme boli na gastre
3 roky má. Jeho to neboli, nesťažuje sa na nič. Aj kaka každý deň, niekedy sa stane že raz za dva dni, ale väčšinou každý deň. Len on strasne tlači. Dala nám detská dr duphalac nech sa tak nenamaha a na ten hemeroid proctoglyvenol tak som zvedavá či mu to niečo pomôže.
@katarinamatkotomi cca mesiac neviem už , bolo to dávno
@katarinamatkotomi moj ho mal týždeň. Proktolog mi povedal aby som mu ho dlho nedávala že si môže na to zvyknúť, tak som ho hneď v ten deň vysadila. A už ani hemeroid nepozorujem
@viera304 ďakujem
@viera304 prosím vás kde ste boli u toho prokrologa a aké vysetrenie vám robil ? Boli ste aj na gastre
@katarinamatkotomi ja som bola tu u nás na Orave a vyšetril len hmatom. Na gastre sme neboli
bol niekto na vysetreni na chirurgii,? ako to prebiehalo?

@viera304 moj syn už odvtedy nastastie nemá, všetko je ok, prešlo to.