Zabiehajúce očko u 16 mesačnej dcérky
Ahojte..mate niektora,alebo ste mali takyto problem s dietatkom? Mojej dcerka zabieha prave ocko a nasa lekarka to pri navsteve iba "skonstatovala",no neposlala nas nikam. Myslim,ze by bolo nacase zacat riesit to...
@anketkarka a neviete,treba asi "vymenny listok" na to ocne,vsak? mna to uz dost znepokojuje,pretoze i ja som s tym mala problemy...a nakoniec na to oko skoro nic nevidim..nechcem,aby tak dopadla aj ona..viem,ze nemusi,ale aj tak...
@alexandra2710 je možné, že v jej veku sa to ešte samé môže napraviť. Náš syn má 4 roky a zabiehajú mu obe očká, lekárka nám vravela, že do 9-tich rokov to treba poriešiť, lebo potom mu to už ostane a nedá sa s tým nič robiť.
Ahoj, aj moj syn od narodenia skuli na jedno ocko. Pediatricka sa vyjadrila, ze sa mi to iba zda. Tak som zavolala ocnej a objednala ho na vysetrenie. Syn ma 16 mesiacov. Cakam na toto vysetrenie uz tri mesiace,kedze je to sukromna ocna. Teraz pred mesiacom sme boli na poradni a pediatricka mi hovori, ze sa jej zda, ze maly skuli 🙂 Pokial to nebude sukromna ocna tak nepotrebujes vymenny listok, inak ano. Chcem tym len napisat to, ze ano treba to riesit a lutujem,ze sme nesli skor.
@alexandra2710 urite chodite na ocne, detom sa to v takom veku zvycajne same nenapravi, hlavne ak to je uz fakt viditelne
@fidka79 no moja "skuli" skoro od narodenia..tiez som myslela,ze sa to zlepsi..ale opak je pravdou...navyse,zabieha jej presne to oko,ktore aj mne..preto som uz z toho nervozna...a ked jej dali v takom veku okuliarky,chcela ich? myslim ci ich neznicila,nepolamala
@alexandra2710 ocka u malych deti treba ries cim skor,ziadne odkladanie
neskore riesenie sa uz nemusi podarit skorigovat
@silvia44 tak to mate "dobru" lekarku 🙂 nasa nebude asi o nic "horsia" 🙂 asi tam zajdeme a vypytam si listok na ocne..ked ju to samu nenapadlo..ach jaj..
@cicimon ja zas viem,ze operacne to ide az od 18 rokov..tak neviem...ale urcite najprv skusit nieco "neoperacne"...
Ano. A uz syn absolvoval operaciu oboch oci. V 3,5 rokoch. Teraz ma 5,5 a zatial dobre.
@cicimon vôbec nie, ja som si to zabiehanie jedného očka všimla cca 2 mesiace dozadu, hlavne na fotkách mi to udrelo do očí. Riešiť sme to začali len minulý týždeň, keď sme boli u očnej, do správy mu napísala, že mu ubiehajú obe, druhé menej ako to, čo som si všimla ja. Bol s ním manžel, nespomínal cvičenia, hlavne ho chcela poriadne vyšetriť, tak sa dohodli na opätovnej návšteve, uvidíme 🙂
@alexandra2710 ak zabiehalo oko tebe, tak neries a urcite chod na ocne. my mame s manzelom obaja problem s lavym okom a vsetky nase dievcata cca okolo roka a pol zacali tiez skulit. sranda je ze najmladsia pravym a my vsetci ostatni lavym 😉 Nosia okuliare vsetky tri od roka a pol, cca od dvoch sme aj oci prelepovali do piatich najstarsej, strednej zrejme doktorka zrusi okluzor v marci na kontrole, a najmladsej ho zrejme prikaze 😉
a okuliare nenicila ani jedna 😉 u nas zrejme pomaha ze mame okuliare vsetci takze sa to berie ako samozrejmost.
drzim palce aby ste to zvladli v pohode 😉
@snopkulka
@alexandra2710 my mame za sebou okuliare, operaciu, prelepujeme a cvime kazdy vecer, snad uz raz nebude treba..
@blumka u nas nenosi okuliare nikto,tak asi bude problem 🙂 mne na ocnom povedali,ze aj keby mi dala 10tky dioptrie,aj tak neuvidim na to oko...a operovat sa vraj neda,ze je to "cosi" vrodene,nejaky nerv alebo nieco take..uz si nepamatam 🙂 snad to nebude i jej pripad 😒
@cicimon citala som o tych "cviceniach"..no neviem si predstavit..ako by som cvicila s malou...ked neposedi na mieste viac ako 5 minut /aj to asi prehanam/ a aj to pri jedle...inak ee 🙂
@fidka79 aj u nas je to asi "dedicne" ja aj sestra..bratova dcera...uz len keby horsie veci nase deti nepodedili..hned zajtra pojdem k dr,nech napise listok..nech vieme,na com sme 😒
ja som mala tiež pocit že dcére zabieha očko, tak sme boli u dr. po výmenný lístok, no očný povedal že zrak má v poriadku a že máme prísť ešte pre istotu v 3 rokoch ...takže určite pýtať papier na očné
Tak dnes sme boli u ocnej s malym. Ma 5 dioptrie, dalekozrakost ☹ Som v soku a ja som si naivne myslela, ze iba skuli ☹

@alexandra2710 nasej tiez zabiehalo ocko a lekarka to nechala tak, az ked nam v skolke prisli merat ocka takym pristrojom, tak nam to potvrdili a odporucali vysetrenie...zajtra ideme k ocnej a velmi lutujem, ze sme to neriesili uz skor...nechali sme sa uchlacholit, ze ocko sa este vivija...v zahranici to riesia aj u malych babatiek...