Znižená imunita u dvojročného dieťaťa. Čo užívať?
Ahojte,už som tu pisala par prispevkov ohľadne mojho syna,ktory veľmi zle jedava.V pondelok mu robili odbery,všetko ok/aj železo/,iba ma zniženu imunitu-čo ma dosť prekvapilo,lebo on skoro vobec nebyva chory a to ma už 2 roky.V lete mal laryngitidu a asi 2 krat sopliky...
Preto ma zaujima,ak vyšetrovali vašim deťom tieto testy,ake mali vysledky?Uživali niečo na zvyšenie imunity?
ďakujem.
@katecameron ked som jej spomenula ze nasa pediatricka mu predpisala uz Ribomunyl a ze uz ma prvych 6 mesiacov vybratych a teraz sme mali 3 mesacnu prestavku, tak na mna pozrela a ked uz ho bral tak co ma ona predpisat 😠 ... a ked som sa jej na konci spytala ci ho teda uz mozem davat (nechcela som zacat davat dalsiu etapu 6 mesaicov 1.4.ak by nam nahodou dala nieco ine) tak povedala ze nie a ze ked prideme na K.O tak mi povie a to je 6 mesiacov 😠 😠 😠 😠 . Je to normalne? 😒 🙄
@katecameron myslíš ,že z krvi je to istejšie ako z kožných testov?Ja sa v tomto vôbec nevyznám...
@janulkama ano urcite z krvi je to na 100percent kym kozne testy velakrat vydu falosne pozitívne alebo naopak nepreukazu nic pritom dieta je alergicke
@katecameron super,tak to som rada,aspoň to už nemusíme absolvovať 😉
Dnes ráno som Martina musela odsávať ☹ Má strašné soplíky...no a neviem,ako to spravím ďalej,lebo nám zrazu vypol vysávač a už nejde 😒 😝
@janulkama moraxella je svinstvo aj mysa snou trapime a este aj pneumokokom 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 akurat starsí syncisko rano zacal kaslat duní ako sud tak som ho nedala do skoly to bude zas divocina vsetci doma 😝 😝 😝 😝
boze kym este do skoly nechodia tak je dobre lenze tyto skolaci brrrrr a tpo sa im doma vobec nechce ucit
@katecameron no to už by mi chýbalo,ešte pneumokoka aby dostal ☹
Práve som čítala tému,kde sú matky(viaceré),že dieťa by malo ísť do škôlky aj so soplíkmi,pokial dieťa nemá teplotu,tak prečo nie...no ja by som im povedala,prečo nie...asi potrebujú také detičky,ktoré sú stále choré,tak ako naše,potom by si ich inak chránili,no nie?
@janulkama no presne tak ja by som take matky tala po hlave blbej 🤐 alebo dala im preplatit lieky ktore my musíme potom svojim detom kupovat lebo koli ich nezodpovednosti sa nase oslabene nakazia
@katecameron a najlepšie je,keď ti tá mama zahlási,že to má alergiu...a vidím,ako tej malej stekajú zelené spolíky az po brade 😝 kašlú soplia a ešte mamy na teba pozrú,že načo ho dávam do školky s takou imunitou,ako keby naše detičky boli iné 😒
no to sa poznam presne tak ze ma alergiu a zelene sopliska a príde ku tvojeme a just mu kychne do tvare no moj do skolky nechodí a ani nebude asi len predskolskej a pritom viem ako by mu to pomohlo keby bol s detmi
ahojte
moj maly vydrzal byt v skolke 10 dni a dnes rano po 30 minutach mi volali ze ma riedku stolicu. Mne to nevadi ze ho mam doma, ale stve ma ze jeden chlapec prisiel do skolky s virozou 😠 a uz ju stihla mat stvrtka triedy a jasne ze moj medzi nimi nesmie chybat 😒 ...Ale chcela som sa spytat ci neviete ze ci mozem dat malemu na tie hnacky Dophilus Infant, ked v maji ma zacat brat dalsich 6 mesiacov opat ribomunyl?
ahojte, moja malá takmer od narodenia bojovala so soplíkmi, tak mi lekárka poradila probiotiká Dophilus Inphanst... ked som nasadila viac ako 8 mes. nič nemala a to sa stretávala aj s chorými detičkami. Kamarátka dáva synovi tiež, on chodí už do škôlky a zatiaľ vôbec nebol chorý. Skúste, možno pomôžu aj vám.
ahojte, idem sa k vam pridat, moje dvojicky chodia do skolky od februara tohto roka....nastup s,e ,useli odlozit o tyzden lebo ich cosi chytilo, potom boli 2 tyzdne v skolke a tyzden doma.....z marca sme boli prve 2 tyzdne v skolke a 10 dni doma....a teraz je april a v piatok mi Mendy zacala dusivo kaslat no preliecili sme sa cez vikend...soplia obe ale zelene nemame tentokret tak som si ich dnes ale este nechala doma....
Berieme BI IOMARE tuk so zralocej pecene.....asi mesiac, tak velmi dufam ze im to zacne pomahat a dnes som im nasadlia Nutralon ten ke sice pri hnackach ale obnovuje crevnu mikrofloru ktora chrani aj organizmus pred infekciami ak spravne funguje....takze moc sa modlim aby sme do konca semestra skolkarskeho uz vydrzali....
strasne sa bojim ze mi budu nosit bacilky na babatko....
inak co sa mamiciek tyka a chorych soplavych deti tak su zase take co si myslia ze pani ucitelky by nemali mat problem streknut decku morsku vodu do nosa.....takze ja mam taketo v okoli....co mna nasiera totalne lebo to co uz je????
Skusali ste imunoglucan? suseda vravi ze jej maly sa na nom super drzi ze vobec nebol chory celu zimu a chodi tiez do skolky..myslite ze je ozaj taky dobry???
ja uz neviem ja by som im aj modre z neba kupila aby boli fit
@froschka ahoj,no to nemyslíš vážne,že by učiteľky mali striekať vodu do nosa???To aj také matere sa nájdu??Nech sa teda ani jedna z takých na mňa neurazí,ale to je už vela!!!
Mne dnes riaditeľka povedala,že jej prišiel papier od nejakej pediatričky,že prečo terorizuje rodičov a necháva im deti doma...a to sa stalo v našej triede,učiteľka volala rodičom,že dieťa soplí a kašle a to ich nahnevalo...nechápem!!
@janulkama no z casti chapem maminky ktore musia pracovat a pre nich je pobyt dietata v skolke nevyhnutny lebo nikoho nemaju ale mne samej sa to nikdy nevyplatilo dat deti skor do skolky ako mi odporucil lekar....to chodievali pred rokom do ineho miesta kde sme byvali, to bola taka komunisticka skolka, skor poloosada 😀
no zazila som naozaj take, ktore este krutia hlavou nechapavo ze preco by nemohla ucitelka stiekat do nosteka.....
ine je ked ma dieta alergiu ze je treba preplachnut nostek po peloch a tak, ale aby usoplene dieta tam niekto liecil....
no u nas maju ucitelky nachystane vreckovky a oni fukaju detom sopliky...tak ja neviem treba asi zmenit celly zaklad skolstva....
v rakusku b ymedzi dverami otocili mamicku so soplavym dietatom......
@froschka to uz tiez nechapem, keby mala ucitelka striekat morsku vodu do nosa kazdemu jednemu dietatu a ma ich v triede 20 tak sa moze aj zblaznit.
Mne moja teta (pediatricka) poradila kedze sme bojovali so soplami kazdu chvilu a mal z toho vzdy obojstranne sinusitidy ze mu mam 2x denne striekat morsku vodu (Physiomer) do nosa, na jednej strane to beriem ze je to aj ako ochrana pred bakteriami ... ale robim to len vtedy ked sa mi zda ze je vela deti soplavych v triede tak mu striekam rano a vecer ale zase nie 365 dni v roku
@froschka Ahojte. Ja zijem vo Francuzsku a co som sa uz ja narozculovala na temu chorych deti v skolke. Ale vrchol vsetkeho bol, ked som si dovolila nechat vlastne dieta 2 tyzdne doma, lebo som chcela aby sa poriadne preliecil. Hned mi volala riaditelka zo solky, ze preco je tak dlho doma, ze to nie je normalne.......no a to je fakt, ze tu u nich to normalne nie je, lebo u nich je normalne strcit dieta do skolky hned, ako ustupi teplota. Takze ma ide fakt porazit, lebo moj syn chyti fakt kazdy virus, co sa okolo neho mihne. Nastastie sa to vsak vacsinou prejavi kaslikom a soplikmi, takze ATB velmi neberieme.
A este k tej imunite...kym nechodil do skolky, nebyval chory, mozno tak 1-2 x za rok. Odkedy je v skolke, tak od oktobra do aprila je casto soplavy a zo soplov kasle. ATB bral asi 5 x za svoj zivot. Na SK nam robili neja Ig ale neviem presne. Ze vraj alergiu nema. Brali sme aj Aerius, nebol menej chory akurat mozno to trosku zaberalo na zapchaty noc a laryngitidu . Tu vo FR nam ho zatrhli, ze to je pre alergikov. Skusali sme aj Hlivacika, nepomohlo. Martankovia - ziadny vysledok. Cebion multivitamin - nic. Teraz berieme sirup z echinacey, propolisu a Vit C a tiez pulsatillu homeo na sopliky. Zatial to vyzera ze pomaha .....alebo ze by to bolo tym ze je uz april????? 😀
Inak tu vo FR nerobia tolko testov a vysetreni ako na SK. Ked mi 2 mes syn kaslal, nechceli urobit ani vyter. Ze vraj je to zbytocne. Takisto aj alergologicke testy, ze vraj je este maly. O znizenej imunite nikto nic ani nespomenul. A este jedna vec len pre info...ani fimozu tu neriesia.
Takze niekedy su tie testy u malych deti asi zbytocne alebo vysledky skreslene, ked sa imunita este len buduje, ako to tu pisal niekto vyssie.
@simi251 no vidis iny kraj iny mrav..ja neviem co je lepsie, mozno budeme este vsetky vdacne za to, ze si nase deticky odskakali vsetky virusy a bakterie pocas skolky, lebo ked by mali byt stale chore v skole to by asi neslo...tak nam ostava len verit a dufat....
inak v piatok mi Mendy zacala dusivo kaslat, tak prieduskovo a nevedelo sa jej to pustit von, mala aj 37,5 teplotu...dala som jej rectodelt cipok - to su kortikoidy pouzivaju sa pri akutnych stavoch...predpisala mi ich doktorka samozrejme s tym ze ked zas bude mat taky dusivy skaredy prieduskovy zapchaty kasel mam jej to dat...takze dala som a na druhy den jej bolo o moc lepsie..tentokrat som aj poriadne aj 4-5x denne striekala MAR do nosteka a na uvolnenie a rozsirenie priedusiek dostala Ventolin sirup, a 3x denne mucosolvan, teraz mam iny sirupcek od dr.Theis a berie len to uz, a morsku vodu a sice este trosku vykasliava ale vyzera to tak ze sme sa vyhli zelenym soplom...
samozrejme sme cely vikend trcali doma ale oplatilo sa.....
@froschka u nas v skolke zuri sarlach, tak len dufam, ze nas to obide. inak tu vyssie este niekto pisal ze imunita sa deli na virurovu a bakterialnu??? nikdy som o tom nepocula, ale ak je to fakt, tak moj syn schyta sice kazdy virus ale bakterie malokedy. co je fajn aspon ho nemusim napchavat ATB. v podstate si vzdy vystacime len s niecim na kasel a sopliky.
Ahojte dievčatá,tak ja idem dnes pre výsledky na imunológiu,dúfam,že mi tam povie dobré správy ,minulý rok to tak nebolo,tak snáď teraz 😉
ahoj maminy,moj ma 10 mesiacov a stihli sme byt 5 krat chory a 2 krat z toho na atb.:/ clvoek zacne hladat nieco pre dietatko....samozrejme treba si uvedomit,ze velaspravi tehtoenstvo,ak matka byvala chora,nezdravo sa stravovala,brala atb.-to vsetko nielen pocas tehotenstva a nedetoxikovala sa pred tym,tak to vstko slo na babo a niet sa co cudovat,ze babo je potom chore aa problemy,ako moje:/
nastastie som nasla riesenie,no ani sa ma nepytatje,lebo ako som zistila aky skvely vysledok sa da dosiahnut,tak som sa zaregistrovala a som tam aj ja,cize ak bz ste sa ma pztali tak vam to musim ponukat a ja tu chcem hlavne preferovat tu ocistu tela,detoxikaciu,ktora sa da robit aj malym miminkam.
je to akoby ste hrali hru,vidite,ze rpehravate,lebo ste zle zacali a mate tam moznost zacat od znova uz so zisaknymi vedomostami.
preto take nieco urcite sksute.drzim palce:D
Kocky, ako je to s vasimi skolkarmi, tiez chodite kazdy druhy tyzden so soplikmi? Mne teraz dostala sopliky aj 9 mes. princezna, kombinuje sa to s prerezavanim zubkov, tak je to o to ťažšie. Skušala niektora z vas na zlepšenie imunity u takeho mimca koncentrat z Aloe Vera?

@michalag ciítaj kopírujem z inej temy eron @monalisatko mojim na alergo brali krv a z krvi zistovali naco su alergicky vysli zaujímave vysledky dcera ked jej robili kozne testy vo ZVtak jej vyslo ze je alerg.na plesen roztoce a este neviem co z krvi poriadne vysetrenie na 100percent NIEJE alergik povedala dr, takze zbytocne jej davali dva roky alerid je chora preto lebo imunitu ma mierne posramotenu a od narodenia ma reflux na ktory sa nik nepozeral malickemu vyslo ze je alergicky len na mačku a skrecka ani jedno ani druhe nemame no starsí syn dopadol najhorsie je velmi silne alergicky na zmes trav ,raz,kus menej na roztoce breza lieska topol no a ked sme chodili ku tej blbej alergo. tak podla nej bol teda kozne testy ukazali ze je velmi silne alergicky na psa a macku z krvi mu vyslo ze natieto zvery nieje vobec alergicky po sezone ho ide testovat ktore travy su to no strasne vela vecí im robila potom mi to pekne poslala domov postou aj z receptom na lieky ktore im zmenila no proste uplne iny prístup a HLAVNE zaujem zistit co je s tymi detmi a este dcera este stale ma hranicne IG A na mykoplazmu
Dnes o 07:20 • 3 deti • Odpovedz