icon

Vysoké a neklesajúce teploty u 8 mesačnej dcéry

mravcek31
7. jan 2015

Ahojte mamičky. Dcérka má už druhý deň vysoké teploty 38.5 až 39 stupňov. Je malatna , bez energie, včera 2 krát zvracala a za celú noc sspala hodiny. Zrovna sa jej aj pprrezali horne dvojky. Iné príznaky nemá. . Boli sme na pohotovosti, no žijeme V UK AA tu ako obyčajne spravili len povrchu prehliadku a poslali nás domov že máme dávať paracetamol. Lenže ten jej akosi nezaberá, teplota jej nejak neklesá. .Viete mi poradiť čím to bude a ako jej pomôcť ? A ďalšia vec čo som sa chcela spýtať je že , každý mi prízvukuje že mám dávať Veľa tekutín. Lenže ona je kojena a Veľa teda ne vypije, možno tak 50-100 ml za deň. . Čo je malinka sú myslím. . Bude stačiť keď ju budem často prikladať aby sme predišli de hydratácii. ? Dakujem

Strana
z2
mravcek31
autor
7. jan 2015

@ushuaia
@matafilipova
@inull5
@lienka129 pred chvíľkou mu zaspinkala.. e stále sa strháva.. zaspinkala mi na rukách no každú chvilku sa akoby napinala a bruško sťahovala. . Akoby ju niečo bolelo alebo jej niečo vadilo.. No ne placka la. . Lienka lekár jej nevystril moc, spravil jej prehliadku len tak na oko.. žiadne vyšetrenia. . Preto sa tak obávam. . Mata možno máš pravdu, dnes je trošku aj tiekol soplik ale naozaj len trochu. . Pár krát som jej ho len utrela. . Uvidím aká budem tato keďže len teraz zzaspala.. snáď zajtra bude lepšie. A potom už len piatok a sobotu letíme na Sk. . Tam už sa nebojím.. ☺

ushuaia
7. jan 2015

@mravcek31 mozno ma naozaj crevnu virozu...podla toho co pises, najma o brusku...mala by mat antibiotika...chuda male...

tinushka13
7. jan 2015

Ahoj, nečítala som predošlé komenty. Ale u nás v tomto období presne pri prerezávaní zúbkov vykukla 6. choroba. U mojej sesternici malej tak isto presne v 8. mesiaci taktiež pri zúbkoch. teplota sa dá zraziť iba na chvíľu a opäť je vysoká. trvá to 3 dni a potom zrazu je fuč. Následne nájdeš na dieťatku červené fľaky vo vláskoch.. krk.. tvárička.. chrbátik.. hruď.. až dolu. Nebolí to .. nesvrbí to. nijako sa to nelieči len sa to nechá doznieť. Ak to teda nakoniec bude 6. choroba. hlavne nech za každú cenu nenasadia ATB 😒

briketa
7. jan 2015

-na virozu sa nedavaju ziadne antibiotika... 😠
-u malickych deti je prirodzenou reakciou organizmu, ze teplota vyskakuje velmi vysoko
-je aj normalne, ked babatko vracka ak si mu dala liek oralne a taktiez z jogurtu
-pri crevnej chripke babatko vracia projektilovo. pri vracani z toho, ze papalo nieco nevhodne v tu chvilu je vracanie nie tak nahle, ako keby s odgrgnutim islo von aj jedlo
-malym babatkam sa ma davat co najmenej - minimum liekov, preto sa neodporuca nic ine ako co je nutne, v tomto pripade paracetamol.
-vol cipky pred sirupom (z toho vracaju aj moje deti)
-na teplotu daj obklad tvarohu s octom(bielkovina vytahuje zapal a horucku) na dlane a chodidla. oviazat satockou a na to igelit. vyhodou tohto zabalu je, ze nic nepodavas vnutorne a preto nema ziadne rizika. Ak nemas, daj len kolieska citronu (moj najstarsi je alergicky na paracetamol aj ibuprofen aj aspirin a toto zabera)

andymama
7. jan 2015

Mojim detom vzdy zabral vibrucol cipky do zadku su fakt dobre su proti teplote aj na zubky ked sa prerezavaju aj od bolesti, odporucam

ushuaia
7. jan 2015

@briketa suhlasim s tym co pises. Ja sa na lekara hrat nejdem a ni nechcem, Ale horucka trvajuca 3 dni a viac urcite neni len obycajna viroza...a najma s pridruzenym vracanim...Vysoku horucku urcite nezrazis len s paracetamolom, hovorim z vlastnej skusenosti...Pokial je tam infekt, dieta potrebuje ATB, ved lekar to dieta ani nevidel...

veriiii
7. jan 2015

@mravcek31 ponukaj jej tekutiny casto,mozes aj trosku sladeny cajik ,ak bude smadna napije sa,smad je prvym priznakom lahsej dehydratacie, (dalsimi prizakmi su suchsie plienky a tmavy moc, ak priltacis prst na kozu alebo nechtove lozko,tak normalne zbelie ale spat na ruzovu farbu by sa mal vratit do 2 sekund)..to je pri normalnej hydratacii,cim neskor,tym viac dehydrovana..
ale aj ju prikladaj castejsie...aj kvoli tekutinam aj kvoli zivinam,a imunoglobulinom v mliecku..je dost mozne,ze ti bude horsie papat pri chorobe..ta teplota je vysoka, zrazas ju niecim?zo zubkov take vysoke teploty nie su..ak nema ine priznaky,ako napr bolave hrdielko??, pozeral jej dr do pusy?sopliky atd tak by som bola znepokojena,ak je taka vysoka teplota.. moze ist aj o mocove cesty,dr mal zobrat aspon moc..pripadne ak sa ti vyhadze na 3.den,,moze to byt 6 .choroba..

ushuaia
7. jan 2015

@mravcek31 daj vediet rano...aku ste mali noc...

Strana
z2