Zápcha u štvorročného dieťaťa. Ako jej pomôcť?
Maminy, prosím vás,poradte. Dcéra ma 4 roky, nikdy nemala zapchu, vždy chodila pravidelne a bez problemov na wc. Vcera chcela ísť kakat a začala plakat,že jej to nejde, po case som jej dala glycerinovy cipok, ale nevykakala sa. Doteraz stále chodi na wc a len place,že ju boli ritka. O 7 rano som jej dala opäť cipok, isla na wc a zas nic, len plakala a hovorila, že to nejde.Asi sa už boji kakat. Poradte mi, čo jej mám ešte dat? Alebo treba ísť už na pohotovost?
Sirup z lekárne. Dať jej vypiť ráno teplu vodu, cvičiť z nožičkami. Na raňajky napr acidko. Cez deň hrusku, jablko. Na pohotovosti jej stolicu manuálne výberu. To nie je urovná najkrajší zážitok
@anonym_384e3d prosím a ako sa vola sirup?dakujem
@anonym_384e3d prosím a ako sa vola sirup?dakujem
@anonym_autor už si nepamätám, v lekárni ti ponuknu
@anonym_autor viac tekutej stravy, viac nech pije vodičku a v lekarni pytaj forlax
@anonym_autor tepla slivkova stava a sadnúť do teplej vody.
A skus s nou poskakat. Napr.na fit lopte a pod. Aby sa rozhýbali crievka
slivkova stava, alebo stava zo slivkoveho kompotu pripadne susene slivky zaliat teplou vodou a to jest/ pit
Aj ovsené vločky alebo aspoň výluh z nich pomáha, tiež výluh z ľanových semienok - je to také mazľavé.
Problém bude ten začiatok stolice, ten je už tvrdý a musí ho vytlačiť aj cez bolesť. Možno by som jej pomastila konečník mastným krémom alebo aspoň masťou, olejom.
@anonym_autor do bieleho jogurtu daj chia semienka a nechaj 5 minút napučať, potom pridaj strúhané jablko, hrušku + zvýšiť príjem tekutín a viac sa hýbať bicykel, kolobežka...
Kup jej forlax v lekarni, to zmakcuje stolicu davaj jej to teraz par dni kym sa vrati do normalu a zabudne...je to neskodne...
Dakujem krasne vsetkym, mala polievku rozmixovanu s vlockami + v lekárni dali slivkovy sirup a pomohlo ❤️
Lactuloza.Syrup Lactecon alebo Lactuloza Biomedica.Je to šetrnejšie ako klasické prehanadlo zmäkci stolicu
Dakujem krasne vsetkym, mala polievku rozmixovanu s vlockami + v lekárni dali slivkovy sirup a pomohlo ❤️
@anonym_autor super 👏🏼
@anonym_autor nam pomohlo pridavat do stravy beba fibre prasok z dmky, vela kiwi a pomarancoveho dzusu a acidofilne mlieko

Sirup z lekárne. Dať jej vypiť ráno teplu vodu, cvičiť z nožičkami. Na raňajky napr acidko. Cez deň hrusku, jablko. Na pohotovosti jej stolicu manuálne výberu. To nie je urovná najkrajší zážitok