icon

Vracanie novorodenca po každom mliečku

evickuska
5. máj 2023

Ahojte, mam 3 tyzdnove babatko, davam odsate materske mlieko ale uz vcera poobede dostal 1x aj sunar, od vcera od 6tej rana ked este frcal iba na materskom mliecku mi syn zacal odgrckavat 3 h po jedle, presne ked mal dostat dalsie. Doteraz vzdy po papani do cca 20 minut odgrckol-odgrgol a bolo OK. Mavame ho vyvysene aby nebol vodorovne a nebolo mu zle.
Deje sa to len od vcera ale po kazdom jedle a s tak velkym casovym rozostupom.
Mam uz z toho strach lebo doteraz sa to nedialo. Volam pediatricke az znizim zo 70 ml na 60 ml a dodrzujem rozostupy. O 12 mu teda dam 60, vzdy si ho polozim, rozbalim dam plienku na rameno a dnes som polozila a uz z neho isla sabla jak keby to z nejo vylejem dobrych 10 ml isto odgrckol, neviem co sa deje... Teraz uz to kazdy bude zhadzovat na sunar ale zacalo to pred nim rano. 🥺

Strana
z2
liv1
5. máj 2023

@evickuska to je taka zmes husta taka kasicka, ktora by mala pomoct aby mliecko neslo von. Dava sa pred jedlom. Ja som davala menej ako bola odporucama davka a dietatko moze aj brusko z toho bolet no nemusi

evickuska
autor
6. máj 2023

@beataxxx to nie ale ked vidim kolko ho unatahuje a je mu zle a placka kym to nevygrcne tak mam strach...

mirkava
6. máj 2023

@evickuska ešte stále grcka drobček?

beataxxx
6. máj 2023

To je dobre, môžeš vylúčiť pylorostenozu, môže to byt reflux, skús mu teraz dávať po trošku a castejsie, možno by som skúsila radšej nutrilon

evickuska
autor
6. máj 2023

@mirkava ano stale s rozostupmi po jedle tak dlhymi, ze nechapem... keby do hodky od krmenia ale on az po dlhsom case...

evickuska
autor
6. máj 2023

@beataxxx sunar on toleruje, viac aj tak davam moje mlieko, sunar len ked sa nepodari odsat ci nakojit... nepomaha ani po menej aj tak si odgrcne s rozostupom...

cookie29
6. máj 2023

@evickuska dávaš ako na prvom alebo ako na druhom obrázku?

beataxxx
6. máj 2023

Držím palce aby sa to rýchlo upravilo🙂

evickuska
autor
6. máj 2023

@beataxxx vsetko to nie je ale dnes pridal extremne vresky aj 2 h po jedle az kym si neodgrcne...

evickuska
autor
6. máj 2023

@cookie29 skor na prvom...

evickuska
autor
6. máj 2023

@mirkava ano po kazdom aj ked som kojila co sa ledva 30-40 napije a aj z toho po 2 hodinavh 😑

cookie29
7. máj 2023

@evickuska to nie je dobre. Pije príliš rýchlo aj z toho môže byt problém. Treba ako na druhom obrázku. Dieťa musí sať (nie piť zemskou príťažlivosťou). A mylne sa hovorí že sa nahota vzduchu. Nie. Skús

Strana
z2