Žmurkanie a zapchávanie ušiek u dvojročného dieťaťa

helena220
17. nov 2015

Ahojte maminy. Mame 2 rocnu dcerku.Narodila sa po tazkom porode, vakumextraktorom, bola ozivovana.Rok a pol sme chodili po neurológiách, gastro, imuno a ine. Potom sa jej stav stabilizoval a odvtedy bolo vsetko v poriadku. Malej zistili vrodenu fistulu v usnici, resp.malu dierku, otvor v usku, ktory vraj podla orl je v absolútnom poriadku. Lenze pred par tyzdnami zacala malinka strasne zmurkat ockami a pri najmensom pociatocnom zvuku si silno zapchava uska a zatvara oci,ako keby to bolo pre nu hlasne.Je to vzdy ked zapneme telku, radio alebo rozprávky a ine.Potom uz prestane a upokoji sa.Neviete cim to moze byt?Na neuro nas objednali az na koniec mesiaca.Mam obavy.Vdaka

lusyke
17. nov 2015

Tvoj popis mi pripomenul ako mi minule mama hovorila o jednom dokumente...vola sa Diagnose me a davaju ho na TLC. Je to o vselijakych neobvyklych chorobach. Bola tam jedna pani ktorej vadil kazdy hlasitejsi zvuk a pocula vsetko hlasno aj ked niekto sepkal. Potom jej zistili ze ma malu dierku na bubienku a preto pocuje vsetko hlasnejsie. Neviem ako jej to liecili ale asi vyliecili...Niesom expert ani netvrdim ze je to to iste...len mi to pripomenulo ten pripad.

8291
17. nov 2015

Pokial ma fistulku blízko bubienka tak kludnemoze komunikovať so zvukovodom a to môže robit problém.urcite by som to išla dať skontrolovat na ORL.