Zápal stredného uška u štvormesačného dieťatka
Ahojte žienky,
Môj 4-mesačný chlapík má už 4x zápal stredného uška. Chcem sa spýtať, je to normálne, že za ani nie 4 mesiace mal 4x toto ochorenie?
Lekára som sa pýtala, že či ma nemôže poslať na odborné vyšetrenie, ale dajako nebol pre, tak sa Vás chcem spýtať, ako to u Vás prebiehalo a najmä či Vaše deti za každým brali antibiotiká. Absolvovali ste aj odborné vyšetrenia?
Za všetko Vám veľmi pekne a zo srdiečka ďakujem 🙂
@janickacrazy Nie, nikde ma neposlal. Iba u pediatra sme boli a neho som sa pýtala, že či netreba ísť na nosno-ušno-krčné a povedal, že nie, že tam mi o nič viac nepovia ako on.
@katuli3nocka No to čo máš za pediatra preboha? Nás vždy hned poslali na ušné, každý jeden krát, malého pozerali do uška, niekedy mu to museli aj prepichovať a určite vedia o tom viac ako pediater. Doporučujem bud zmeniť pediatra alebo sa pýtať vždy na ušné, s týmto som sa veru ešte nestretla. 😕
@katuli3nocka ahoj, moja mala mala tiez bolest uska ako babatko. skus pouvazovat o kupe biolampy. viem to len odporucat. my sme ju kupovali ked som bola tehotna s dvojickami, kedze u takych malych deticiek je tazke vobec aj nejake lieky predpisovat a hlavne antibiotika. ked bola mala placliva tak som jej skontrolovala usko a ked som videla ze ju boli tak som jej hned nasvecovala biolampou. tak jednak posobi proti bolesti, aj proti zapalom a aj antibakterialne. aj ked je to troska hlbsie do vrecka ale urcite sa oplati. my mame BIOSTIMUL. a fakt som max. spokojna. dokonca aj oni uz teraz same vedia ze ked ich nieco boli tak si ju aj same uz drzia. dokonca aj na hojenie ran,. modrin. bolesti zubov, hrdla, pri kasli, na uvolnenie hlienov ci uz z celnej dutiny alebo prinosovych, ci na hrudnicek. len nesmie mat dietatko teplotu , vtedy sa nesmie pouzivat. ja ju mam stale po ruke, colevk nikdy nevie.
kamoske malemu pravidelne prepichuju bo ma az zahnisane, nie je to ziadna vyhra, urcite je lepsie skusit lampu. drzim prstiky, viem ake je to strasne ked dietatko bolia uska.
@katuli3nocka Moja dcera mala opakovene hnisave zapaly stredneho ucha.Zakazdym sme lezali v nemocnici na infuzkach.Nasli jej tam aj pneumokoka.Ked nas pustili domov tak do dvoch tyzdnov sme boli spat v nemocnici.Vracalo sa nam to stale len z jedineho dovodu.NEBOLA ZAOCKOVANA.Dcera od narodenia brala hormony a kortikoidy tak som ju nemohla dat zaockovat..az 6 mesiacov po vysadeni liekov.Akonahle bola zaockovana tak nebola chora a ani uska ju neboleli.Keby dostala este jeden zapal tak by ju museli operovat.A to mozem byt rada,ze vobec pocuje po tolkom prepichovani usiek.
Zmeň takého doktora, on nemá možnosť prezrieť ucho z vnútra tak ako ORL. Je to povrchné, takéto zmýšľanie. Ide víkend, choď s malým na pohotovosť, povedz ako dlho ho natláčaš liekmi od bolesti a aj to ako sa k tomu postavil tvoj pediater, že ho nik neprezrel a možno ho aj hospitalizujú. Nenechaj ho trpieť, chúďatko. Antibiotiká mu ničia črevnú mikroflóru a imunitu, ktorá sa iba vyvíja. Pomôž mu ty, keď doktor na to kašle a urýchliť to môžeš len pohotovosťou. Daj vedieť ako to dopadlo, držím palce.
@katuli3nocka moja dcera to ma teraz a boli sme aj u usneho, ale ma sest a pol roka. s malym chodim pravidelne aspon do troch rokov sme chodili kazdy mesiac tri krat po sebe.
@janickacrazy
@meusicka
@miriamal
@noemi7
@katarina644
Žienky, ďakujem každej jednej z Vás za príspevok a Vaše skúsenosti s týmto ochorením. Fakt je ten, že už sme to od narodenia mali presne 4x a nikdy nebola ani len zmienka o tom, že by sme mali absolvovať vyšetrenie u odborného lekára - ušného. Vždy keď nám to zistil, tak malému pozeral takým dačím čo mu pichol do uška a pozeral dnu, tak neviem čo to bolo a vždy nám dal antibiotiká a myslím si, že on je veľmi maličký a už mal 4 druhy antibiotík čo je pomerne dosť. Nechcem mu zasahovať do postupu liečby, pretože je to lekár, poznám ho veľmi dobre, chodila som ku nemu aj ja keď som bola dieťa, ale teraz sa mi nejako nezdá, že nás nechce poslať na odborné vyšetrenie a asi iba tak nás tam nezoberú.
Teraz ideme v stredu na kontrolu, tak uvidíme, že čo nám povie a v piatok ideme ku svokrovcom do Spišskej a tam máme dohodnuté stretnutie s 2 pediatričkami, chceme sa nich popýtať na názor a ako by oni postupovali pri liečbe tohto zápalu.
Ďakujem Vám ešte raz 🙂
@katuli3nocka nam napriklad pediatricka nezistila,ze ma zapal stredneho ucha...dcera mala vysoke horucky a dr nevedela co s nou tak nas poslala do nemocnice..a takto to bolo zakazdym..na 4× som isla uz k usnemu na vlastnu ziadost aby sme nemuseli ist do nemocnice
@katuli3nocka ja drzim palce. je to urcite ble , rodic si nechce znepriatelit lekara, ale uvidis sama po konzultacii s dalsimi lekarmi ako budu oni hodnotit postup. zase to, ze ty lekara poznas odmala este neznamena ze kraca s dobou.... 😝
Moj maly ma 6 mesiacov a mal uz zapal stredneho ucha ktory sa tahal viac ako 3 tyzdne 2 krat mu prepichovali bubienky co mi len plakal a teplotu mal..a na 2 krat sme boli v nemocke..teraz zasa od starsej chytil sople tak sa len trasiem aby zasa nedostal zapal uska lebo uz tiez mal 3 antibiotika co bral vkuse za sebou..tiez sme uz konecne stihli 2 ockovanie tak dufam ze bude dobre aj ked mam z toho dost vely des..asi tak

@katuli3nocka Je to normálne, ked to raz chytí, väčšinou sa to vie opakovať. Moj starší to mával často. Aké odborné vyšetrenia máš na mysli? Ved hádam ťa poslali na ušné či nie? Ja som sa tam nabehala dosť. Môjmu pomohlo až odstránenie nosných mandlí, ale to už bol starší, neviem od akého veku sa to dá urobiť. Moj mal vtedy asi 3 roky. Odvtedy máme pokoj. A ešte sme museli vysadiť kravské mlieko, to mi poradili liečitelia a pomohlo u nás.