icon

Vybratie nosných mandlí u 3 ročného v celkovej narkóze

annie13
16. sep 2011

Syncek ma 3 roky a po neustalych chorobach soplne kasel teploty nas poslali na ORL a odporucaju nas na vybratie mandli, mame uz aj termin operacie. Je to vraj nejaka nova metoda Scheiwrova alebo tak nejak neviem ako sa to pise, je to vsak v celkovej narkoze. Idu nam to robit v BB Rosweltke tak ak niekto nahodou priamo tam bol, potesil by ma nejaky opis ako to prebieha. Rano ze nastupime a vecer mozme domov. Mate niekto skusesenosti, mozu nastat nejake komplikacie, bolesti po prebrati z narkozy? Nastalo zlepsenie zdravotneho stavu po vybrati? Dakujem za kazdu informaciu

marina3
8. mar 2015

No mojmu synovi velmi pachlo z ust a mal aj teploty ale tie ustupili za dva dni...atb sme nemali...povedali nam ze je to normalne...ale ak ma teploty uz tri dni, tak by som isla na pohotovost alebo aspon za pediatrickou...to pachnutie je normalne...uz je 8meho, pisala si 6teho..tak uz to dufam ustupilo, ako je malemu?

dzudka
8. mar 2015

@marina3 malý ma 4 deň atb a nič moc stále brufenujeme ma teploty doobeda 37,7 a na večer 38.-38.5 na chvíľu po brufene klesne ale potom zas ..... 😒
Pachne mu dosť z úst....

bambulka82
8. mar 2015

@dzudka ahoj, nas mal teplotu asi 2 dni tak 38..doktorka nam povedala, ze pokial by mal vysoku a trvalo by to dlhsie, mame radsej prist..to pachnutie z ust sme mali aj my, je to vraj preto, ze sa ta rana hoji a nie je to dost vetrane..nam to trvalo asi 7-8 dni kym to ustupilo.
a zhruba tyzden sme mu davali aj paralen alebo panadol - nurofen sa nesmie! to co obsahuje ibuprofen nie! sposobuje to vraj krvacanie. pomohlo to na teplotu a aj od bolesti, lebo sa asi tyzden stazoval na bolest hlavy..asi z toho ako lezal na operacke.
ak sa ti ale cokolvek nezda, tak radsej chodte na orl pohotovost, alebo tam kde vas operovali.
drzim palce

gabika7706
8. mar 2015

@dzudka dcera nesla hned po zakroku domov, az dalsi den popoludni, doma bola v pohode, teploty nemala, len slaby zapach z ust, ale to preslo raz-dva. A tiez viem tak ako bambulka, ze ibuprofen sa po operaciach nepodava. Ale do 38,5 ja detom nedavam nic, max vlazna sprcha. Az nad 38,5 riesim a to vacsinou tiez len vlaznou sprchou, prip. obkladmi, lieky az ako posledna moznost.
Ak mate akekolvek pochybnosti, treba ist na pohotovost tam, kde syna operovali. Skore uzdravenie prajem.

dzudka
8. mar 2015

@gabika7706
@bambulka82
Baby len nam uz po operacii v nemocke dali nurofen....a to viem ze az od 38.5 lenze sa stazuje na bolesti a neni mu dobre preto mu dam ale zlepsuje sa to staci uz len dva krat za den.... Tak asi atb zacinaju zaberat snad......
Len mu smrdi dost velmi z ust

bambulka82
8. mar 2015

@dzudka cozeeeee? nas na to upozornovala doktorka, ktora ho operovala (boli sme na 1.dnovke) ze nurofen v ziadnom pripade, lebo to moze spustit krvacanie z ust alebo z nosa..a ked to zacne krvacat, tak vraj to ide dost silno 😲 divim sa ze vam dali nurofen, ibuprofen sa nesmie po ziadnej operacii 😒
skus mu nasadit paralen alebo panadol
a ten zapach mal aj nas dost silny 😖 ale az po vyse tyzdni sa to zlepsilo a potom tak zo dna na den to uz bolo ok

mia1112
8. apr 2015

@billam Ahoj. prosim povies kde tvoju malu operovali na nosne mandle? dakujem

livia341
8. apr 2015

My sme boli pred 2 týždnami na vyberanie mandlí v BB., nemal horúčky len zvýšenú teplotu a z nosa mu žiadna krv netiekla, mal nurofen a pamycon. A z úst ten zápach ustálil. Všetko dobre zvládol až na ten šok z prebudzania aj z infuzii.Odporúčam.

zulina9
30. jún 2015

Baby mame termin na vybratie mandli. Zistili mu aj tlak na uska ze samu tym zhorsil sluch. Kazdy mi hovori nedat vybrat. Len co bude ked nedam vybrat? Sak uz tolko sirupov na kasel sme brali ze uz je odolny. Preplachujem nostek len morskou vodou. Budi sa v noci na kasel,chrape a dycha ustami. Na ORL nam zistili 3 stupen. Ze to musi von. Podla seba viem ked mi brali mandle ako malej ze mi to nepomohlo. Akurat sa mi pridala bronchitida astma a alergia. S krpcom sme neboli na alergologii. Pytala som sa aj od koznej aj od pedi. Ale ze nieje dovod. Podla mna uz len to ze ja som alergicka by nas tam mali poslat nie? Alebo sa mylim? No par dni mam este na rozmyslenie..... ☹

livia341
30. jún 2015

@zulina9 no my sme mali podobný problém, ako vy tiež nám povedali vybrať lebo mal 3 stupeň, dýchal ústami a nie nosom,hlieny do hrdla mu zatekali, v marci mu vyberali, zákrok zvládol na jednotku pediatrička nás tiež neposlala na alergo, že načo, ked mandle pojdu von, teraz v júni sme boli na alergo zbytočne nič mu nerobili a ani nezistili,máme sa príst ukázať až v septembri ked sa budú testy robiť a podla toho sa dozvieme, že či je alergický, a po zákroku išiel do skolky a iba raz bol chorý tak, že nemusel mat vobec antibiotika, ako začal chodit do skolky od oktobra minulého roku tak odvtedy do januára býval neustále chorý a mal aj zo 7 antibitotík.A kedže u vás máte aj tlak na ušká, tak by som radšej dala predsa vybrat, aby sa ten sluch nezhoršil.Nosné mandle dorastajú do puberty a mne vyberali krčné a pomohlo mi, nebývam chorá neustále vobec iba sem tam chrípky z prechodu zo zimy na jar alebo z jesene na zimu.Všetko záleží, aký je organizmus.

zulina9
30. jún 2015

@livia341 sme sa rozhodli ze mu dame vybrat mandle uz len koli uskam, ja dufam ze nam to vsetko potom prejde, krpec nastupuje do skolky 2 septembra tak to nebudeme odkladat.

livia341
30. jún 2015

@zulina9 pravdeže neodkladajte dajte vybrat a pokoj máte, lebo na jesen musí byt zdravý, my sme mali termín vo februári, lenže dostal horúčky tak sme preložili o mesiac neskor.A dúfame, že na jesen bude bývat už menej chorý, lebo sa obávam toho, že prídu nové, menšie deti,že sa nakazia.

adelusha
30. jún 2015

@zulina9 ahoj, môj najstarší syn ma uz 3 roky von nosné mandle, tiež sme váhali či ho objednať na operáciu, mával zápaly uši od bakterií v nose, zle fúkal nos. Pediatrička nám vravela ze malým deťom to uz dlhšie robia v celkovej anestéze, takze by mandle nemali znovu vyrásť. A posledný argument prečo ich dať von prišiel od logopedicky, chodili sme kvôli zlej výslovnosti a povedala nám ze ked syn spáva s otvorenou pusou, tak nemá v ústach správny podtlak, ktorý by mu spevňoval jazyk, mal ho úplne mlandravy. Asi dva týždne po operácii este ochorel a sťažoval sa na bolesť uši, ale potom uz nemal zápal uši ani raz. A to máva občas fakt silne nádchy. Takze ja som spokojná ze sme mu ich dali vybrať 🙂

lucia20
30. jún 2015

@zulina9 my mame termin tiez na jesen. My ani chori moc nebyvame, ale huhne od malinka, zle rozprava a sluch uz ma zhorseny, takze nevaham a ked som sistila ze moze ohluchnut uplne, plus mandla moze deformovat podnebie v ustach ani som nevahala. Teraz jej budu robit v celkovej vyber nosnych, zrezavat krcne a daju jej trubicky do usi na odvod tekutiny z usiek. Uz bola asi v 12 narkozach, tak ma to trosku mrzi, ale verim, ze 13 bude stastna a dame to lavou zadnou

anega79
30. jún 2015

mojej dcere vyberali v piestanoch ako 4 rocnej. urcite to v mnohom zabralo, nebyvala chora ako predtym, nechrape, cize sa aj menej budi, lebo vtedy si stale hladala polohu v noci, takisto jej tiekli strasne sliny, to tiez prestalo. operovali ju o 9 o 1 nas pustili domov. v ten den bola divna, bola uplakana a aj ina z narkozy, ale da sa to vydrzat. trochu ju stale bolel krk prve dni, tak sme uzivali nurofen a tiez ten zapach z ust bol z palenia mandle.

lucia20
30. jún 2015

@anega79 ja tu vsade citam ze jeden den a nam vravia minimqlne 4 dni. 😕

zulina9
30. jún 2015

my ideme na jednodnovu chirurgiu, rano odoperuje poobede ideme domov. Ale priplacame 220€

wegab
1. júl 2015

Tiež som to absolvovala s 3 ročnym syncekom po neustálých zapaloch usiek. Bolo to v sukromnom stredisku Malacky. O 8 hod. sme prišli dostal hned oblbovaciu látku , celý zákrok trval 30 min. po prebrati z narkóze sme ostali 4 hod na izbe, potom domov. Syn si nic nepamatal, nic ho nebolelo. ten smrad je preto, lebo sa tie polypy vypaluju miesto vystrihavania, mali sme nakazány len sterimar sprej. Teploty si nepamätám. Kontrola bola na druhy den, potom o tyzden,dva.Ale nelutujem syn má 6 rokov a uska ani raz neboleli ani chory tak často nebývá. Platili sme 200€

anega79
1. júl 2015

my sme boli v sukromnej ambulancii, preto sme zostavali len pol dna, mozno v nemocnici musite zostavat tak dlho

adelusha
1. júl 2015

@lucia20 nášmu vyberali iba nosné, to je na jeden deň. Na izbe bola s nami slečna ktorej vyberali krčné, ona mala byt 3 či 4 dni

livia341
1. júl 2015

@zulina9 to je hruza eur dat za zákrok, nechceli ste ist cez normalnu nemocnicu ako sukromnu?my sme nic neplatili, nosne v bb mu vyberali o 10hod a o 15.30h.isli domov.

livia341
1. júl 2015

@lucia20 v bb pri nosnych je 1den zakrok a pri krcnych 2dni, zzáleží aj od nemocnici ze kolko dni pobudnete.

zulina9
6. júl 2015

@livia341 odporucili nas hned na tuto sukr.kliniku uz len preto ze nie je dlha cakacka. Na DFNSP na kramaroch to dlho trva kym vobec objednaju a to nehovorim o zakroku. Kamosku takto riesili pol roka co ich stale posielali domov.

zdenuska1
6. júl 2015

Nás krčná /5r/ odoslala do banskej bystrice. Na výber nosnej a zmenšiť krčnú, nešli sme a vôbec nebýva chorý... K tej krčnej už ani nechodím radšej.. Asi naháňa robotu kamáratovi..

desszi
6. júl 2015

@zulina9 pred tym, nez by si absolvovala operaciu skus este homeopaticke kvapky Lymphomyosot, uz mnohym pomohli 🙂

luci21
6. júl 2015

Tak my sme čerstvo po. Tamarku operovali v stredu. Uvažovala som nad jednodňovou chirurgiou, nakoniec sme ale zvolili klasické 3 dni hospitalizácie a nelutujem veru lebo po prebratí bola ok, lenže ako začala piť zvracala, veľmi veľa a často. Poobede ju napojili na infúzku a potom už bolo dobre, ráno sme mohli ísť domov. Jej prepichovali aj bubienky, tak musíme dávať pozor pred zatečením vody do ušiek ale inak akoby jej ani nič nerobili už večer jej nič nebolo.

zulina9
6. júl 2015

@desszi v lekarni ich asi nekupim ze?alebo ano?

desszi
6. júl 2015

@zulina9 ale ano, pomerne bezne ich dostat, alebo objednaju, riad sa navodom na krabicke

skippy7
10. júl 2015

Maminky prosím vas, my sme dnes boli na vybratí nos.mandlí na Kramároch BA.....chcem sa opytať ako s tou stravou?? nám povedali 7 dní kašovitu stravu...zdá sa mi to dosť, a veľa vecí nesmie(kečup,horčica,citrusy..atd.) tak chcem vedieť, či ste to tak prisne dodržiavali? no mixovať jedlo mu hadam nebudem 😝

adelusha
10. júl 2015

@skippy7 ja si uz veľmi nepamätám, nášmu synovi vyberali uz dávnejšie. Viem ze este v nemocnici jedol jogurt. Potom aj doma tiež jogurty, výživy, krupicu, asi aj zemiakovú kasu. Myslím ze aj polievky su v pohode, veď tam je všetko uvarene a mäkké. Ale neviem presne koľko dni mal diétu. Asi to zavisí aj od toho, ako dlho ho bude v puse bolieť. Viem ze na kontrolu sme boli týžden po zákroku a potom uz asi mohol jesť normálne.