Vyberanie nosných mandlí. Pomôžte a poraďte
Caute maminky.
Pomozete mi a poradite? 😒 Mam dat mojmu 3,5rocnemu synovy vybrat nosne mandle.Aku skusenost s tym mate?
A dalsi problem.Termin mame 27.12. momentalne je chory.Ma este tyzden na prelecenie lebo 2 tyzdne pred operaciou by namal nic brat a byt zdravy.To znamena ze do skolky ho nedam najlepsie by bolo keby bol doma.Marodovali sme pred dvoma tyzdnami.3dni v skolke a je znovu chory.Neviem ako to mam vyriesit.Ci sa da cerpat aj 3 ocerky po sebe po 10 dni alebo ako to je?Viem ze ak je lekar ochotny da sa vycerpat 10 dni a po preruseni na jeden den sa da znovu 10 a potom co?Moze mat aj tretiu pooperacnu?
Dakujem
@otulik jasne pytaj sa. No nostek ziadn krv ani tampony len prvy den bola ubolena otapena inac super, kvapkali sme tyzden kvapky do nosa a aj do uska. Jedno usko rezane druhe mame trubicku,jedine obmedzenie je ze sa gtam nesmie voda dostat a vyhybat sa prievanu. Prvy tyzden troska hnis vytekal z uska po mesiaci od operacie nam dali opat do uska kvapky. O mesiac nam daju vediet ci pojde von. Po operaci nechrapeme,nesoplime, rozprava konecne a dokonca aj ked spi sa zobudi na kazdy zvuk 🙂 vrelo odporucam
@brumka a to im ako vyberaju tu mandlu? To im rezu aj cez usko? A ta trubka? Ta na co sluzi? Nas to caka tiez,len sme sa neobjednavali a obavam sa,ze maly nebude spolupracovat a ak tam bude daco mat,budzmz mat co robit,aby si to tam,potrebny cas nechal..:(( jemu je tazsie cokolkvek aplikovat...
ja by som,mu ich najradsej nenechala,vybrat,ale tazko sa mu dycha a od septembra ma,kazdu chvilu nadchu (sice aj,my ostatni,ale to je vedlajsie). A myslim,ze mu to aj ovplyvnuje vyslovnost (ci sluch,to neviem,obcas,ked nereagujr,si myslim,ze hej,ale skor to bude tym,ze sa mu nechce).
@siska53 neviem ako vyzera ale je velmi malinka a dcerka ju ani neciti.ked je velka mandla zapcha sa daka trubica a uska sa neovetravaju a za bubienkom sa nahromadi tekutina co moze sposobit problemy a cim dlhsie tam je tym je hustejsia a dieta hluchne a prestava rozpravat alebo krici. Neviem ako to robili ale v narkoze,vraj v lokalke to zle zvyknu urobit a dorastie. Ja to uplne chvalime
@medvedik21 Dcérke vyberali dvakrát. My sme museli,lebo okrem častých chorôb mi na jedno uško takmer nepočula. Prvykrát to robili v lokálnej anestézii, ale mandle dorástli a problémy sa opakovali. Druhykrát už zákrok robili v celkovej anestézii a odvtedy sme v pohode. Rozhodnutie to nebolo ľahké, lebo nikto nezaručil výsledok a ja som sa o dcérku veľmi bála, ale vyšlo nám to a som rada,že to máme za sebou. Držím palce. 🙂
My sme boli/ 6r/ odoslaný z ORL v decembri, aby sme sa išli objednať na ORL do BB vybratie nosnej mandle a zmenšenie krčnej mandle... Ostala som prekvapená...Vôbec nemáva nádchu, ani angínu...
Len v noci chrápe a mával hlieny a z toho kašlal. Cez deň bol OK..
Išla som na alergologiu.. doktorka zakázala vybrať../vraj krčiari len naháňajú robotu chirurgom/
nasadila mu lieky antivirotika a mandle sa zmenšili...Tak uvidíme ako to bude neskôr... Lebo nosná mandla sa okolo veku 10 rokov zmenšuje.... tak načo dieťa trápiť.... My sme so sluchom problém nemali...
Ahojte, som veľmi prekvapená, že sa nosné mandle vyberajú v nemocnici a v narkóze. Keď mal malý 3,5 roka, tak nám doporučili výber nosných mandlí... manžel vzal malého k MUDr. Orichovi v Nitre... dal mu termín... prišli tam, dostal oblbovák, urobili mu zákrok a po dvoch hodinách išli domov. Malý si zákrok nepamätá, spolupracoval (a to je riadny kvietok) a o dva týždne mu ešte robili preplach uší... My máme veľmi pozitívnu skúsenosť a dodnes som si myslela, že je to ambulantná záležitosť... síce sme vtedy (teraz má 7) platili 60 eur asi? Nepamätám si dobre... len manžel hovoril, že tam mal miestnosť s hračkami, tam sa hral a popri tom pil oblbovák... a dodnes si nevie spomenúť na zákrok... 😝
@zdenuska1 aj my sem dostali minuly tyzden dobru spravu, obe deti 22m a takmer 4r. maju nosnu mandlu medzi 2-3, povodna orl trvala na vybrati najma u starsieho.
To este vlani v auguste. My sme nejak cakali, lebo na alergologii im nasadili liecbu - preventivnu, maly mal aj testy na alergiu ok.
Chcela som to dat skontrolovat opat, kedze uzivaju aerius a maly aj nasofan.
Ta nasa povodna orl tam uz nerobi, tak sme sli k inej a ta nam povedala, ze mandle vybrat netreba! Super!
Ako, jasne, moze sa stat, ze po case predsa sa len operacii nevyhnu, ale zatial nemusime ist na ziadnu operaciu. A ze vyber mandli by nam vobec nemusel pomoct, ked ona tam vidi aj tak modre -alergicke zafarbenie.
Oni ti orl by len kazdeho posielali na vyber mandli ci uz krcnych,alebo nosnych.
@siska53 ja som to zažila so starším synom, Vtedy mal cca 6r.. jeden krčiar povedal vybrať, no mne sa to nepáčilo, išla som k inej krčnej a tá povedala, len mierne zväčšená, ale keby časom mával často nádchu..... tak vybrať.... No a teraz má 10r a je čoraz zdravší,, no chodíme od 2rokoch na alergologiu- asi tam mu najviac pomohli....
Občas sa oplatí vydržať, a to chrápanie sa mu úplne stratilo samo...
@zdenuska1 Nevedela som, že je tam nejaký rozdiel... no my máme našťastie odvtedy už kľud... napr. už rok a pol sme nemali ani chrípku... teraz máme kiahne, ale inak, klop klop tá neustála obtýždňová chorobnosť je už konečne preč 🙂 Držím palce každému, kto si to prežíva, hlavne nech vám to dopadne dobre a detičky sú zdravé 🙂
ahoj zienky, vem ze dlhsie neaktivna tema ale aj tak sa chcem opytat, dnes bol drahy s malym na orl v bb a odporucili vyber nosnej mandle. aj som s tym ratala lebo skoro rok ma tazkosti, urcite to suvisi aj s nastupom do skolky, ale v noci strasne chrape, uhne, rozprava nosom a dycha ustami. zatial je termin o 2 mesiace s tym ze este raz kontrola na orl. len drahy pocuval kadejako a nevie mi povedat ako mu budu tu mandlu vyberat. v papieroch ma pisane AT v ETA. neviete co to znamena lokalna ci celkova anesteza? dakujem krasne
Mate prosim niekto skusenost s prevadzanim tejto operacie na Slovensku i ked ste tu neni poisteni? Zijeme v zahranici, kde je dcera i poistena a chceli by sme podstupit operaciu na Slovensku. Da sa nejak docasne pripoistit aby sme nemuseli hradit plnu cenu vykonu? Dakujem za akukolvek radu.
@dorkica boli sme v malackach v sukromnej klinike na jednodnovke, dr je statny ale tam robi len oepracie, 150e za narkozu, robili nas v novembri rurky sli von v marci. po operacii sme boli do 4h doma na druhy den kontrola u dr a o tyzden. super to spravil. nechcela som ist na kramare lebo v lokalke ked robia zo zvykne dorast nam to robili laserom vypalovali, sme vyse roka po operacii
cavte baby miideme s malou na mandle na 4.3 do trnavy dufam ze vsetko dopadne dobre tiez som rozmyslala ci vybrat alebo nevybrat uz aby to bolo za nami potom napisem ako sme dopadli
Caute mamculky, chcela by som sa spytat ci mate niektora skusenost s vyberom nosnych mandli v Medicentre Piestany a čo to stalo... V BA sa mi to zda dost drahe a termin mi dali neskutocne daleko... Statne nemocnice su fain, ale tiez neskutocne cakacie doby. Do toho Medicentra sa neviem dovolat a nejake minulorocne skusenosti.na nete som nenasla, tak preto zhanam info takto. Dakujem
@nelinka2009 ahoj my sme boli v piestanoch a super ziadne cakanie za 3 dni sme mali termin
Lekary a sestricky jadna basen
Asi menili cennik zavolaj tam oni ti vsetko povedia
Cena bola kramare jednodnovka 300
a tam 100😀
jeeeeeeeeeeeeej moc dakujem zajtra tam skusim volat znova lebo dnes mi uz nikto nedvihal
@nelinka2009
tam je trosku problam sa dovolat :(
volaj len do 14.00 potom sa uz nedovolas alebo mail ale aj to mi par dni trvalo ale ozvali sa 🙂)
uz sme sa dovolali aj objednali tiez az na maj... co uz skor termin asi nikde nedostanem... Ak niekoho napadne este nejaka moznost tak dajte vediet.. Inak co sa tyka sukromych moznosti tak na rok 2015 su ceny v BA centrum Kramar je to 210 eur a v Piestanoch he to 110 eur...
@nelinka2009
ale aj starostlivost sa neda porovnat a sukromie 🙂)
urcite budes spokojna🙂))
asi veymem tie Piestanycelkovo to maminky dostchvalia... v BA centrum Kramare bolata pani uz cel tel dost neprijemna

@brumka ahoj mozem vediet nieco okolo operacie mandli tych usiek?po operacii nosnych mandli mal nieco v nosteku?myslim tampon alebo nieco v uskach bolo?