icon

Záznamy o potratoch v detskej zdravotnej karte: Čo robiť?

9. sep 2024

Dobry den. Prosim, poradite mi. Ja viem, ze vela zien prejde potratmi. A ja si ani nepamatam, ze blba som vravela pediatricke (na vstupnej babatkovskej kontrole) na otazku, ci je dcerka z prveho porodu o pocte spontannych potratoch v zaciatkoch. Nuz dcerka ma v zdravotnej dokumentacii, z kolkeho tehotenstva je, a ze tie tehotenstva predtym skoncili spontannymi potratmi. Nase dievcatko bude jedinacik, tak sme sa rozhodli. Ale bojim sa, ze ked bude raz mat 10 a viac rokov a dostane sa jej karta do ruky, ako zareaguje, ze mala mat surodencov, ale zomreli v brusku. Rozmyslam, ze to centrofixkou zamazem, kym je este malicka. A tuto informaciu o potratoch viem len ja a manzel. Nikto to nevie. A plan bol, ze dietatu to tiez nikdy nepovieme. Co robit?

Strana
z3
simona20201309
10. sep 2024

Ved si nebola na interupcii... bol to spontánny potrat. Co je na tom ťažké vysvetliť? Nedramatizuj a neprenasaj svoje traumy na dcéru.

taktotedanie
10. sep 2024

Ty si mohla mat kedysi sa to tl robilo
Teraz by ti ani po pravde lekar kartu nemal vydat kedze to nieje tvoj majetok a ani majetok tvojej dcery ale zdrav zriadenia- lekarky
A nie nemozes centrofixou zamazat informacie ako ta to mohlo napadnut?
Ak ti do buducna bude treba pre dceru kartu na dake dalsie vysetrenie tak ju nenechaj pohodenu v obyvacke na stole aby sa k nej dieta nedostalo ak tak velmi potrebujes tieto informacie tajit
Beries to prilis vazne
Mazat fixou informacie v karte …dnes som uz asi videla vsetko

dadis
10. sep 2024

@taktotedanie Mne to skor pride ako konanie niekoho, co ma v karte informacie o UPT

vevapeto
10. sep 2024

Ak nevychováš z dcéry slabého jedinca tak to pochopí, že zo zdr.dôvodov nemá súrodencov. Život nie je len o krásnych veciach, nauč ju to.

misinka0611
10. sep 2024

1. Ty nemôžeš písať do svojej zdravotnej karty.
2. Dcére sa nikdy nemusí a dosť je pravdepodobne že nedostane do ruky
3. Aj keby sa jej niekedy dostala bude jej možno jedno aj že mohla mať súrodencov

Zabudni na to.

taktotedanie
10. sep 2024

@dadis absurdne konanie zo strany matky

juliet86
10. sep 2024

si zvlastna moja mama orezila potraty 4. napr u psychologicky sme.riesili aj toto taku mapu rodiny a aj oni tam predsa patria. som vdacna ze viem co mama prezivala prezila a kolko nas teoreticky mohlo byt a kolko usilia vynalozili any nas mali

marca12
10. sep 2024

Preco myslis,ze by sa trapila? Planujes z nej vychovavat utrapene dieta? Aj toto prinasa zivot a treba to citlivo vysvetlit,ked bude mat na to vek. Si myslis,ze ked bude mat v karte centrofixkou zaciernenu kolonku,tak ju nebude zaujimat,co tam bolo?

mofa
10. sep 2024

Ja len k tym ludom, ktory realne stretli doktora, ktory Vam da vypis z karty a potom doktora ktoremu to staci a nechce celu kartu, ze asi teda zijem na nejakom inom slovensku alebo co🙂)) toto som ani netusila, ze niekto moze povedat, ze v zivote nemal svoju kartu v rukach. Ja som sa napriklad takto z karty dozvedela ked som ju bola svokre zobrat, ze kolko mala potratov a nikto to nevedel:(

mofa
10. sep 2024

A garantujem Vam, ze ta karta sa tomu dietatu do ruk dostane. Vsak dnes uz ked ide clovek na hospitalizaciu tak samozrejme musi mat kartu a len uplny ignorant si v nej nepocita.

Strana
z3