icon

Zležaná hlavička - neriešenie problému

lienka.7
4. máj 2022

Rada by som vedela postoje mamičiek, prečo neriešia zlezane hlávky u svojich detí, resp.ak maju ine deformity hlavičky, co priam bijú do očí.
Aj tu poslednom case vidím fotky detičiek, ktore maju viditelne zlezane, ci inak zdeformovane hlavky. Niektore naozaj strasne. Male detičky, kedy sa da hlavka predsa krásne upraviť nosením prilbicky.
Moje obe dcérky mali takúto prilbicku (mladšia este ma), lekárka mi ju odporučila, ze predsa len su to dievcatla aby mali peknu hlavicku. Ja som neváhala ani chvilku. Podotýkam, išlo o ľahký stupeň deformity, cize vobec nič si nevšimnúť, ak o tom neviete.
Aj keď som sa vonku stretla s "divnymi" pohľadmi ze co som jej to prebieha urobila.
Je to cenou prilbicky? Alebo tym, ze by chvíľku boli iné?
Nedávam diskusiu anonymne, tak poprosim ziadne hejty a slusne odpovede, ci názory.
Ďakujem

Strana
z2
kate2167
30. máj 2024

Tiež sa pripájam do diskusie…sama ako mama som veľmi nešťastná…dcérka sa narodila s kefalhemátomom…vstrebal sa nám ale dcéra preferovala stranu na chrbte nakoľko sme skončili s asymetriou skrátený krčný sval cvičili sme vojtovku mali sme posunuté uško a očko…výsledok skenu prvého skenu bol skoro na konci grafu veľmi ťažkej deformity…nosili sme helmičku 6m výsledok bol ťažká na hranici strednej deformity…vraj už keď sa plazí ale nesedí ukončili nám to…máme veľa vlaskov no sme mesiac od ukončenia a mne sa zdá že to máme znova zležané síce sa dcéra dáva na štyri a plazí sa…helmičku cez to všetko znášala celkom super až nato že mala na hlavičke na krčnej chrbtici veľký otlak kde jej to zahnisalo a dokonca jej tam narástli teraz úplne bledé až sivé vlasy….no helmička nám už bola malá tak ukončili liečbu….teraz mám normálne fóbiu že sa jej budú deti smiať…moje zlyhanie že som mohla preto urobiť viac…pediatrička to nejak nerieši…boli sme aj u fyzio nakoľko malá nesedí ochvilu budeme mať 1 rok…vraj až keď začne štvornozkovať si sadne…a vraj nás helmička spomalila v psychomotorickom vývoji….akonahle nám helmičku dali dolu malá sa nám začala plaziť….nerada by som sa znova vrátila na prilbičku neviem či by to malo ešte nejaký efekt…od fyzio mame cviky akurát na šikmý sed…myslite že helmička po roku by mala znova zmysel?Keď to dieťa je už oveľa viac vnímavejšie?🤦‍♀️

Strana
z2