Vonkajší hemoroid u dieťaťa. Ako sa o to starať?
Ahojte, dnes zistili u mojho 16 mesacneho syna vonkajsi hemoroid 😖 Mate s tym niektora skusenosti alebo ste poculi o tom? Lebo u deti je to velmi zriedkave ako povedal doktor sme vynimocny pripad,ale uz sa s tym stretol...Ako sa o to starate? Liecite? Mastite?
Mame davat zabaly z dubovej kory alebo kupele v dubovej kore, dal nam mas Preparation H ,ale ani sam nevedel, ci to je vhodne vobec pre deti, na letaku pisu, ze skor nie...tak neviem ci to davat alebo nie..dakujem za vsetky postrehy, rady a skusenosti aj osobne s hemoroidmi u dospelych ...
@andy57
@gitusa23 my ked sme boli na gastre ja som to doktorke len opisala, lebo aj tak to nevidno a nechcela som, aby jej vysetrovala dupu {kvoli tomu, ze mala mala nedavno psych. blok kakania, aby s ato nervatilo| tak mi len kazala pokracovat v kupeli a masti z dubovej kory....ale to nam nezabralo...az faktu
nam ta dubova nejako zhorsovala..akoby ho vysusovala a bol nepekny..ale dlho som ju davala vyse mesiaca...ale to asi aj kazdemu ine pomoze..No super..uvidis pomoze to ;)
Ahojte. Tak mi nemame hemeroud. Malý sme fistulu, praskla a liecili sme id dr. Mastickami a dufam že už sa to nevrati. Mala to možno z antibiotik.
Ahoj mojej malej pri kakaní asi vyšiel z konečníka hemeroid, ja som sa tak zľakla, že som hned zalarmovala manžela a bežali sme k detskej dr. dala nam len dufalac a že máme upraviť stravu, pije dosť, zeleninu ovocie papká, len s tou stolicou máme problém že je hrubšia a tuhá a kaká mi každý 3-4 deň...chcem sa opýtať, aké veľké to bolo u vašich detí? lebo u našej malej to bolo dosť veľké...musela som jej to zatlačiť dnu
@aneladgampraha ahoj napíš ip
@sylvia_c IP je interná pošta 🙂
My používame masť Antivir H (výrobca firma Anika-ČR), objednala som to mailom na adrese anikacr@seznam.cz. Na Slovensku sa donedávna bežne v lekárňach predávala masť Aviril H, tá sa ale už nevyrába (všetko dobré a účinné prestanú vždy vyrábať ☹... ). Ten Antivir H má skoro rovnaké zloženie ako pôvodný Aviril H. Nechcem tu robiť reklamu, ale môjmu dieťaťu (5r.) Antivir H na ten hemoroid pomáha (používame ho už asi 1/2 roka). Okrem toho mu dávam denne probiotiká (kupujem mu Macíkov) a denne spapá ovocnú presnidávku (pomáha to proti zápche a tvrdej stolici).
@jankasimik Janka a co presne je ta úprava stravy? Môžeš prosím aj do správy ďakujem
@deny_izzy13 ja som dnes bola so synom na detskej chirurgii tiez kvoli zilke na konecniku, hemeroid... uprava stravy znamena, vylucit/obmedzit sladke, kravske mlieko, tycinky a slane... proste vsetko co maju deti radi podla mna 😂 potom tiez obmedzit varenu ryzu, mrkvu, banany...
Zaradit viac cerstvej zeleniny, vsetky druhy ovocia, vlaknina, vyvar s ovsenych vlociek a take. Skusit kozie mlieko. Vela pit, a pripadne je aj nejaky sirup co urobi redsiu stolicu, no nepamatam si nazov, je na predpis od obvodneho lekara, nie je prehanadlo ani navykovi. A na konecnik som kupila masticku.
Odfotim ten letacik, hodim sem foto 😉
@deny_izzy13 prikladam foto.
Ak to niekomu pomoze 😉 no takychto info najdeme aj na nette vela 🙂
@simazu217 ďakujem veľmi
Ahojte maminky, ako sa majú vaše deti po toľkých rokoch? Zbavili ste sa vtedy hemoroidov? Alebo ich majú stále? Alebo sa im po čase spravili nové? Dalujem za odpovede

@andy57 moje dievcatko ma tak isto nieco, nechce kakat, ale nema to fialove, ale biele, ako vyrastok. A ako vysetruju diedatko? Iba pozru na ritku? Ja som to odfotila, nebude jej to stacit?