icon

Znepokojivé symptómy u šesťročného dieťaťa: čo môže byť príčinou?

13. aug 2026

ahojte, možno mi poradíte. Už mesiac dieťa 6 rokov sa sťažuje, že má nevoľnosť, bolesť brucha, pocit plnosti. Stolicu má normálnu bez ťažkostí. Okrem toho tvrdí, že ho bolí hlava, je unavený a točí sa mu. Okrem toho má v poslednej dobe neustály pocit hladu, doteraz jedák nebol. Pediatrička mu vyšetrila základné krvi, moč a všetko ok. Následne som s ním bola na sono brucha, kde všetko ok. Boli sme na ORL a tam tiež všetko ok. Boli sme na chirurgii, kde mu videli v bruchu mezenteriálne uzliny zvačšené a povedali, že asi prekonal nejaký infekt. Následne mu pediatrička vzala krvi a stolice, kde mu vysla hranicna encefalitida (norma 0,89 a vyslo mu 0,93). Vraj ziadna panika, moze byt aj skrizene. Robil sa opakovany odber, čakame na vysledok. Aktualne par dni som si k tomu všimla, že má vyraznejsie vypuknute brucho, ktore mal vzdy chude jak trieska. Ja uz som na nervy. Napada vas nieco? Čo by toto cele mohlo robit? Ma zvysene hodnoty na laktozu, sle to uz vieme davno a davno ma bezlaktozovu stravu. Ďakujem za rady a pomoc :(

Strana
z2
autor
13. aug 2026
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, este by stalo za to, aby ste skusili ist k detskemu gastroenterologovi a tam nech mu spravi hadicu, odoberie vzorky, zisti ci nema helico alebo ineho baktera, pripadne zapal v zaludku, tiez vie spravit odbery na intolerancie, odber na autoprotilatky.

@motylik2559 lenze hadica takemu malemu dietatu, robi sa to v celkovke?

autor
13. aug 2026
@anonym_17c35a

Chudatko..sama som mala dlhé roky gastro problemy..mňa hbed napadla celiakia alebo intolerancia pripadne histamin..urcite by som ako ďalšie vyšetrenie išla na gastro..odber cez hadicu a aj z krv..ked mu doteraz nic necítili práve tu mu môžu lebobste tam este neboli..a celiakiu mu ako vylúčili? Keď ste na gastro este neboli..napriklad mne vyšiel histamin z krvi negatívny u všeobecnej ale na gastro z hadice 50%, laktoza to iste..a veru som citlivá aj na jedno aj druhé a aj na lepok ktory mi nedokázali diagnostikovať a este mam problém s fruktanmi v strave, to znamená, ze si musim sledovať kombinácie potravín..🙈

@anonym_17c35a tieto intolerancie mu robili z krvi

motylik2559
13. aug 2026
@anonym_autor

@motylik2559 lenze hadica takemu malemu dietatu, robi sa to v celkovke?

@anonym_autor Ano, bud anestezka, prip. sedativa (nejaky oblbovak) alebo daju sprej do hrdla. Neboj detickam to nerobia pri vedomi🙂

autor
13. aug 2026
@motylik2559

@anonym_autor Ano, bud anestezka, prip. sedativa (nejaky oblbovak) alebo daju sprej do hrdla. Neboj detickam to nerobia pri vedomi🙂

@motylik2559 no to duuufam, to by on nezvladol urcite

kvietok1233
15. aug 2026

To nemusí ukázať...môže mať aj niečo iné ...dala by som preventívne liek na odcervenie

Strana
z2