icon

Zápal priedušiek až astma u 3,5 ročného dieťaťa

evka444
25. nov 2013

už som zufala a čakam to najhoršie ... môj synček ma 3,5 roka a skoro stale od 1,5 roka ma zapal priedušiek na antibiotikách sme velmi často cca každých 6 týždnov .... myslíte že môže byť z toho astma? bo doktorka to nepovedala priamo a ani imunologyčka .... ma zniženu imuty pod polovicu ako by mala byť je alergik tam ma hodnoty zase vysoké, teraz sme dostali inhalatory 2 kusy a jeden sirup a tabletky ...... rozmýšlam či sa nedava takýmtoo detom aj kupele vybaviť neviem vôbec čo dalej neustale kašle momentalne ani do škôlky nechodí nakolko je už 9 týždnov neustale chorý .... teraz pomahaju velmi tie inhalatory nekašle tolko

Strana
z2
womankc
26. nov 2013

@evka444 ja viem, musí sa najprv stabilizovať, viem dobre čo prežívaš neboj, u nás nebolo to síce až tak vyhrotené , ale tiež to bol boj na dlhé trate. My sme toho mali viac tiež , ale práve tento i nás konkrétne pomohol najlepšie. Ja by som asi skúsila aj ten šrobárov ústav, na tvojom mieste, lebo teda my sme sa dopracovali až k astme týmito infektmi a to sme neboli až tak ako vy na tom . Viem ako fungujú tu imunológovia............... diagnostika a liečba je stále nedostatočná . skôr sa lieči prejav, ako príčina veru . ešte sa tu stále je čo učiť skús tie ústavy , určite by Vás to posunulo ďalej , čím skôr to podchytíš , tým lepšie . Moja kolegyňa bola alergologička aj jej decká a ona nikam inam ako do smokovca ani nechodila, že tam je to najlepšie .

sono2
26. nov 2013

@evka444 joj. Veď som písala, že tým nechcem nič povedaťi!

evka444
autor
26. nov 2013

@sono2 🙂 😉

evala777
26. nov 2013

@evka444 ahoj, my sme od pol roka na liekoch (syn) a tiež nam pomohli až v šrobárovom ústave ( moja detská lekárka už bola zúfala a ked nám alergologička v kuse predpisovala ATB tak mi dala t.č. do ústavu so slovami :" Ked vam nepomôžu tam tak už nikde inde na Slovensku" a chvalabohu pomohl 🙂), zdiagnostikovali ho a nastavili liečbu....malý bude mať teraz 6 rokov a postupne už vysadzujeme lieky. V Smokovci sme boli raz urgentný pobyt, ked už to bolo veľmi zle a potom sme boli na druhom pobyte a tam som si mohla zobrať aj staršiu dcéru (tiež bola vedená v alergologickej ambulancii) zdiagnostikovali aj ju a potvrdili jej reflux, po liečbe refluxu jej ustúpili aj problémy s prieduškami a môžem povedať, že takmer nebýva chora (klopem 😉 ) nejakú nádchu počas sychravých dní nerátam. Takže jednoznačne odporúčam šrobárov ústav na zdiagnostikovanie a nastavenie liečby a čím skôr tým lepšie....držím palce 🙂

evka444
autor
26. nov 2013

@evala777 tam si bola ale s nim však v tom ustave, tam si sa objednala sama či ako to je musíš mať doporučenie od dr ?

evala777
26. nov 2013

bola som tam s ním vtedy som ho ešte dojčila (mal pol roka) objednala som sa sama telefonicky ale musela som mať výmenný lístok od svojej detskej, až po prvej návšteve mi navrhli hospitalizáciu (v prvom prípade hned na druhý deň lebo to bolo akútne) a potom po pravidelných návštevach (raz za cca 4 mesiace) sme po dohode absolvovali ďalši pobyt ale už aj so staršou sestrou na obidvoch pobytoch som tam bola s nimi samozrejme za poplatok

eli135
26. nov 2013

@womankc. Myslela som to tak,že ak dodávala dieťaťu,alebo aj sebe vitamíny a minerály a nie sú v správnej kombinácii a dávke,nemajú správny účinok a sú to vyhodené peniaze a hlavne nemajú efekt. Napr.vit centrum od vit A až po železo,nemajú veľký vyznal,lebo železo blokuje vstrekovanie iných vit. Najprv je dobre pripraviť Sliznicu žalúdka,starý čínsky liečitelia vedia,ze imunita súvisí so správnym trávením.

sisqwa
26. nov 2013

Moja staršia dcérka mala bronchitidy od 7 mesiacov do 3 rokov počas zimy, my sme od začiatku boli nastavený na inhalacnu liečbu Ventolinu a Flixogide a boli super, vzdy sa pomocou nich do týždňa dala dokopy, minuly rok ako 2,5 ročná nastúpila do skolky ale každé dva tyDne bronchitida, tak sme na zimu odhlásili, nastúpila opat v apríli s tým, ze od marca bola na imunoglukane, prvý krát ochorela az po dvoch týždňoch ale len sopliky a jún uz od hodila skoro cely. Teraz v sptembri nastúpila opat býva síce chorá ale uz len sopliky, nic vážne jej nebolo. 2x do týždňa jej dávam homeopatika Gunaprevac pol tuby plus Siliceu 15CH, teraz v Novemri som jej opat začala dávať Imunoglukan.
Aj naša pediatrička ju uz volala astmaticka ale tuto jeseň sme u nej este neboli. Myslim, ze sme mali aj dobrého Pneumologa.Nikdy sa o nej nevyjadril ako o astmaticke, nikdy nam nedal antibiotiká i ked 2x ich užívala , ale nie od neho a podľa mna asi aj to zbytočne. Inhalatory boli super!
Pneumolog nam este pred rokom povedal,ze z toho vyrastie, odvtedy sme u neho neboli🙂

monka_m
27. nov 2013

@evka444 tak mal nález na prieduskach, sme na atb, tak som happy ☹

evka444
autor
27. nov 2013

@monka_m juuuj tak rýchle uzdravenie ... alex ma zase plný nos ani neviem čo mu dať bo mu netečí

belasy_motylik
27. nov 2013

@evka444 napíš mi do IP aký priebeh mávajú tie zápaly priedušiek -ako choroba začína, aké má príznaky, či sú zväčša podobné atď. 😉

katinka71
27. nov 2013

@sisqwa a aj ja davam imunoglukan od septembra do maja v lete pauza,a teraz od septembra znova som mu nasadila, nas nema pri bronchitide antibiotika ,ked som konzultovala zdravotny stav na klinike tiez nam navrhli inhalacnu liecbu som rada ze si napisala skusenosti snou,,Marco ked ma bronchitidu bez teploty moze chodit do kolektivu,dr nam da vzdy papier ze moze navstevovat kolektiv,vela sme vonku na vzduchu ,otuzujeme napr.boli sme plavat pri +1 C vonku teplota vody 38 C a vobec neochorel,

katinka71
27. nov 2013

@belasy_motylik u Marca za zacina bronchitida vzdy nadchou a kaslom,napriek sirupom od kasla mu to neprejde,ten kasel je typicky ako keby do prazdneho suda kaslal,hlavne noci su kriticke zachvaty kasla spojene zo zvrcanim hlienou aj 5x za noc,telopty ma najviac 38 aj to tak 3 dni ,ja stahujem teploty az ked ma 39,5 na podnet dr aby si organizmus sam poradil s infekciou,ked nam dr potvrdi bronchitidu tak nam nasadi sirup na uvolnenie brochov,potom sirup s codeinom na tlmenie kasla a singulair prasky co beru astmatici,do 2 tyzdnov mu to prejde ale neizolujem ho doma iba ked ma teplotu inak je v jasliach,a robime vsetky aktivity cvicenie deti,plavecke kruzky a vela sme vonku

mamazem
1. dec 2013

Ahojte, páči sa mi príspevok eli135, súhlasím, že imunita súvisí s tráviacim systémom, predovšetkým so stavom hrubého čreva. Neskúšali ste niekto prípravok VIRONAL? Ten rieši energetickú dráhu pľúce - hrubé črevo, máme naň veľmi dobré ohlasy najmä u detí so zníženou imunitou...

Strana
z2