Vysoká horucka deň pred dovolenkou.
Ahojte, v nadpise je to viac menej jasne, ale chcem sa opýtať. 4rocne dieťa dostalo vysokú horúčku už pod 40 stupňov, ale správa sa pritom akoby mu nič nebolo.... zatiaľ.. spat nechce. Pospevuje si a tak.
Zajtra nadránom sme mali mat odchod na dovolenku autom do Chorvátska... som v takejto situácii prvýkrát, tak samozrejme ale, že choré dieťa nebudem týrať cestou... ale neviem, čo si o tom mysliet. Nestalo sa to náhodou niekomu? Čo by ste mi radili. Dovolenka a dosť drahá je už zaplatená.. a zrušiť sa nedá. Ale dieťa mi je prvorade samozrejme. Definitívne by ste sa rozlúčili s dovolenkou alebo ešte počkali ako sa to vyvynie v noci? Ďakujem pekne
ak je horúčka a bez iných prejavov /sople,kašeľ/ taks a myslí na zápal obličiek a moč. ciest,zajtra je sobota,šla b ysom na pohotovosť na vašom mieste a potom sa uvidí,či vyrazíte v nedelu či pondelok či vôbec nie
nedeľa je samozrejme zajtra😉
Ano, moj syn maval jednodnove vysoke horucky a nic mu nebolo. Pre istotu skoc na pohotovost, nech ho pozru, zatial ziadnu dovolenku nerus. Ja by som isla.
@lieskovyoriesok ja by som pockala, aky to bude mat priebeh v noci.
Nas najstarsi, vtedy 3 rocny syn mal tiez 40 st. horucky. My sme vsak uz boli v Chorvatsku a dostal ich den pred odchodom. Boli sme aj v Chorvatsku na pohotovosti. Bola som v strese, ako zvladneme cestu domov. A na nase velke pocudovanie, syn skoro celu cestu domov prespal, po ceste neboli ziadne problemy. Nasledujuci den po nasom prichode domov mu uz takmer nic nebolo.
Takze by som na tvojom mieste pockala na vyvoj v noci a zajtra uvidite. Prinajhorsom, ak idete sami autom, tak mozete prist aj o den neskor. Istotne by som kvoli tomu hned nerusila dovolenku.
A kasli na tie dristy, ze prednejsie ti ma byt dieta ako dovolenka. Ak tu teplotu znasa dobre a inak mu nic nieje, tak chodte, pri mori hned vyzdravie.
@lieskovyoriesok Este dnes ist na pohotovost, vylucit zapal stredneho ucha, anginu a zapal mocovych ciest, ak to bude nieco z vyssie spomenuteho, dostane atb a pockat do pondelka a vyrazit o deñ neskor, ale pocitaj s tym, ze pri atb nebude moct byt na priamom slnku. Ak to bude len viroza, aj tak by som pockala do pondelka, aby sa v aute pri teplote neprehrial, podavat vela tekutin, klimu na rozumnej teplote(hlavne dieta neprehriat), dat pocas cesty Paracetamol ci Ibuprofen na znizenie horucky a castejsie zastavovat
Ja som mala toho času na načasovanie chorôb a odchodov na dovolenku tiež také "šťastie". Choroba prišla deň - dva pred dovolenkou - vždy sme po konzultácii s lekármi odcestovali a všetko bolo OK. Treba ísť pre istotu dnes na pohotovosť a potom sa uvidí.
Ďakujem pekne za rady a komenty.... zatiaľ sa javí tak, že teplotu ma 39. A laduje rožok s maslom a papriku a uhorku... vraj ju neboli nič. Len vidím, že je unavená a vidím jej na očiach... uvidim, či prinesie noc.... auto mame inak maximálne konfortne, keď sa jej opýtam, že či ideme spat, tak iná že nie , že ide už na dovolenku.... ale fakt neviem, nebudem podceňovať.. tak uvidim, čo sa bude diať. Zatiaľ som nepodala čipky ani nič.
@lieskovyoriesok mozno ma cestovnu horucku 🙂
@lieskovyoriesok kamoškin to mal. Len chorucku a ine nic. A zapal mocovych.
@erickatt chodi do skolky?
U nas bola teraz v skolke nejaka sarapata -- postupne vsetky deti mali horucky do 40'C. Nic im nebolo. Aj syn mal horucky a culi ako rybka 🙂 🙂
@tenerifka su aj take atb s ktorymi moze byt na slnku
@lieskovyoriesok nič si nepodala proti horúčke?určite treba
@lieskovyoriesok možno keby si niečo dala na horúčku už mohlo byť po a nemusela si mať stresy teraz
Môj syn mal.min týždeň takto jednodňové horúčky vysoké na druhý deň nic
@martinka150 nevedela som, vies aj konkretny nazov?,.....ak by bolo treba v buducnosti
Určite treba teplotu znížiť aj.ked sa.sprava ako keby nic ide večer môže teplota prudko stupnut
Ešte som nepodala, pretože ja mám taký názor, že telo bojuje s niečim.. keď podám proti horúčke, len zastavím horúčku, ale nie uzdravovaci proces.. samozrejme, keď len o trochu stupne, tak podám. Zatiaľ vyčkávam, lebo ma trochu klesajúci charakter sa mi zdá.
@veronikaszabova áno, chodí do škôlky. Včera síce nebola, ale tak môže byt aj toto že zas niečo odtiaľ. Teraz spi. Počkám, nech sa chvíľu vyspí, zmeram teplotu, ak stupne podám cipok, ak klesne, tak budem zas vyckavat.
@lieskovyoriesok Ty pri teplote "už pod 40", nedávas nič na teplotu?
@lieskovyoriesok Prečo nejdeš na pohotovosť? Veď lekár pozrie aspoň hrdlo a budeš pokojnešia.
@sasa1983 nemá toľko , pri 40 by som samozrejme dala
@koniarova pretože by som musela ísť na Kramáre a viem, čo to je tam ísť.... keďže minule som tam bola s menšou dcérou a čakali sme tri hodiny na takmer 'nic'
@lieskovyoriesok Možno natrafíš práve na super dr. a ak by bolo treba atb. dáš hned dnes a v pondelok ráno idete. Ale samozrejme, ty si rozumieš. Držím prsty, nech ste OK.
@lieskovyoriesok Inak, vy máte v BA možnosť aj tej mobilnej detskej pohotovosti. Minule som tu čítala samé chvály.
@lieskovyoriesok cipok alebo sirup sa ma dat uz pri 38.5....vsade to pise tak asi to nieje na srandu uvadzane...v zivote by som tak neriskovala ze nedam nic a cakam na Godota

Ked ma dnes skoro 40, zajtra nikam nejdete. Aj keby vyzerala, ze je ok, taka dlha cesta koniec sveta, ked nebude vo svojej kozi... do buducna poistenie zrusenia dovolenky su proste dobre investovane paniaze. Za par eur navyse a staci razitko od lekara, ze dieta bolo chore a vratia 90% sumy...