icon

Westov syndróm

vcielka79
26. apr 2018

Ahojte, som tu nová, nenašla som podobnú diskusiu, len o epilepsii u detí všeobecne. Chcem sa spýtať, či je tu nejaká maminka, ktorej dieťatku bol diagnostikovaný práve tento typ epilepsie??? Aký mal priebeh, aké lieky ste užívali, ako to je teraz. Veľmi by mi to pomohlo. Dcérke bol diagnostikovaný tento syndróm, preto zháňam info, najmä od ľudí, čo to prežili. Vďaka.

vcielka79
autor
29. apr 2018

Inak, ako beriete pyridoxín? Mne ešte naša lekárka doporučila dávať Magne B6 roztok, kde je 10 ampuliek po 10 ml a mám dávať 1 ml denne. Beriete ešte nejaké doplnky?

vcielka79
autor
29. apr 2018

A kedy mávajú/mávali Vaši drobci zvyčajne spazmy? Odpozorovali ste situácie, kedy ich majú najviac?

nietzsches
29. apr 2018

@vcielka79 konkretne hyspsaritmia sa u nas nespomina
A tu aCth nam nedali lebo vraj ma to nemame ani zzchvaty ani EEG. Ale nasa obvodna nas t posielala ale v BA nam iba nasadili nove lieky a bolo.

vcielka79
autor
30. apr 2018

@nietzsches Tak to som netušila, že to môžu i odmietnuť dať...Malý niečo povie, nejaké slovko?

vcielka79
autor
30. apr 2018

@svuniecko To som tiež netušila, že ACTH pri ťažkých prípadoch môže priebeh zhoršiť...to Ti povedali v BA?

vcielka79
autor
30. apr 2018

@zlato2011 A vie povedať nejaké slovká malinký? To verím, je to mučenie tie spazmy, ako pre dieťa, tak i pre rodičov...

nietzsches
30. apr 2018

@vcielka79 moj maly hovorí iba mama baba papa

zlato2011
30. apr 2018

@vcielka79 povie tata dada, mňam, povedal mama ale to uz prestal . Po novom mane dyspraxiu hovoridiel takze sne objednany k logo. Ale rozumie úplne všetkému. Tento druh epi kŕčov poškodzuje mozog.Ale čo je velkaaaaa hovadina acth liečba v žiadnom prípade nemôže zhoršiť záchvaty. Pri tejto dg je jediná možnosť práve táto liečba. Áno du veľa nežiaducich účinkov ale po vybrati acth sa dá všetko do normálu..No je pravda ze pri ťažkých kŕčov už ani táto liečba nepomôže

zlato2011
30. apr 2018

@vcielka79 a vy ste na tom ako ?

svuniecko
30. apr 2018

@vcielka79 áno, lebo bola tam jedna mamička keď sme boli aj my, mala asi pol ročne babo ale jej podávali len lieky lebo odmietli jej liečbu lebo mala mala hrozne záchvaty a silné že v takých prípadoch je to riskantné. Ale ja viem len o takom jednom prípade kedy odmietli podať liečbu. A tam povedali ze by jej acth asi ani nezabralo

svuniecko
30. apr 2018

@svuniecko
@vcielka79 ale od vtedy sa to mohlo zmeniť. Sú to predsa 4 roky do zadu doba napreduje. Ale nežiaduce účinky sú no v našom prípade boli strane ale po takych dvoch týždňoch po liečbe sa to upravilo. My sme chodili ešte ďalšie dva týždne po prepustení na injekcie ku našej detskej doktorke. Nabalil nám ich ale tie nám pichali už len 2x do týždňa. A po dobrati malý veľmi začal napredovať.

vcielka79
autor
30. apr 2018

@zlato2011 Tak my máme len 6 a pol mesiaca, dnes sme boli u rehabilitačnej, má slabšie rúčky a vrchnú časť tela, cvičiť ešte nemáme, v piatok máme kontrolné EEG, čo spravil Sabril, tak sme zvedaví...

zlato2011
30. apr 2018

@vcielka79 vy ste mali nejaké problémy pri narodení?

vcielka79
autor
30. apr 2018

@zlato2011 Áno, malinká sa narodila predčasne...mala 600 g.

vcielka79
autor
2. máj 2018

@zlato2011
@svuniecko
@nietzsches Chcem sa vás spýtať, aká dlhá doba uplynula odvtedy, ako ste zistili prvé záchvaty až do ich vymiznutia?

nietzsches
2. máj 2018

@vcielka79 u nas je to uz rok a pol co mame zachvaty ale nam este nevymizli.

zlato2011
2. máj 2018

@vcielka79 nam trvali záchvaty 3tyzdne..každý jeden deň.. Od tej acth ubehlo 1rok a 5 mesiacov čiže my sme od vtedy bez záchvatu..klop klop

svuniecko
2. máj 2018

@vcielka79 u nás to bolo do dvoch mesiacov. My sme to hneď riešili aj sme sa dostali na Kramáre. Takže 24.12.2013 prve záchvaty a 15.2.2014 posledné záchvaty od vtedy nič. Klop klop

svuniecko
2. máj 2018

@vcielka79 aj môj malý predčasne 1180g v 29tt

july34
22. jan 2019

@svunieckoaj naš syn ma westov syndrom. Noo aj nám už bolo povedane,že mame ist na vysetrenie koli autizmu.Že deti s westovým syndrómom maju nato predpoklady,resp.že sa to často stava.Bolo mi vysvetlene,že je veľmi veľa druhov-foriem autizmu.A nie vždy je su to presne take prejavy alebo priznaky ako su definovane na nete.Prvy krat nam to bolo navrhnute pred rokom.Nechcela som tomu verit,syn napredoval postupne,učil sa nove veci a s kazdej veci ktoru sa naučil mal nesmiernu radost.Ale v poslednej dobe stagnuje,nielen,že nenapreduje ale nechce robit veci ktore robil predtym a uzatvara sa do seba.Tak som sa rozhodla ist na vyšetrenie a uvidime.Nemôžem zatvarat oči pred tym.

svuniecko
23. jan 2019

@july34 my tiež teraz od minulého roku riešime, zisťujeme co a ako.... Ja som vedela ze je pomalší, nemotornejsi ako iné deti a tiež som myslela ze to dobehne ale asi to nebude také jednoduché. Zatiaľ to vyzerá na adhd...? Ale uvidíme ešte sa psychologička nevyjadrila zatiaľ ho pozoruje. My mame problém s motorikou a všetko mu trvá pomalšie ako ostatným deťom ale nás najviac teraz trápi sú tiky... Posledne dva mesiace začal mať tiky tak teraz zas patrame ci je to z neurologickeho alebo psychologického hľadiska... Som zúfalá s toho. Skúšame ísť na konzultáciu ku inej neurologicke tak dúfam ze nás zoberie.

happy30
10. okt 2019

@vcielka79 ahoj,neviem,ci tato tema este zije,nam ho diagnostikovali dnes a som v koncoch...dali nam prvy krat prednison,tak uvidime,dcerka je liecena na epilepsiu od 6mesiaca convulexom a kepprou..

svuniecko
11. okt 2019

@july34 môžem sa opýtať kto a kde vám odporučili aby ste zo synom zašli ci to nie je autizmus? Ďakujem pekne

svuniecko
11. okt 2019

@happy30 len pevné nervy a bojovať. Držím palce

july34
11. okt 2019

@svuniecko Westow syndrom ma spoločne príznaky ako autizmus,noo nie všetky.Chodime súkromne ku špec.pedagogovi ktorý sa mu venuje.A ona chcela vedieť tak nás odporúčila ku psychológovi.Ale na šťastie,autizmus nás minul.

happy30
12. okt 2019

@july34 kolko maju vase deticky a kedy a ako sa to ptejavilo?zacali sa po liecbe kus vyvijat?Bože mam tolko otazok,ani neviem ci chcem na vsetky odpovede..mala sa dnes zase prvy krat pretocila na brusko,co tyzden nerobila,no ocny kontakt 0 bodov..

july34
12. okt 2019

@happy30 mam zatial len syna ma 5 rokov,v 9 .mesiaci života mal prvy krat epilepticke zášklby.Išli sme na neurologiu a bol mu diagnostikovany westov syndrom.Môžte sa ma opytat na čokoľvek,rada odpoviem.Psychomotoricky vývoj ma oneskoreny,začal sediet ked mal rok.Potom začal štvornoškovať,ale neviem presne kedy asi ked mal 1,5 roka postavil sa sam na nohy.A chodiť začal keď mal 2,5 ale aj to veľmi málo a len s pomocou.Doteraz mame problém s chôdzou.

july34
12. okt 2019

@happy30 pri takychto detičkách je veľmi dôležitd cvičit,vojtovku nemôžme kôli epi.tak cvičíme bobath

happy30
12. okt 2019

@july34
@july34 nasa dostala v 6mesiacoch epi zachvaty,naordinovali keppru a bolo 2 mesiace dobre,potom zacala mavat take zahladenia,aj 3-4minutove,nereagovala na nic..nadadili convulex,potom prestala mat zaujem o okolie,o hracky o ludi,neusmievala sa,prestala sa zo dna na den prevalovat a davat na 4..a pred tyzdnom zacala gulat ocami tak cudne a rucky trosicku davat od seba..tak sme hned nabehli do BB na neurologiu,urobili eeg a diagnoza westov syndrom.nasadili sebril a prednison..ze na tie injekcie Thc ci ako sa to pise sa caka aj mesiac,ze musime hned nieco dat.

happy30
12. okt 2019

@happy30 a odkedy cvicite bobath?pomohlo?A do tych 9 mesiacov sa vyvijal normalne?