Zo všetkého ho nafukuje a bolí bruško. Ako mu pomôcť?

31majka12
30. sep 2011

Ahojte poradte mi prosim uz som zufala,maly sa mi pocas kojenia strasne trepe,kope nozickami,a cely ocervenie,pusti prsnik...a potom sa znovu prisaje akonahle zacne papat,tak sa to zacne odznova.
Boli ho brusko,aj pocas kojenia a aj mimo neho.
Mliecne vyrobky uz vobec nejem.
Zo vsetkeho ho nafukuje.
Papam uz len chleba z rastlinnym maslom,cestoviny bez nicoho a ryzu s masom.
Nezabera ani sab simplex,ani pupik,ani masirovanie bruska,obcas zabere rektalna rurka,davam mu aj probiotika infants dophilus.
Nedokazem sa pozerat ako trpi ze je hladny a ze ho boli brusko....
Vie mi tu niekto pomoct?

ovecka84
30. sep 2011

nasa mala je na tom podobne, i ked ju to vacsinou chyti po jedle - presne ako pises, trepe sa, kope nozickami, rozhadzuje rucicky a cela cervena jaciii ako o zivot ☹ napapana je, len to brusko ju trapi... tiez sme skusali masaz, sab simplex, no zatial bez uspechu... rurku nechcem skusat, ake mame este ine moznosti?

tinki
30. sep 2011

@31majka12 ak ti púšťa prsník a znova sa prisaje je dosť možné, že ti ide silno mliečko. Ono je to tak, aj keď sa nám nezdá. Môže byť pre neho ten tok silný. Skús si najskôr troška mliečka pred krmením odstriekať, či už do nádobky, alebo len tak do bavlnenej plienky. A potom priložiť. Lebo ak je malý hladný, tak ho bruško nemá čo bolieť. Tam bude iný problém. Ak to nebude ono, skús sekciu laktačná poradňa. Laktačná poradkyňa ti na 100 percent pomôže. 🙂

matozazzo
9. nov 2012

@31majka12 Takze v prvom rade vyluc cerstve pecivo, cestoviny, zaprazene polievky, omacky, strukoviny... vsetko, z coho ta nafukuje. Ja ked som neodolala a zjedla cerstvy rozok, v noci sme nespali, ako malu bolelo brusko... :( Ked mala 2m, dala som si palacinky, a znovu to iste... Vsetko ide hned do mlieka. Mne sa este osvedcilo pit detsky caj alebo feniklovy z DM-ka, na uvolnenie prdikov. Ked som ho vypila, do 10 minut to slo aj do mliecka a mala si s radostou po kojeni poprdkavala 🙂 Ked uz ani to nepomohlo a ja som sa zabudla a zjedla nieco, co som nemala (napr. pizzu), dala som jej napit trochu toho caju a pomohlo. Alebo masirovat brusko, cvicit s nozickami... Aj s tym mlieckom, ze ti doslova strieka, moze byt problem, alebo tvrda bradavka (ked mas vela mlieka) a nevie ju uchopit, ide mu to tazko, ako pise Tinki. Trosku odstriekaj pred kojenim a uvidis 🙂

31majka12
autor
9. nov 2012

@matozazzo dakujem ale uz to mame za sebou...bolo to zhruba pred rokom.

matozazzo
9. nov 2012

@31majka12 nevsimla som si 🙂))