Zápal močových ciest a obliekanie bábätka

novamamima
5. mar 2013

Ahojte, chcela som Vás poprosiť o radu. Synček sa práve lieči zo zápalu močových ciest. Ani neviem ako sme k tomu prišli, lekárka vraví, že nedostatočná hygiena aj keď umývam vždy do čista no neviem. Že vraj ďalšia príčina môže byť prechladnutie, snažím sa malého obliekať teplo ako cibuľku 🙂 - som niekde čítala, tak usto, že by dieťa malo mať o jednu vrstvu viac ako dospelí. Ale opýtať som sa chcela ako ho obliekať teraz, neviem či je to ATB ale malý sa spotí pri papaní, alebo keď sa troška viac hýbe aj keď sme doma a v byte je 21-23 stupňov. Teraz bysom s ním už chcela ísť von ale nechcem aby sa spotila prechladol. V kočiari mám na tých bežných návlekoch vaničky fusak, malý má bežne punčošky alebo body -dlhý rukáv s nohavicami, ponožky, a na vrchu buď teplý overal keď je zima alebo flisovú bundičku a nohavice a teplé capačky. Fusak je dosť teplý ale zdá sa mi ešte skoro aby som ho vybrala. No a na kočíku je ešte nánožník. Preháňam to?

andrejka1974
5. mar 2013

moja mava v postielke ma pyzamko, a doma jej davam bodicko, pancusky, na to tenke tricko a teplaciky a von som doteraz davala na to overal , ale vcera som dala len bundicku teplu a je este vo fusaku, vsak mi este nebeha 🙂 🙂 🙂 🙂 a zapal mocovych ciest urcite nesuvisi s hygienou , staci aby sa precikal a potom ho ofuklo a je to tu lahko

novamamima
autor
5. mar 2013

no to som rada, ani nevieš ako som si to vyčítala, že som niečo zanedbala a moja pediatrička ma vyplašila na smrť. No pár krát sa mi v noci precikal to je fakt.

bbbarunka
5. mar 2013

@novamamima ahoj. moj syn mal tiez zapal mocovych ciest a pediatricka mi povedala cosi ine ako tebe. vravela, ze sa to moze stat aj pri dobrej hygiene. niekedy staci, ze si nevsimnes okamzite, ze sa babo pokakalo a je to:/ ja som si tiez vycitala, co som zanedbala, ale lekarka ma upokojila, ze fakt staci aj mala chvilka.. akurat ze odvtedy pri kazdej teplote musime odobrat moc a dat ho lekarke na testy. z toho, co mi vtedy vravela, som to pochopila tak, ze s tym ako ho obliekas to velmi nesuvisi. drzim palce, nech je malinky odteraz len zdravy🙂

novamamima
autor
6. mar 2013

@bbbarunka júúj ďakujem za Tvoje slová, ani nevieš ako ma to povzbudilo. Ja synčeka prebaľujem hneď, dojčím ho a on má taký"režim" že má 2-3 dni keď iba pišká no a potom viem že príde "kakací" deň 🙂 a to počuť ked naplní plienku 🙂 zároveň je veľmi živý takho musím hneď prebaliť inak ho môžem celého prezliekať 🙂 No neviem ako sa to stalo lebo vytieram úplne do čista ako najlepšie viem. Dúfam, že sa z toho malinký dostane a že samu to nevráti.

bbbarunka
6. mar 2013

@ novamamima to som rada🙂 skus sa s tym netrapit, deti proste byvaju chore. este mi napadlo, ze nas lekarka poslala na nefrologiu, aby zistili, ci to bola jednorazova infekcia alebo je predpoklad opakovania zapalu (vraj to byva pri kratsich mocovych cestach a podobne).