icon

Zelené sople aj po antibiotikách. Pomôžete?

bludicka_elicka
8. feb 2014

Ahoj dievcata, idem sa poradit. Dcera (3,5 r.) dobrala v stredu antibiotika kvoli zapalu priedusiek a stale ma zelenozlte sople. Von skoro vobec nechodi, ani medzi deti, nemala to odkial nanovo dostat. Moze to byt pozostatok choroby ci este nieco jej ostalo nedoliecene? Myslela som, ze na tie skolkarske bakterie antibiotika zaberu a bude aspon chvilu zdrava.
Dakujem za rady 🙂

cerez
8. feb 2014

Asi by som šla dať urobiť ster.

monicm
8. feb 2014

záleží na čo dostala atb,to že ich brala neznamená,že museli zabrať na sople,ak neboli na to určené.zájdi k dr.nech spraví stery a uvidíš

lubikan
8. feb 2014

ake atb. a naco??...

pri zelenych soploch vzdy mne,a mojim detom dr. predpisovali Pamycon kvapky do nosa....nam ked uz sa spusti zlty a zeleny sopel,hned utekame k dr. po Pamycon...nikdy nam nic ine nezabralo ako toto

katka1981
8. feb 2014

trebe vysetrit, nemuseli zabrat ale aj mohli. Ja som vykasliavala zelene sople 2 mesiace po vybrati ATB a boli negativne. Asi sa telo cistilo. Zelene sople nie su vzdy dovod na ATB. Najnovsie ATB neavaju ani ked ziastia nejaku bakteriu v krvi ci z vyteru, len ak robia vacsie problemy. Ale urcite daj dcerku vysetrit.

slava76
8. feb 2014

Tak my po zelených soplíkoch už končíme chorobu.. trvá to este pár dní ale už končíme...viem že to ide k lepšiemu.. ale ak tak pamycon nam pomáhal .

cakemama
9. feb 2014

toto som nasla nasla na internete "Možno ste počuli, že žltý alebo zelený hlien je jasným znamením, že máte infekciu, ale to nie je tak, žltý alebo zelený odtieň nie je spôsobené baktériami.

Ak máte nádchu, váš imunitný systém pošle biele krvinky zvané neutrofily do priestoru. Tieto bunky obsahujú zelenkastý-farebný enzým, a v hojnom počte môžu obrátiť hlienu na rovnakú farbu.

Ale ", môžete mať úplne jasné hlienu a majú hroznú infekciu ucha alebo prinosových dutín," hovorí Kao. Ak máte infekciu, budete pravdepodobne mať aj iné príznaky, ako sú zápchy, horúčky, a tlak v tvári, ležiacom dutín, hovorí Johns"

bibistec
9. feb 2014

no a robili jej crp ci ma fakt bakteriu? lebo nemusela. ja by som nechala urobit ster

mamadana2
21. mar 2014
Používateľ mamadana2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamadana2.

a nedali ti ziadne probiotika? nam prave kvoli takemu "priebehu" dava doktorka k ATB aj probiotika Actibax..a by nam ATB rychlejsie zaucinkovali a posilnili imunitu... vdaka nim dcera este ani nema vyuzivane cele ATB a uz mam pocit ze je zdrava 🙂 skus vyskusat...🙂

brumka
21. mar 2014

treba ster popripadne pamycon (antibiotikum) do nosa alebo tea tree do morskej vody a do nosteka to jr prirodne antibiotikum

stanislavao
21. mar 2014

nahrievat, soluxovat - to jedine pomaha na sopliky a nadchu bez pouzitia akychkolvek medikamentov. alebo nosne kvapky Pamykon - napise vam ich doktorka.

emka13
21. mar 2014

aj nasa od vcera fuka rano zelene sopliky poobede uz cire...dufam ze nebudeme mat zasa zapl stredneho ucha ☹ lebi si vykne sopliky prefuknut do uska...jevtm tekutinka a je z toho zapal ☹ zmenilo sa pocasko tak sme zasa choriii

monikad77
21. mar 2014

pridávam sa k stanislavao .....pomôže iba nahrievanie, soluxovanie, žiadne naparovanie.......a trpezlivosť, držím palce

simca06022011
21. mar 2014

Na sople ti celkove ATB nezaberu, aj ked treba celkove ATB, treba k tomu kvapky... ci uz pamycon alebo uniflox (my sme mali cca 3tyzdne dozadu moraxelu, na to pamycon nezabera... takze uniflox).. jednoznacne sa mal urobit vyter hned....

ssuekk
21. mar 2014

Zlty sirup trifet je dobry proti sopleniu

katarinka26
21. mar 2014

a mala aj do nosteka ATB ci len per oralne ? ked su zelene sople treba bud do nich pamycon, alebo Uniflox kvapkat ale aj vnutro nosteka vytierat s tycinkou do usi na ktorej su nakvapkane tieto kvapky,lebo ak nepreliecis tieto zelene sople, bude jej to stekat na preidusky a do tyzdna ste naspat v chorebo. Zelene sople uz treba riesit atb, a urcite jej kontroluj uska, lebo ak sa neodsavajú/ nevyka sa nos, tak hrozi aj zapal stred. ucha, kedze takto male deti maju kratku eustachovu trubicu . skore uzdravenia

voskovaeva
21. mar 2014

pamykon je na to dobry