icon

Žltá stolica u 3 ročnej dcérky

sisiska
21. nov 2012

Chcem vas poprosit o radu, mam takmer 3 rocnu dcerku a stolicu mava obcas hnedu, obcas do zelena, ale niekedy aj viac dni po sebe taku do zlta alebo dost casto taku, ze cast hneda a cast do zlta...je to podla vas v poriadku? mavaju to aj vase deti v takomto veku? viem, ze pri kojenych detoch je to ok, ale u trojrocnej? preto sa chcem spytat, ci vase deticky v cca tomto veku maju stolicu vzdy hnedu? davam jej aj probiotika, ale na tu farbu to akosi nema vplyv....dakujem

Strana
z2
radicova12345
18. júl 2019

@gabuska7 ahoj prešlo ju to . Kaka mi pekné. Tiež malá problém s kakanim tak bralá probiotiká také cukríky s vlakninou . Skús kúpiť probiotiká a stolica by sa mala upraviť ako aj mojej dcérke. Teraz keď pije mlieko s grankom tak hnet mi ide kakať a potom ešte aj poobede podľa toho čo zje

liv1
Autor odpoveď zmazal
ajn
10. sep 2019

moja mala 3rocna tak mavala stolicu pol hneda a druha pol zlta a zistili jej celiakiu.netreba sa dat odbit u lekara a trvat na vysetreni.

domika225
22. mar 2022

@ajn ahoj môžem sa opýtať, kde a ako Vám presne zisliti celiakiu? Máme rovnako žltu stolicu už dlhú dobu. Vlastne hnedá ani nebola. Ďakujem 🙂

ajn
22. mar 2022

@domika225 Dobry.vseobecna dr.nas neriesila,vzdy ze to je ok.tak aom zavolala na gastro detske povedala ze ju bolieva staaale brucho ,aj ked ju nebolievalo.ale inak by som sa tam nedostala a nikto by to neriesil.objednali nas na odbery a tam to hned zistili.teraz sme na bezlepkovej a ma hnede.dufam ,ze som vam pomohla.teraz chodime na gastro uz stale raz do roka na komplet odbery.zalozili jej tam kartu.

domika225
2. apr 2022

@ajn ďakujem Vám pekne, aj za nápad trochu prikrášliť🙂 Lebo inak to fakt nik nerieši. A prosím, tie stolice ste si všimli cca už skorej? Alebo to dostala až potom? Pýtam sa preto, lebo naša má len rok a už teraz sa mi to nezdá. Aj elimináciu som skúsila, ale len 4 dní. A náhodou, nemáte foto tej stolice? Všade hľadám ako vyzerá taká stolica pri celiakii, ale neviem vygooglit.

johnnyfeer
30. dec 2022

@domika225 ahoj smiem sa opýtať ako ste vyriešili tú stolicu??hľadám nejaký prípad ako sme my teraz môžeš napísať spravu

ajn
31. dec 2022

@johnnyfeer pokial ma dietatko dlhsi cas bledu stolicu alebo inej farby ako je normal ,treba gastro vysetrenie.viem to zo skusenosti nielen mojej ale i inych....moze ist o prechodnu alergiu na mlieko,co sa potvrdilo u kamaratkinej dcerky,celiakiu,atd.na gastro robia komplet vysetrenia krvi,stolice,sono brucha.

johnnyfeer
1. jan 2023

@ajn na gastro sme sledovaní krv na celiakiu nepotvrdili čakáme na výsledky od alergologa kde nám brali krv do 4amp.na všetko tak uvidíme a sono nám robili trikrát všetko bolo ok výter z rekta v poriadku

domika225
5. jan 2023

@johnnyfeer ahoj nakoniec sme boli aj hospitalizovaní a robili nám kadejaké vyšetrenia. No z krvi ani zo Sona sa celiakia nepotvrdila. Aj stolica bola ok. Jediné čo nám zistili
bola laktóza intolerancia laktózy. A teraz máme už skoro 2 roky a stolica býva len občasné biela. Ale zväčša hnedá. Mlieko malej vôbec nedav, ale múku konzumuje. Akurát kvasené veci jej robia problémy a ešte veľa iných veci ale ona má aj hit.

@johnnyfeer

johnnyfeer
6. jan 2023

@domika225 aha no ja čakám na výsledky z alergologie ..v pondelok máme doniesť zlep ešte na parazity a stolicu nám brali v štvrtok tak uvidíme čo a ako ja som malému vysadila mlieko no a z krvi mu celiakia bola brána v apríli 2022a negatívna a má aj sono robené dvakrát a bolo ok doktorka už má na mňa nervy ale bohužiaľ je to moje dieťa a budem trvať na vyšetreniach ..ja nie som doktor aby som si ho liečila sama cháp a dúfam že hit mu nevyjde lebo ma slahne vy ste na Tom ako s tou hit čo všetko ppapatee a čo nemôžete

lindalindusa
9. sep 2023

@johnnyfeer ahoj, hľadám tiež podobný prípad nám. Môj 5 ročný syn máva farebne stolice, raz zelenú a pol hnedú, inokedy veľmi žlté, niekedy žlté s kúskami potravy. Mali sme robené gastro vyšetrenie kde nám vysielal zvýšený kalprotektin ( čo je zápalový proces v čreve) najskôr bol 250 a po mesiaci 60, o mesiac s ním idem opäť na vyšetrenie kalprotektinu. Z krvy nám u gastro nevyšla ani celiakia, iba trochu zvýšené pečeňové testy. Vám niečo zistili?

lindalindusa
Autor odpoveď zmazal
johnnyfeer
15. sep 2023

@lindalindusa ahoj no nám bola zistená prekonaná EBV a CMV pri Tom sú zvýšené pečeňové testy ...teraz sme boli na gastro a že už tam nemáme chodiť ale tiež mi kaka nestravene zvyšky potravy ..kalprotektin mu vôbec nerobili žiaden záujem ...neviem tiež nie som spokojna nám ale bola zistená HIT intolerancia ale teraz nedrzime úplne diétu...teraz zasa začal mávať aj trošičku hlienu v stolici a máva ju takú všelijaku raz hnedá raz zelená raz žltá neviem už tiež čo robiť ...a ako to riešia že má zvýšené pečeňové testy??

johnnyfeer
15. sep 2023

@johnnyfeer ja som mu ten kalprotektin robila doma test a vyšiel negatívny tak neviem

lindalindusa
15. sep 2023

@johnnyfeer môj syn mal všetky testy na vírusy aj parazity negatívne, takisto aj zlepy..taktiež aj krvný obraz mal v poriadku, jedine pečeňové testy mal mierne zvýšené a ten kalprotektin, ktorý mal po mesiaci z hodnoty vyše 250 padol na 60 a idu nam ho opakovať teraz o tyždeň. DR obvodná si povodne myslela že bude mat kolitidu alebo crohnovu chorobu, no gastro povedal že na to je veľmi maly. Robil mu aj sono brucha a taktiež mal všetko v poriadku. Syn ma problémy odkedy jeho brat( môj mladsi 3 ročný) prekonal salmonelozu a norovirus. S mladším som bola v nemocnici lebo bol na tom veľmi zle schudol 4 kg a dostal 12 infuzii, tak sa mu to asi rýchlejšie vyplavilo z tela. Starší bol s mužom doma, a asi to tiež prekonal, len to neukázali už vytery ani krvne testy. Od marca ma tieto problémy, len sa nam to strieda že mesiac -6 týždňov dobre a potom nanovo ta pestrofarebná stolica. Testy na celiakiu mal negatívne a na laktozu mu vyšli mierne zvýšené, to sme boli vo Frydku Mystku na vyšetrení, ktoré sme si robili na vlastnú päsť. Vám koľko trvajú tieto problémy? Aj máte nejaku liečbu? V CZ nam dali imunor na pol roka, a kázali probiotika.

lindalindusa
15. sep 2023

@johnnyfeer teraz pozeram malého kartu zdravotnú, tak EBV a CMV sme prekonali aj my..možno preto tie stolice

johnnyfeer
15. sep 2023

@lindalindusa neviem mi to máme od decembra ...nám sa to tiež strieda že chvíľku je to ok potom znova tak ja neviem čo to môže byť my sme mali zápal lebo sme mali v brušku málinko tekutinky ale teraz to tam už nemal...neviem no je to bieda

domika225
21. sep 2023

@leam ahoj, môžem sa opýtať? Viem, je to už veľmi dávno, ale moja malá má tiež rýchly metabolizmus a nezdá sa mi to... vyrástli ste z toho?

danielkadandy
22. okt 2023

@sisiska zistili ste nakoniec ze z coho to bolo? Aj my tak mame

danielkadandy
22. okt 2023

@domika225 ahoj mi zem sa spytat uz ma v poriadku stolicu?

danielkadandy
22. okt 2023

@ajn ahoj mozem sa spytat ci mala aj ine problemy? Co suviseli s celiakiou?

danielkadandy
22. okt 2023

@johnnyfeer mozem sa spytat ci mate nieco nove ohladom zltej stolice?

domika225
23. okt 2023

@danielkadandy áno, už je v poriadku. My máme vysoký histamin a tak ju častokrát preženie z hocičoho a keď ma náhodou aj črevnú virózu, tak ma tu stolicu nachvíľu aj bielu.

johnnyfeer
25. okt 2023

@domika225 ako to riesite keď ju prehana???my máme histamin ale my máme aj hnačky s hlienom

ajn
3. nov 2023

@danielkadandy nie nemala.

Strana
z2