Vyberanie nosnej mandle a zmenšenie kŕčnych mandlí
Koncom mája nás čaká tento zákrok. O priebehu zákroku informácie mám. Skor by ma zaujímalo ako to zvládali deti po operácii. Čo mohli papať, kedy ustúpili bolesti. A či po určitom čase neboli viac choré. Ideme do trenčianskej nemocnice, zaujímali by ma aj skúsenosti mamičiek, ktoré boli v tejto nemocnici. Syn má 6 rokov.
dobrý večer ďakujem ketrin89 za radu nakoniec som malej urobila krupicovú kašu tú papkala po operácií to bolo strašné plakala dobrú hodinu v kuse vobec nespala ďalšie dve detičky čo tam boli pekne spinkali nevystrájali ako tá moja už som sa bála že nás ani domou nepustia keď sme potom prišli domou tak asi do pol hodiny spala pospala dve hodinky dnes skoro nič nepojedla no je prvý deň po operacií tak dúfam že je to normálne a že sa to zlepší hlavne nech už je zdravá a nech už to nikdy viac nebudeme musieť podstúpiť.
Ahojte zienky. Ja idem so synom 6 r.na vyber nosnej a zrezanie krcnych lebo oboje ma velmi velke. Ideme do Medisafu v Seredi. Ja sa vsak strasne bojim ako to dopadne. Krpec je strasny pacient. Neda si vysvetlit a hrozne vystraja uz len ked vidi dvere do ambulancie. Tu mu vraj daju nafukat balonik a potom bude taky malatny a zaspi. Vraj ich tu nestresuju s ihlami a podobne. Bude v celkovej narkoze kedze mu idu robit oboje naraz. Tej narkozi sa velmi bojim. A bojim sa aj toho ci tie krcne nemozu zacat krvacat len po zrezani,lebo sestre vyberali a ta na treti den tak zacala krvacat ze sa az dusila krvou. Ja mam strasnyyyyy strach. A kolko pred operaciou ste nemohli jest. Lebo ak ho maju operovat o 10.00 to dovtedy ma byt hladny chudacik?
@nfk ahoj moja neter bola na vyberani vtedy mala 5 rokov a vsetko nastastie dopadlo dobre 🙂 netreba sa moc bat lekari vedia co robia a samozrejme... treba to aj syncekovi vysvetlit ze nebude boliet a ze potom dostane odmenu 😉 aspon tak som to ja praktizovala s neterou
@vikand ..ahojte na operaciu ideme az 20.augusta do Medisafu v Seredi. Klinika aj lekari vyzeraju superne. Tu v ZH by som mu to urcite nedala robit nikde ale tam mam doveru lepsiu. Akurat sa bojim tej narkozi a toho ze Davidko je hrooozny pacient a stresacik takze dufam ze to zvladne dobre
@nfk Ahoj neni sa čoho báť ako povedala aj veroonikadan tiež som to tak urobila ono to dieťatko celé prespí na nič si nebude pametať vetšina detí aj po prevoze na izbu ešte pospí niektoré trošku pomrnčia len tá moja bola výnimka čo plakala dobrú hodinu v kuse ostatné pekne spinkali no ale nakoniec sa ukludnila pozeraním rozprávky od polnoci nemohla nič jesť ani piť operovali ju o 8.30 okolo 50minut nebojte sa určite to zvládnete zoberte mu niečo na hranie poprípade na pozeranie najlepšie tablet z oblúbenou rozprávkou. Tak vám budeme držať palce nech to hravo zvládnete 😵.Pekný deň 🙂
@vikand ďakujem krásne za rady. Ja som mu povedala, že ide na súťaž vo fúkaní balónov, lebo sestrička hovorila, že ich uspávajú tak, že im dajú nafúknuť nejaký balónik a zaspia. Presvedčila som ho, že ho tam pozal ten pán Dr. ktorý ho vyšetroval aby sa už prestal báť lebo oni chcú detičky liečiť a nie im robiť zle. Tak som zvedavá. Po zákroku dám vedieť.
Ďakujem ešte raz.
Prosim Vas, a ako sa zmensuju tie krcne mandle? My sme boli v aprili 2016 so synom na vybrati nosnej mandle. Teraz ma lekarka upozornila na to, ze ma dost velke krcne mandle, huhle, chrape a ma aj prestavky v dychani pri spanku. Lekarka povedala, vraj sa krcne mandle teraz nejak "opichavaju" a tym sa zmensia a vraj preco sme to nedali spravit hned pri tej nosnej mandly, ale na, nikto nic take nepovedal, ze by sa mu malo dat spravit. Tetaz neviem, ci ho mam zase davat uspavat a dat mu ich zmensit, alebo sa to da riesit aj inak. Dakujem za reakcie 🙂
@janina218 ahoj. Čítala som celú diskusiu a ty si tu mala presne otázku, ktorá trápi aj mňa. Môjho malého 20 mesačného tiež zrejme čaká orezanie krčných a možno vybratie nosnej mandle. V noci hrozne chrápe a zle prehĺta. Zajtra ideme na kontrolu na kramáre po dvoch týždňoch, tak uvidím...
A vy ste ako dopadli?
@moka no ja som bola prekvapená ale môj syn už v ten večer chcel jesť pizzu. Dôležité bolo že dve hodiny po zákroku musel začať pomaly ale často piť a to sme aj dodržali...ešte na druhý deň po zákroku mal kašovitejšiu stravu a potom už sa pridávala aj chlebík stred a tak..Ale ja si myslím že každý to zvláda inak. Aj prach bolesti aj to ako rýchlo sa rany hoja. My sme s tým našťastie problém nemali. A nebola ani žiadna trauma u malého čo je asi tiež dôležité. 🙂 a boli sme v Seredi a maximálna spokojnosť. Človek si priplatí ale za tie peniaze to stojí.
Ahojte. Chcem sa ja podelit o skusenost. Ja SOM bola na zmensenie krcnych mandlI laserom a vybratie nosnej mandle v interlinic v ba s mojim 5 rocnym synom. Maly zle pocul na jedno usko kvoly zvacsenej nosnej mandle. A mal vacsie krcne mandle Tak hned SME mu todali zmensit kvoly chrapaniu v noci. Prisli SME tam na 8:30 s placom. Hned mu dali vypit trosku lieciku obbovaku zacal mat super naladicku Potom Bol malatnejsi. Bez pisTania a revania si ho zobrala sestricka nafukal balonik a spal a Potom mu zaviedli infuziu... to bolo o 9:00. Doktor janko sivacek prisiel o 10:00 Ze vseTKO prebehlo oka uska vycistene. Mandle zmensene. Nato mi priniesli malehi. Bol taky malatny stazoval sa na bolest. To bolo CCA o 10:30. Dali mu do zilky novalgin od bolesti . Trosku sa prespal a od vtedy absolutne sa na mandle a na bolest nestazoval. O 16:00 Nas pustili domov.
@lusja ahoooj, ak ťa môžem poprosiť aj s odstupom casu o blizsie info na Medicentrum v PN. Koncom marca mame tiez absolvovat vybratie nosnej mandle a orezanie krcnych. Mala bude mat v aprili 4 roky. Nebolelo to drobca po? Myslim najma na tie krcne.. Aka bola rekonvalescencia? Odvtedy problemy ustupili? Mandle nedorastli znovu? Dakujem krasne!
@nfk ahoj, môžem sa s odstupom času opýtať na skúsenosti, rekonvalescenciu? totižto tu v Seredi ma odrádza to, že to robia klasickou metôdou, shaverom, či to po case nedorastie a po zákroku moc nekrváca. Tiež som nesvoja z toho, že by ju mali po 3 hodinkách púšťať domov. Ďakujem

@vikand neber so sebou nic, akurat pre seba nieco, aby si nebola hladna... malej max tak nejaku vyzivku alebo rozvarene jablcko s popucenym bananom. Na pitie staci cista voda... v ten den ti nebude chciet nic moc jest - ani nasledujuci, Hlavne sa treba vyhybat mlieku, mliecnym vyrobkom, vsetkemu, co v krku moze drazdit (kysle, moc slane, suche, tvrde...). ja som malemu urobila "svieckovu"s ryzovou smotanou a jedol ju s rezancami asi 2 dni... nieco ako sojovy jogurt a pod... treba vydrzat cca tyzden, do kontroly a potom moze skusat jest normalne...