Všetci máme Covid-19 a 5-mesačná má horúčku. Máme ísť na pohotovosť?
Maminy, chcem sa spýtať - celá rodina máme koronu vrátane 5mesačnej. Ona má vysoké horúčky, dnes v rozmedzí 38-40. Dr sa vyjadrila tak, že zrážať, zrážať, a ak by sa niečo pridružilo alebo by bola malátna, tak na Kramáre. Čo by ste robili? Zatiaľ sú to horúčky, ale klesá to pomaly... Myslela som si, že to zvládneme doma, ale opúšťa ma nejako pozitívne myslenie. Majú takéto drobné deti také vysoké teploty? Už som čakala, že sa to začne zlepšovať...
@janapeterjana ak je to covid tak radsej zavolaj a informuj ich. Aby si namiesto pomoci nedostala zdrba ze rozvlacas covid. My sme mali covid niekolkokrat a vzdy sme dostali len lieky od teploty a vitaminy. Ale pri babatku by som isto skor volala. Vela zdaru.
@janapeterjana Ak teplota neklesne, tak volaj na pohotovost a porad sa. Urcite s koronou nechod rovno.
Nemôžeš ísť na pohotovosť s Covidom, buď na infekčné alebo volať. 38-40 nie je úplne najhoršia teplota, ak ide zraziť, nie je to problém. Horúčka znamená, že telo bojuje, takže je to vlastne dobre. Dávaj jej vela piť
@luliu zraziť sa nám darí max na 38,5. To je ok byť v takomto stave cez deň? Lebo pri staršom som to nezažila. Už som z toho fakt na nervy. Budem tam volať
@janapeterjana Zbytocne pojdes na pohotovost, pre pokoj na dusi zavolaj, povedia ti o zrazani teploty, dolezitosti hydratacie..crp je relevantne az tak na 2-3 den.
@janapeterjana nebuď na nervy, uvidíš zvládneš to a určite lepšie ako v nemocnici. Ako často dávaš lieky? 38,5 je v pohode. Syn mával takto aj 5-6 dni, keď bol bábätko. On mával vždy strašné teploty, nezrazitelne ...
@janapeterjana moja mala 40tky pri covide ako 3m, cela rodina sme mali. Kazde 4h sme striedali panadol a nurofen cipky, plus obklady, kupel vlazny. Po 2-3 dnoch to prestalo. Neboli sme vobec u dr, ani by nas nezobrali nikam s covidom
@janapeterjana inak lieky môžeš striedať aj každé 3h, ak to bude nutné
meraj mu často, môj syn mával horúčky 40tky aj niekoľko dní...
@janapeterjana my síce covid nemáme ale mali sme všetci chrípku a poviem ti, dva dni a dve noci som deťom teplotu pod 38,5 nezrazila, aj keď som robila čokoľvek! Každé 4 hodiny som dávala lieky a teplota nie a nie dole! Hlavu hore, ja viem, že je to hrozný pocit, ale tiež by som nešla na pohotovosť! Minulý týždeň išla kamoška tiež s chlapcom, horúčky 40 nemohla za pána zrazit a ešte ju dr zdrbala, že čo tam robi, že či nepozerá správy, že ide chrípka, deti majú pri nej bežne vysoké teploty a poslala ich domov 🤷♀️
@janapeterjana my sme mali to iste 2 dni potom to preslo pomahala len studena sprcha pod 38 sa nam nepodarilo zrazit my sme mali aj 41
Musíms dávať veľa veľa pit
Moja ma sice rok, ale minuly tyzden covid, skoro 4 dni 38-40tky, panadol som mohla radsej o stenu hadzal, co jej vobec nezaberal. Nic len telo na telo, zabal, tepla vana a pomalicky zrazat. Samozrejme nurofen/panadol cipky. A vela vela pit, ak kojis tak ponukaj prso, ak UM tak aj vodu. Ja som do nej tlacila odmerkou od nurofenu.
V zalohe som mala diazepan, ktory nam pre istotu predpisala Dr. kedze jej bratranec dostal fibrilne krce minuly rok.
@janapeterjana Ak dojcis, tak vela dojci, doslova vkuse a idealne telo na telo - prikry sa dekou. Aj tvoje telo stiahne teplotu.
Ak nedojcis tak nukaj vela pit - casto.
Ktorý deň teplotuje? Raďte sa s pediatrom telefonicky hoc aj každý deň,ak nemáte v niečom istotu ako postupovať.. ale ak pije,tak ozaj len zrazať horúčky, chce to čas.
@luliu môže zavolať sanitku
@nafka0483 dojčím ju teraz skoro nonstop, je furt pri mne.
@janapeterjana my sme toto riešili asi 3 týždne dozadu, malá má síce rok, ale nevedeli sme zraziť teplotu, na tretí deň sme volali na Kramáre, tam nikto samozrejme nebral, tak normálne od zúfalstva na 155, kde nám veľmi milá pani veľmi pomohla, čo a ako. Inak moja prvá otázka bola, či môžeme ísť s kovidom na pohotovosť a vraj to stačí iba nahlásiť hneď pri príchode, ale či by nás nikto nezjazdil, to neviem.. našťastie sme tam nakoniec ísť nemuseli. Držte sa, nech ste rýchlo fit 💪
@linduska86 toto nie je prípad na sanitku, ani nahodou
@ajja22 s tým sa chodí do covidovej ambulancie.
@janapeterjana môže to trvať aj 3 dni.Iba zrážať teplotu, ak nekasle pôjde to dole.Ak by kaslala či nechcela jesť mala by bolesti hrdla zavoláš na 155.Male deti sú statočne zvládajú to dobre.
@janapeterjana môj syn mal teraz chrípku a mal teploty nad 38,5 vyše 7 dní. Zrážať teplotu a dávať vodu hoc aj po lyžičkách. Ak by dlhodobo bola teplota nad 39,5 tak až potom pohotovosť.
@janapeterjana Ahoj 🙂 mám 4 ročnú dcérku, ktorá mala horúčky od 3 týždňov do 2 rokov každý mesiac. Niečo ako periodická horúčka. Doteraz reaguje na každé preťaženie teplotou a horúčka 41° pri chorobe nie je nezvyčajná 😔
Sprchovala som ju len do teploty 39° ak bol teplejšia, bála som sa takto ochladzovať. Začala som teplou, po minúte trošku ochladila a pomaly postupne ochladzovala až na vlažnú vodu. Celé telíčko, hlávku. ❗ Skôr než sa začne so sprchou, treba zohriať rúčky aj nôžky tie sú pri horúčke väčšinou studené. Až keď sa zohrejú, môžeš začať so sprchou.
Najviac nám ale pomáhalo telo na telo.
Malinkú celú vyzliecť, úplne celú. Seba od pol pása nahor a položila som ju na seba. Prikryla som ju dekou, alebo ľahkou plienkou. Podľa toho, čo v danej situácii viac vyhovovalo.
Nurofen/Panadol striedať každé tri hodiny ak treba. Tiež nám v takéto dní sotva kleslo pod 38,5..
Držte sa ❤️ je jedno, koľko detí máš. Prvé horúčky sú pri každom dieťati špeciálne náročné a ťažké. Prajem vám veľa síl
@luliu keď ma akékoľvek pochybnosti, tak môže zavolať 112 a popísať situáciu s tým, že čo ma robiť, ako postupovať. My sme tak viackrát počas rokov volali, čo robiť, či treba sanitku, na pohotovosť alebo len doma čakať. Oni sú na tých linkách príjemní, vyškolení. Poprípade na pohotovosť sa dá zavolať, aj tam poradia
@snehulak77 píšem niečo iné? Áno, treba volať, ale platí, že sanitka kvôli teplote domov nechodi
@janapeterjana ja by som volala jej lekárke. 40tky u tak malého dieťaťa nie sú sranda.
@lenkakravcova kde má volať v piatok v noci?
@janapeterjana my sme mali covid ked mala mala 2 mesiace, dr kazala vela kojit, podavat vodicku striekackou a zrazat teploty a keby bolo velmi zle,ze sa nedaju zrazit,tak na pohotovost do nemocnice
Tam som volala a kazali mi tiez len zrazat teploty, vodny kupel, obklady,lieky
Prve 2-3dni su najhorsie,potom uz bude dobre
Rychle uzdravenie prajem

ak nepomáhajú zábaly, volala by som pohotovosť