Vyrážky v oblasti plienky

michaelano15
18. dec 2016

Ahojte mamičky potrebujem poradiť. Dcérka má stale v oblasti plienky červene malé vyrážky nesvrbia a nebolia. Zmenili sme plienky z lidlackych na plienky z Kauflandu prvé dni sa to lepsilo a teraz to ma opäť. Nemáte s tym niektorá skúsenosť alebo neviete mi poradiť z čoho by to mohlo byt ? Nemenila som ani prášok ani avivaz papame uz istú dobu vsetko a mame rok a pól. Ďakujem vam za každú radu a pekny vecer .

denisa098
19. dec 2016

@michaelano15 Toto sme mali aj my.Kupili sme Kaufland plienky,lebo nam ich odporucila kamaratka,ze usetrime,najprv vyzerali ok ale po tyzdni malej cervene vyrazky,davala som jej na to repik a masticky ale nezaberalo,nakoniec sme skoncili u detskej,mala mala flak na zadku a cikulke cerveny ako rak,vyzeralo to ako popalenina ,tie vyrazky sa akoby rozsirili a pospajali,alergia na plienky,povedala mi sestricka ked som s nou hovorila na chodbe a mala pravdu,prisaham ze malu kazdu chvilu prebalujem,lekarka jej dala namiesat mast ,kupili sme pampersky ktore mala od narodenia a ritka krasna,tie kaufland sme potom znova skusili,ci to znova zareaguje a bola to alergia a po 2 plienke cervena,darovala som ich a uz nikdy nedam malej na zadok nic ine ako pampersku a bepanthen.Kamaratka s nimy ale bola spokojna.

lauricka
19. dec 2016

@michaelano15 nepouzivajte vlhcene utierky, ak, nahodou pouzivate a skuste nechat casto vetrat bez plienky. V DM maju aj take eko plienky, neviem, ci je to mensi humus, ako tie obycajne. Alebo maju tie Babylove, byvaju s tym mamicky spokojne. By som asi hentie vselijake nekupovala v supermarketoch. Aj ked, mozno je to vsetko nakoniec jeden bordel. Skuste konzultovat u koznej lekarky, ze cim a ako casto osetrovat, nejake masticky. A vzdy su tu aj latkove plienky.

lavender273
19. dec 2016

Prestala by som pouzivat zvhlcene utierky, umyvala by som dieta iba vodou. Tak isto treba poriadne osusit ( alebo nechat na chvilu bez plienky nech sa to vetra ) predkym pojde zase do plienky. Pre nas super zabera nechtikova mast od welledy ( calendula ). Toto mazat zakazdou vymenou plienky.

aranel16
19. dec 2016

zmenit plienky, my mame dm ekologicke

carrot_apple
19. dec 2016

@michaelano15 môj muž bol zásadne proti pampersom a tým z lídla, čo majú ten gél v sebe,z kauflandu bolil super ak sme išli na dlhú cestu autom, ani vlhčené utierky mi nedovolil kupovať, ani umelé fľaštičky, ani ohrievať v mikrovlnke, látkovala som 2 roky a neľutujem, malá nemala nič na ritke, oplachovali sme riťku iba vodou a ak sa aj niečo malé objavilo, tak vždy zabrala rybia masť a harmanček..

magmolatus
19. dec 2016

@michaelano15 Mi sme chceli tiež skusit ine plienky, ale vratili sme sa naspat k zlatym pamperskam, vlhcene utierky kupujeme v DM, inak mala šušku spalenu.
sKus pantenol sprej, ten by mohol to sčervenanie stiahnut.

martini
19. dec 2016

mám tri deti a skúsim poradiť z vlastnej skúsenosti 🙂
Nemusí to ani tak veľmi byť plienkami ako nedostatočne vysušeným zadočkom 😉
Ved skús : Po umytí (vodou, vlhčenou vreckovkou ...) zabezpeč poriadne vysušenie pokožky predtým ako ju "zavrieš" do plienky...je to veľmi podstatné. napr čistou látkovou plienkou prikladaj (nešuchaj) na pokožku a možem aj fúkať, aby bola koža suchá skôr 🙂 ...alebo ak mate teplúčko doma, tak nechaj dostatočne dlho dieťa rozbalené. Potom natri krémom - ak sú už vyrážky tak nejakým so zinkom (napr sudokrem). ak je pokožka čistá a zdrava tak odporúčam krémy striedať (nejaký mastný napr. modrá indulona, rybilka...) so sudokremom a niekedy zdravú pokožku aj nenatrieť. A ak sú tam vyrážky prebal castejšie, nech tam bábo nema vlhko a nech moč neposobí na pokožku dlhšie ako treba.
K vyrážkam - záleží aké sú, či sú to len také jemné červenkasté bodky alebo už mapy alebo majú biely hnisavý vrch. Lebo ak sú to už mokvajúce mapy, tak je potrebné už použiť nejaký fungicidny krem, napr imazol...ak sú biele bodky, tak hnis už môže naznačovať, že je to bakteriálna infekcia a pomohol by nar. prašok framykoin...ale ukaž to radšej lekárovi. Dodávam, že ja nie som lekár 😉 a snád ti moje rady pomožu 🙂

tancik
19. dec 2016

My máme túto skúsenosť dokonca červené v oblasti genitálii proste hroza vyrazky červená koža,sudokrem nepomohol a tak som si zaobstarať krém aloe vera pre detičky na zadocek, pomohlo to a to som len použila trošku.Viac info v ip o tom.