icon

Vysoká horucka deň pred dovolenkou.

lieskovyoriesok
16. jún 2018

Ahojte, v nadpise je to viac menej jasne, ale chcem sa opýtať. 4rocne dieťa dostalo vysokú horúčku už pod 40 stupňov, ale správa sa pritom akoby mu nič nebolo.... zatiaľ.. spat nechce. Pospevuje si a tak.

Zajtra nadránom sme mali mat odchod na dovolenku autom do Chorvátska... som v takejto situácii prvýkrát, tak samozrejme ale, že choré dieťa nebudem týrať cestou... ale neviem, čo si o tom mysliet. Nestalo sa to náhodou niekomu? Čo by ste mi radili. Dovolenka a dosť drahá je už zaplatená.. a zrušiť sa nedá. Ale dieťa mi je prvorade samozrejme. Definitívne by ste sa rozlúčili s dovolenkou alebo ešte počkali ako sa to vyvynie v noci? Ďakujem pekne

lieskovyoriesok
autor
16. jún 2018

@koniarova to áno, minule som tam volala a nebrali ma vôbec.. 🙂 ale ja ani tu pohotovost nevylučujem, keby sa to zhoršovalo.

martinka150
16. jún 2018

@tenerifka neviem, ale povedala mi to pediatricka. Syn po dobrati atb zacal soplit, sopli (nic viac)uz asi 2 tyzdne, teraz bere pamycon do nosa atb. Pedine som vravela ze ideme na dovolenku ci moze ist, ona ze jasne, ze to je super, ze to schvaluje, ze mu to moze len pomoct a ze ked neprestane soplit, da mu atb s kt moze na slnko

martinka150
16. jún 2018

K moru ideme

zonjushe
16. jún 2018

U nas taketo teploty bez inych prejavov znamenali zapal oblicky..

sasa1983
16. jún 2018

@lieskovyoriesok už aj pri nižšom čísle by si mala dať. Dieťa nevie rovnako bojovať s teplotami ako dospelý a febrilne kŕče nie sú zriedkave už aj pri teplote okolo 39.

soldi
16. jún 2018

@lieskovyoriesok mne sa teraz presne toto stalo s najmensim dvojrocnym. Dva dni pred odletom z nicoho nic horucka 39,3. Vesely, pri chuti, bez znamok choroby. Posledne dva tyzdne sme boli iba vonku, takze ani nemal co kde chytit. Tiez som nic na teplotu nedavala, len vela pit a merala som teplotu kazdu hodinu. Doobeda sa drzala okolo 39, po obede uz okolo 38,5. Okolo polnoci uplne ustupila a rano sa zobudil uplne fit. Tiez mi bolo povedane ze cestovna horucka pravdepodobne.

soldi
16. jún 2018

@sasa1983 co viem, tak febrilne krce su sposobene rychlym stupanim/klesanim teploty, nesuvisia s vyskou teploty, moze ich dieta mat aj pri 37,5.

Pokial vidim ze je dieta v pohode, vela pije, pokojne spi, tak nezrazam pri 39, maximalne mu napustim vanu, ale cipok isto nie. Pokial ma 39 a je v nepohode, budi sa, je umrncane, zabal nepomaha, tak cipok da. Ale inak suhlasim s teoriou ozdravnych horucok. Deti ich znasaju lepsie ako my 🙂

lieskovyoriesok
autor
16. jún 2018

@soldi mám presne rovnaký názor a aj skúsenosti s mrcavymi horúčkami, kde dám cipok hneď. Ďakujem, lebo teraz nemôžem moc pisat.

soldi
16. jún 2018

@lieskovyoriesok ja mam tri deti a 99% percent horucok co mali takychto bezpriznakov preslo do 24 hodin ked som nezrazala. Ked som zrazala chemicky, tak trvali vacsinou 2x dlhsie

mogaa
16. jún 2018

Nad 38,5 sa odporúča znížiť teplota.39 už nie je zvýšená teplota ale horúčka. Máte to trošku pomýlené, pri zvýšenej teplote sa necháva aby organizmus si s chorobou poradil. Ale 39 už môže narobiť šarapatu, pri takých horúčkach a môže poškodiť srdce. Treba sa na to spýtať pediatra, nie veriť zaručene pravdivým info z netu.

karmela
16. jún 2018

@lieskovyoriesok my sme to zažili minuly rok zo staršou dcérou.Teploty 39,5 cez deň ,deň pred odjazdom,tak som šla k dr schytala angínu dala nám 3 dňové silnejšie atb,predpísala mi ešte jedny pre prípad a povedala že môžme ísť keďže v noci už teploty neboli.

soldi
16. jún 2018

@mogaa neviem ci pises o mne, ale co sa tyka zdravia deti, tak sa riadim hlavne sebou a svojimi znalostami a svojim rozumom, nie netom. Vies, ono ani ten teplomer nie je vsemocny a moze mat pri merani odchylky. Ked vidim ze je dieta v pohode, tak nevidim ziadny dovod horucku zrazat, obliekam nalahko, davam vela pit, co mi pride zmysluplnejsie nez davat hned antipyretika, ktore Ti zas mozu poskodit pecen a creva 😉
A okrem toho, male deti maju trosku inak nastavenu termoregulaciu ako my dospeli, napr moj najstarsi syn mal do dvoch rokov bezne teplotu 37,5. Nebol chory ani to nic zle neznamenalo, proste este to tak dobre jeho telo nevedelo regulovat.

Pre mna je teplota u deti vzdy stres a chapem, led niekto okamzite zraza, lebo na to nema nervy.
Ja idem inou cestou a verim, ze robim pre moje deti to najlepsie, tak isto, ako Ty veris, ze robis to najlepsie pre svoje deti.

Tak bud prosim taka dobra a respektuj, ze to co robis Ty, nemusi byt najlepsie aj pre inych, dakujem 🙂

alexandra1509
16. jún 2018

@soldi ale myslím že keď píše Že má dieťa 40tky teploty tak asi je normálne mu ju znížiť nie či ho radšej nechať tak

majusska202
16. jún 2018

Ahoj toto som mávala ja ako dieťa teda mam stále ako náhle mame ísť niekde ako dovolenka cestovať dlho okamžite ma 40 teploty pritom nie som v strese ani nič a cítim sa dobre nie choro... Vraj je to cestovná horúčka ako ma nato upozornili tak vždy tri dni pred odchodom beriem lieky cocculine sú to homeopaticke lieky. Možno ma tiež niečo také

soldi
16. jún 2018

@alexandra1509 pisala nad 39 a pod 40, presnu hodnotu som nezaregistrovala. A nedovolim si cez net posudzovat stav cudzieho dietata, pisem o sebe a svojich skusenostiach.

babi81
16. jún 2018

@lieskovyoriesok uvidis cez noc ako, moze to byt len nejaky virus, moja dcera tak bola 1den teploty 40 aj som doktorke volala a ona , ze ci ma dalsie symptomy a nic nemala, na druhy den nic a na teplotu som jej na noc nurofen sirup a rano uz nic nemala a rano prve co povedala ze che ist do skolky, ale je to individualne, ty poznas tvoje dista a vies ako sa sprava ked je chore a neciti sa dobre.takze tak, drzim palce aby to bolo len take prechodne ako v nasom pripade.

lieskovyoriesok
autor
16. jún 2018

Ďakujem Vám baby za odpovede. Mám ešte menšiu dcéru, preto som nešla na pohotovost zatiaľ, nebudem ju tam brat so sebou.. a muž ešte nebol doma. Myslím si, že každá chceme pre svoje dieťa to najlepšie. Asi som sa zle vyjadrila na začiatku, napísala som, že ma pod 40... mala okolo 39,6 s jedným teplomerom, vyskúšala som potom celkovo 3 teplomery. Teplota bola 39 a na iných aj 38,9 ... tak som čakala, že teplota bude klesať snáď pod 38,5.... bola kludna, jedla, pila tekutiny.... prešli sme si už viacerými horúčkami s rôznymi priebehmi, preto som si dovolila ako niektoré baby nazvali riskovať. Áno, je Totiž pravda, že keď dieťa znáša teplotu dobre, tak hneď neznizujem.... viem odhadnúť približne po nejakých skúsenostiach, ako je stav vážny, aj po skúsenostiach, keď nestíhali antipyretika a aj po skúsenostiach s pohotovostami... hodilo by sa mi ísť na pohotovost z jediného dôvodu, že by jej vzali CRP, ale mám aj mladšie dieťa ešte a ešte som aj tehotna, tak to som na tu pohotovost nešla.. muž je už doma, ale deti spia.... vyľakala som sa po komentoch, tak som dala nurofen, teplota klesla.... aj som sa bála, že klesne tak nízko, že sa zastaví jej ozdravovaci proces... ale možno budeme mat šťastie a je to len viróza, ktorá pominie, a keď nie, aj tak nikam zajtra nepôjdeme a môžme ísť k lekárovi. Čo sa týka močových ciest, postlacala som jej nadoblicky, necítila žiadnu bolesť... moja dcéra je tak na seba citlivá, že keď ju boli jeden vlas na hlave, tak mi to uteká povedať. Tak snáď to nie je nič vážne. Držte mi teda palce a ostaňme s rešpektom.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
monikamama
16. jún 2018

@lieskovyoriesok necakajte pri tak vysokej teplote! Zrazte jej ju liekmi. Cakat mozte tak do 38 C .

lulistek
16. jún 2018

@lieskovyoriesok CRP predavaju aj v lekarni ale tiez je to len jeden z faktorov a niekedy ani za 24 hodin neukaze spravny vysledok, ten moze prist aj neskor.Niekedy sa tie choroby vyvinu aj neskor. Tiez som pocula o tychto pardnovych horuckach ( virozach ) ale zatial moje dve deti ked mali horucky ( mimo ockovania a zubkov ) tak vacsinou trebalo atb , ak neratam zase siestu chorobu a kiahne

majka99999
16. jún 2018

@lieskovyoriesok nieco je vo vzduchu, aj moj dnes poobede z nicoho nic 38,7. Ale mrncal a mal studene ruky, ak som mu dala paralen, co bol dobry napad, lebo po pol hodine 39,3. Aj po zabale mal 39. ☹ Teraz uz 38,5. Snad to nebude angina, Kramare len v krajnom pripade, tam po 1 dni horucky pozeraju na teba ako na blazna a to prosim malo moje dieta predtym zapal obliciek.

slimstar
16. jún 2018

Potom napiš, ako ste dopadli.

liv1
16. jún 2018

@lieskovyoriesok ma 39 a nepodala si liek? 🤷‍♀️ Hm... ja teda lieky zbytočne nedávam ale 39 hmm. Ja by som dovcu nerušila, nám sa to už stalo odišli sme o 2 dni neskôr. Ak to je neskor kašeľ sopel, pri mori sa vylieči. Dnes nemá zmysel pohotovosť, v krvi by ešte ani zapal nebolo vidno na to treba aspoň deň byt už chorý inak môže byt crp zbytočne

liv1
16. jún 2018

Btw ak jej zajtra cely deň nič nebude, ešte nemáte vyhraté. Teplota kulminuje totiž vo večerných hodinách. Tak držím palce nech je rýchlo fit a vy môžete dovolenkovať 😉

miriam11
Odpoveď bola odstránená
lieskovyoriesok
autor
16. jún 2018

@miriam11 baby to asi mysleli skôr tak, že preto na pohotovost dnes, lebo mame takýto stav, že mame odísť na dovolenku. Aby mi poprípade vedeli dať hneď lieky a nečakali by sme tri dni. Nemyslím, že hneď utekajú všetky.. skôr takto by som to brala.

soldi
16. jún 2018

@majka99999 ja Ti len poradim, ze zrazaj teplotu az ked ma dieta teple koncatiny. Ked ma studene, tak to znamena, ze horucka stupa, vtedy ked zrazas, tak maju lieky na horucku znizeny az ziadny efekt. Ten stav studenych koncatin zvycajne netrva dlho. Vtedy treba dieta aj prikryt a drzat v teple, ponozky by nemalo mat. Ked sa koncatiny ohreju, horucka dosiahla svoj vrchol, vtedy odokryt, treba len lahke oblecenie a ked vtedy podas liek, tak ucinok bude efektivnejsi 🙂

jeemima
16. jún 2018

isla by som na pohotovost odniesla moc, a nechala ju prezriet, dovolenku nerus len posunte odchod o den, dva (podla toho co sa z toho vykluje), moze to byt aj "len" upal

koniarova
16. jún 2018

@miriam11 ale ona má ísť ráno do Chorvátska.

erickatt
16. jún 2018

@veronikaszabova hej hej chodí