icon

Vyrieši nefrológia nočné pocikávanie?

mussli
3. jún 2013

Dcéra sa v noci pocikáva, sme objednaný na nefrologiu...môže mať niečo s obličkami..??

Strana
z3
mussli
autor
3. mar 2014

@vanessm
@alliana3013 ked poviem, že sa zadojila, myslím tým, že sa pocikala...😀
@marissenka určite, že si daj šerblík k posteli, ale cez chorobu to nerieš, vtedy potrebujú deti vela piť...poliečte sa...🙂

alliana3013
4. mar 2014

@mussli aha, už chápem 🙂 aj my sme sa dnes v noci zadojili..a dosť veľa a to už od pol šiestej večer nič nepil, tabletku pred spaním užil a ešte som ho v noci aj raz zobudila.aj tak bol o 4-tej ráno celý mokrý...ja len dúfam, že kým pôjde do školy tak sa to upraví.na bud. týždeň ideme na kontrolu, tak uvidíme, čo nám zas povie

mussli
autor
4. mar 2014

@alliana3013 😀 u nás presne to isté, zadojená a to fest aj s tabl., ked ich doje ideme sa ukázať k dr. 😝 a tiež by mala ísť do školy tento rok... 😲 ....ešte aj zvažujem odklad...?

alliana3013
4. mar 2014

@mussli v škôlke tiež navrhovali kvôli tomu odklad, ale na zápise aj psychologička hovorili, že nakoľko vie plynule čítať aj písať, tak to by bolo ešte horšie nechávať ho ďalší rok v škôlke.nejako to musíme do septembra zvládnuť.asi pôjdem aj do školy a porozprávam sa s učiteľkou, že jednoducho potrebuje často cikať. mám z toho obavy, ako to zvládne a nedajbože keď sa mu to prihodí v škole...
nám urológ povedal, že hlavne chlapci sa môžu pocikávať aj do 9-10 rokov, dúfam, že to nebude náš prípad...

mussli
autor
4. mar 2014

@alliana3013 čooo, vie plynule čítať a písať...?? 😲 😲
Ja ešte čakám čo povedia psychologičky a potom sa rozhodnem...a ešte aj toto cikanie, presne, aby z toho nemali stresy.. 😖

alliana3013
4. mar 2014

@mussli minulý rok musel ostať doma zo škôlky zo zdrav. dôvodov a objavil čaro kníh, tak sa sám naučil za ten rok čítať, najprv písmenká, potom slabiky a teraz už sestre prečíta rozprávku 🙂 🙂 🙂 šak na zápise na nás pozerali, že takto čítajú druháci, aký chceme odklad..ale bojím sa, aby sa mu deti nevysmievali, že sa pociká, jemu aj cez deň koľkokrát cvrkne, lebo má hyperaktívny mechúr, cíti nutkanie na močenie a hneď musí utekať.neviem si predstaviť, keď ho to chytí cez hodinu..my tiež ideme vo štvrtok ešte jednej psychologičke, tak uvidíme, čo nám povie tá.. 😒

mussli
autor
4. mar 2014

@alliana3013 tak to je velmi šikovný...bola by ho škoda nechávať v škôlke, asi by sa tam nudil a nemali by ho tam čo nové naučiť a zase do septembra je daleko, ja tak verím, že dovtedy sa prestane pocikávať....oni sa isto aj snažia , ale nevedia to chúdatká zmeniť, nepreberie ich to v noci....si myslím...
niekedy ma tak napadne, že o cikaní už ani nepípnem, dám plienku a bez komentárov spať...možno to len moc riešime a oni stresujú...?...a potom to príde úplne samo a budú v suchu.. 😉

alliana3013
4. mar 2014

@mussli ja to už neriešim, keď sa pociká, dám mu suché veci, prezliečiem periny a spí sa ďalej.. vidím na ňom, že je z toho nešťastný, ale presne, nevie to zmeniť. ja som mu v zime dávala na noc tie tréningové nohavičky, maxi veľkosť, veď sa nedá vkuse len prať..lenže to ani necítil, že je v tom mokrý, proste sa vôbec nezobudil..mne urológ hovoril, že mu chýba nejaký hormón, ktorý zahusťuje moč a nemá dobre vyvinuté spojenie medzi mozgom a mechúrom, ktoré by ho zobudilo na to, že mu treba v noci cikať.že u niektorých detí to dlhšie trvá, kým sa to vyvinie a že to musí prísť samo..
dcéra ani neviem ako, bola v noci od 2 rokov bez plienok, v pohode sa zobudila, že treba cikať a teraz vydrží celú noc, ani raz sme nemali nehodu.fakt asi na to musia dozrieť..

mussli
autor
4. mar 2014

@alliana3013 presne tak, hovoríš mi z duše...ja si tak poviem, všetko pre to som už urobila, ale nepomohlo, tak už je to len na nej a musíme čakať...🙂 ...potom sa ozvem čo nové...aj ty mi napíš...paaa 😉

alliana3013
4. mar 2014

@mussli aj ja si myslím, že my sme pre to urobili všetko, teraz je to už len na ňom a verím, že raz sa zobudíme do suchého rána 🙂 zatiaľ sa maj 🙂

alusha
8. okt 2014

@mussli upravilo sa to pocikavanie? nasmu tiez dali mirinin, ma ho dva tyzdne a celkom ok, ale mam zly pocit z toho lieku....

mussli
autor
9. okt 2014

@alusha boli sme na kontrole, liek nepomohol, tak dr. povedala, že to necháme tak, prestane ho jesť, kedže nemal účinok, nemá význam ho jesť, ...dala nám pauzu, nech si vydýchneme od neustáleho riešenia či pila, alebo nepila....bla- bla....všetko okolo toho..... môže sa to upraviť samo, ešte je vo vývoji...máme prísť o pol roka, dúfam že to už prestane..... 😝 😲
Už ma ani nebaví to riešiť... 😖
@alliana3013 a vy ste ako na tom...?

alliana3013
9. okt 2014

@mussli ahoj, my chodíme pravidelne na kontroly, lieky momentálne neberieme.cez leto sa to zlepšilo, už sa nepocikáva každú noc, stane sa to tak 2-3 krát do týždňa a v poslednej dobe sa zobudí na to, že je mokrý.myslím, že po nástupe do školy sa to zlepšilo ešte viac, tam musí cez hodinu vydržať, tak sa naučil moč zadržiavať a lepšie ovládať mechúr. dúfam, že sa raz dočkám noci, keď sa zobudí, že sa mu CHCE cikať..
ani mňa to už nebaví riešiť, tak to proste neriešim a snáď to raz prestane..držím palce

mussli
autor
9. okt 2014

@alliana3013 VERíííIMEEEE.... 😝 😀 😀 držme si palce....

zuzulik27
10. okt 2014

aj ja som s dcerkou chodila kade tade a na nefrologii sme boli ako doma, mala 5 rokov ked sa prestala v noci pocuravat. vysledky boli vsetko ok, psychickeho povodu tiez to asi nebolo. jednoducho z toho asi musi vyrast. teraz to iste riesim s 3rocnym synom, ale nestresujem lebo viem ze jednoducho ten pravy cas pride 🙂

sadell
16. dec 2020

Dnes nas poslala pediatricka na nefrologiu, kvoli nocnemu pocikavaniu. Syn mal nedavno 6r. Co tam robia dietatu na prvom vysetreni?

Strana
z3