Za a proti konvičkovaniu: Diskutujme o výhodách a nevýhodách
Používam konvičku už snáď aj 10 rokov aj s manželom a vidím v tom len pozitíva. Som silna alergička a teda mávam často plný nos, keď mám "svoje" obdobie. Ja ju nevyužívam denno denne, ale môj muž áno. Je to už ranná rutina - umyť zuby a vykonvičkovať sa. Konvičky s nami cestujú aj na dovolenky 🙉😁
U nas urcite ano, my len ked mame nadchu, aj sestra so synovcami preplachuju, zacali ked mali chalani 2,5 roka a 5. Ked chodili do skolky, tak od jesene do jari po navrate zo skolky, teraz tiez, len ked maju nadchu. Obidvaja trpeli na usi, a na odporucanie orl zacali konvickovat - po vybrati nosnej mandle a tomu mladsiemu aj trubicky do usi davali. Po preplachovani ide ovela lahsie von hnusoba z dutin
Za nas nie, dcerka byvala vecne chora v skolke, tak sme skusali cca pol roka konvickovat denne aj ako prevenciu. Nemalo to vsak ziadny vplyv na pocetnost chorob. Ochorela kludne aj po 3 dnoch v skolke. A co sa tyka chorob, ked sme konvickovali a iba fukali tak choroba trvala rovnako, ziadna zmena, neskor som uz mala pocit ze s konvickou dlhsie. Takze za nas nie.
u nas uspech. to, co predtym aj dva tyzdne zapal celych dutin aj horucky, teraz dame do tyzdna. nikdy im to nepreslo do usi, ani raz. konvicka vyplavi von to, co nejde nasucho vysmrkat. konvicka je rano, hned po prichode zo skoly a pred spanim. v lete vobec kedze nie su v kolektive. ja odporucam kade chodim
U nas ano dcerku prichorobe konvickujem od 2rokov od 2,5 ked nastupila do skolky ak preventivne
Syns som za ala neskor lebo bol casto chory prvy rok v skolke. Najprv som skusala inhalator potom vyskusala preplachy a inhalator je uz 5rokov v skrini. Nic nevycisti tak nos a rano ter bordel co vyjde z nosa ked maju sopliska
Ahoj, mi pouzivame sinus neil med, odporucana nasou ORL.
Syn casto premyva nos, lebo ma alergiu, uz si zvykol.
Ja som z toho mala zapal stredneho ucha.
Nasa ORL ma 2 dcery, 1 pouziva pri nadche, druha nepouziva lebo ma z toho zapal stredneho ucha.
Tak mi povedala, ze to zalezi od toho, kto ako ma umiestnene dutiny.
Citujem: Moja mensia dcera si pomocou konvickovania, vytvorila ucebnicovy priklad zapalu stredneho ucha.
Inac ona odporuca od 5rokov.
Takto je to tazke, kazdy je iny. Moj syn by bez toho uz ochluchol, on mal velmi preplnene a zaschnute v dutinach. Zachranilo mu to sluch.
Ked sa toho bojis tak odporucam inhalator s nosovym nastavcom alebo maskou a infralampu.
Mne dve ORL povedali ze konvicku urcite nie, napriek tomu ju pouzivam. Pri zapale dutim taky bordel co zo mna vtedy vychadzal som vzivote nevidela, vysmrkat som to nevedela. To mi hrozilo uz prepichovanie dutin ale konvicka ma zachranila. Pri zapale stredneho ucha tiez pomohlo, za kazdym preplachom som citila ulavu. Starsia dcera pri nadche konvickuje a mladsiemu robim preplachy striekackou. Mam vyskusane ze ani odsavacka nevytiahne tak dobre vsetko ako preplachy a navyse ak ich robis s vincentkou alebo slanym roztokom tak to ma este liecivy ucinok
Nam to neodporucili ked mala dcera zapal stred ucha
Ale ja verim tomu, ze prave toto je prevencia a najblizsie to chcem vyskusat..

Čítala som minule článok od ORL lekára, bohužiaľ,neviem ho narýchlo nájsť.
A bolo napísané,že je to fajn,ale pozor,keď je tam už infekt,lebo poroznasa sa všade.
A niektoré deti vraj práve konvickovanim schytavaju zápaly ušiek.