Vysoká teplota u šesť kilogramového dieťatka
dievcata, ako znizit teplotu 39,3 stupna v konecniku bez odratania 0,5 stupna,
moja mala ma len 6 kil ( sedem a pol mesiaca ), takze jej cipky co mi odporucila dr.dat radsej este nechcem
chladne obklady sa tiez pri chladnych rukach a nohach neodporucaju. nedari sa mi dostat do nej ziadne tekutiny, chce iba kojit.
uz to trva druhy den, som z toho na nervy. co robit ? prosim poradte.
@brambie samozrejme tak malému dieťaťu sa nedáva celý čípok.............odkroj z neho........ohrej v ruke.....môžeš kvapkou det.olejčeka......dieťatko ochladzovať.....stačí ak vyzlečieš......ak mije mm tak dávaj koľko si žiada.......pomedzi to skús na lyžičku čajík......a radšej k pediatrovi......tie teploty má vysoké........či sa ti vidí že to budú zúbky?????? 🙂 🙂 🙂 🙂
@brambie ak ma sedem mesiacov, mozes jej dat cipok, ale treba z neho zrezat, ja mam tiez krpca doma 🙂 nurofen 60mg cipky su od 7kg, kludne odrez z konceka taku patinu cipku a tak daj malej. Druha podstatna vec pri horucke su tekutiny, bez dostatku tekutin lieky nezaberaju (kojenie je tiez vhodna forma hydratacie). Co sa tyka zabalov, nesmu sa davat ak su skutocne studene koncatiny (zvycajne s triaskou - ak ma dieta triasku (zimnicu), ma studene koncatiny, vtedy sa telo nahrieva, treba dieta zlahka prikryt (ak treba, tak aj triet rucky nozky aby sa zohriali) a cakat kym sa nevyrovna teplota ruk, noh a tela a az vtedy pristupit k obkladom (nie studenym, iba mokrym), horucku treba znizovat, kym neklesne na max. 38,5 po odpocitani, tato teplota uz je ok (dokonca pri chorobe potrebna, pri tejto teplote telo najlepsie bojuje s chorobou), drzim palce, viem ake je narocne mat dieta s horuckami
@zuzanockamt no ved toto, uz ked ma maly 2,5 roka je to ine, ja uz tiez teraz pockam, ale pri 7 mesacnom by som zrazala uz na tych 38,5 pri velkej panike mozno uz aj pri 38 😀

@zivika ja zrazam az nad 39 ... naposledy zvladol horucky bez nurofenu - ale drzal sa stabilne na tych 38,5 - 39 a trvalo to najviac 3 dni ... kym bol mladsi som panikarila uz okolo 38, ale teraz uz zvladame, ked vidim, ze sa stav nezhorsuje, tak len doplnam tekutiny ... ale tak moj ma uz 2,5 roka a dobru vahu