Zrušiť let do Grécka pre synovu chorobu?
Potrebujem počuť aj nestranné názory najmä kvôli manželovi ktorý na mňa tlačí, že preháňam.
Zajtra máme letieť do Grécka na Krétu. 11 ročný syn má od stredy bolesti brucha, kŕče, nechutenstvo.
Bol na chirurgii, odtiaľ na sone brucha, RTG, krv, moč. Vylúčili slepé črevo, na chirurgii povedali, že všetlo ok. Máme dať vyšetriť na celiaku, intolerancie.
Syn dva dni poriadne neje, má nechutenstvo.
Túto noc zase za mnou prišiel, že má kŕče, Berie probiotiká.
Moja otázka. Leteli by ste s ním v takomto stave? Ja som proti, vplyvom.tlaku v lietadle sa mu môže bolesť zhoršiť. Na dovolenke nebude poriadne jesť, spať. Riešiť lekárov v Grécku nie je výhra.
Teplotu nemá, nevracia.
Na dovolenku ideme cez cestovku, máme ju poistenú.
Pýtať od pediatra potvrdenie, že syn nemôže odletieť? Ako sa to rieši? Uznajú to aj keď nie je v nemocnici?
Celú dovolenku stornovať alebo ja zostanem.doma so synom a muž s 15 ročnou dcérou nech letia? Premýšľam čo bude najlepšie.
Prídeme o nejaké peniaze, keď dovolenku zrušíme 24 hpdín pred odletom?
Ďakujem za slušné názory.
Nemoze to mat zo stesu napr. Z letu, ked vsetky vysetrenia boli v poriadku? Na zvysne otazky ti tu nikto neodpovie, nevidime tvoju zmluvu s CK tam najdes nato odpoved. V kazdej cestovke sa to moze lisit a neuvadzas ani jej nazov, takze nemaju sancu poradit ani ako to mali ti, co s nou v minulosti cestovali.
@anonym_9cbeac ved toto cele je divne, celu stredu sme presedeli na chirurgii, sono vylucilo slepak, krv, moč v poriadku, CRP nízke a stále kŕče v bruchu a nechutenstvo. Dva dni je iba banány, sucháre, polievku, ryžu. Ja už neviem čo s ním. Cestuheme s CK Fischer.
Nemoze to mat zo stesu napr. Z letu, ked vsetky vysetrenia boli v poriadku? Na zvysne otazky ti tu nikto neodpovie, nevidime tvoju zmluvu s CK tam najdes nato odpoved. V kazdej cestovke sa to moze lisit a neuvadzas ani jej nazov, takze nemaju sancu poradit ani ako to mali ti, co s nou v minulosti cestovali.
@anonym_9cbeac Idem preštudovať storno poplatky, fakt som myslela, že bude v poriadku a v noci zase prišiel, že nemôže spať kvi kŕčom. Muž s dcérou sú sklamaní. Premýšľam, že nech letia aspoň oni dvaja.
@anonym_9cbeac Idem preštudovať storno poplatky, fakt som myslela, že bude v poriadku a v noci zase prišiel, že nemôže spať kvi kŕčom. Muž s dcérou sú sklamaní. Premýšľam, že nech letia aspoň oni dvaja.
@anonym_autor a na ten stres si sa ho pytala? Uz ste niekedy leteli? Nema fobiu z lietania?
@anonym_autor ak by Vám poisťovňa uznala tak určite nie všetkým štyrom. Otec s dcérou nech idú a ty so synom,pozri tie podmienky a ak uznajú ostante doma
@anonym_autor Posli muza s dcerou a povedz to synovi. Ak sa synovi v podstate v kratkej dobe zrazu ulavi, tak to bol najskor iba strach a stres (napriklad z lietadla).
Ak by sa prejavovala daka diagnoza (celiakia a pod.), tak rozhodnutie, ze on zostava doma s tebou by nemalo mat az taky vplyv. Resp. by obratom nezmizla.
On sa na tu dovolenku tesi alebo nie? Idete prvy raz lietadlom? Necital/nepocul v nedavno nieco o havariach (napr. o tom panovi, co ho takmer vysalo z lietadla teraz)?
Skus sa s nim pobavit aj o tomto.
Neviem, ci je to tento pripad, ale poznam jedneho, ktory ma presne taketo problemy vzdy, ked ma niekam ist. Proste vsetko ok, a den vopred zacne mat krce a na 90% potom nikam nejde.
Nebojí sa letu? Už letel niekedy predtým?
Ved sa spytaj syna, ci sa citi na to odletiet... boli ste vysetreni od hlavy po paty - jasne, stav sa moze zmenit - k horsiemu - aj v Grecku su nemocnice - ale aj k lepsiemu..more, oddych, strava - vsetko toto mu moze pomoct. Ak by dieta velmi chcelo ist, ja by som isla. Najma ked pises, ze zapal sa vylucil vysetreniami.
Ja by som dovolenku nerusila.. Raz, ked som mala letiet prvy krat, dva dni predtym som vkuse vracala, prehanalo ma. Zlakla som sa, ze aka viroza. Aj tak som isla a uz ked sme vzlietli mi nic nebolo. 🙂 Inak mojho syna velmi bolievalo brucho vzdy ked sa niecoho bal, alebo mal stresy. Mal doslova krce, nariekal, tiez sme obehali lekarov, zaver bol, ze to ma zo stresu.
Ja by som normalne letela ved to nie je nic urgentne.
Jasne ze pridete o peniaze ono tie storna nikdy nie su v plnej vyske, uznaju len tu osobu ktora ochorela zvysnych clenov nie
letela by som .. kedze ma vysetrenia ok .. vyluc mu muku a mliecne vyrobky z jedalnicka .. iba pre istotu ...
to asi jedine, ze by si mala chyteny slepak, inak neviem, ze by sa dal stornovat let kvoli bolesti s tym, ze by ti vratili peniaze. ale rozhodne by som si dala dobre poistenie pre pripad, ze by bolo na dovolenke nutne vyhladat lekara.
Ak by bolo v hre aj mlieko, treba pozrieť probiotiká, či ich ozaj môže, veľa z nich obsahuje bielkovinu kravského mlieka a tým pádom, by mu bolesti ešte zhorsovalo
To moze mat kludne zo stresov z cesty. Aj to storno podlieha urcitym podmienkam a nie vzdy sa to vztahuje na vsetkych clenov rodiny.Je to na zvazeni, ze ci pojdete alebo nie len preto, lebo sa stazuje ze ho boli brucho. To nie je len tak, ze povies v CK, ze syna boli brucho my nikam nejdeme.
Ak by bolo v hre aj mlieko, treba pozrieť probiotiká, či ich ozaj môže, veľa z nich obsahuje bielkovinu kravského mlieka a tým pádom, by mu bolesti ešte zhorsovalo
@danielahamar aj laktozu. To tiež môže viac poškodiť ako pomôcť
Len tak medzi nami, mne nerobia dobre proboiotika, mam po nich krce a bolesti zaludka criev.
Buscooan ste neskusali? Podla mna stres
Tak teraz su presne taketo brusne virozy, ktore sa tahaju
Moja sestra ma 42 a za každým pred cestou kŕče a bolesti brucha, dokonca vracanie a to cestuje pomerne často ale toto jej spôsobuje vnútorný stres. Inak ako sa vyššie spomínalo, probiotiká sú tiež samo o sebe pre čreva novinka a mne nerobia dobre, v jeho prípade môžu byt tie probiotiká viac na škodu ako úžitok keďže nie je po chorobe, skúsila by som ich vysadiť keďže zvyšujú množstvo plynov.
Išla by som.Ak ho bude bolieť brucho ostane na izbe alebo bude pri bazéne veď ho dúfam nebude bolieť celý čas. Neviem aké silné sú tie kŕče a ako dlho trvajú keď je to len že bolí a prestane tak môže ísť. Ja mávam kŕče z jedla, keď má to chytí tak neviem ani chodiť nič vtedy si dám nospu a prejde, neviem či deti to môžu.
Áno nech leti muž s dcérou
Syna by som.netrapila kvôli dovolenke
Tak teraz su presne taketo brusne virozy, ktore sa tahaju
@anonym_bd86bb virózu by chytili aj ostatní členovia rodiny, nie?
Opýtaj sa syna ako to vidí. Ale ja osobne , keď poriadne neje a ma bolesti, čo bude mať z tej dovolenky? V Grecku je aj iná klíma, horúco, čo kladie väčšie nároky na organizmus. Spýtaj sa jeho či chce ist alebo by radšej zostal doma. Môže to byt intolerancia ale aj stres ako píšu vyššie. Tato s dcérou nech idú, keď sú sklamaní…
Dúfam, že mu dávaš HYLAK??? Ten účinkuje brutálne a mám pocit, že jediný, samozrejme, že by som išla na dovolenku, možno má stres z lietadla, spýtaj sa ho, ak mu nič nieje nevracia, nemá hnačky, to nieje dôvod na zrušenie dovolenky, je možné, že by to aj tak storno neuznali, navyše nemá 2 roky, takže zbaliť a ísť
Ja by som na dovolenku normálne išla. Vylúčila veci s lepkom a laktozou. Ak ma vyšetrené a vylúčené slepé črevo alebo iný akútny problém, čo vy na chire videli, neni prečo ostať doma. Moja ma potravinové alergie, tiež máva niekedy kŕče, keď zje čo nemôže. To by som sedela celý život len doma. Muž ma HIT. Detto. Nehovoriac o tom, že u syna môže ísť aj o stres o ktorom nehovorí.
@danielahamar aj laktozu. To tiež môže viac poškodiť ako pomôcť
@anonym_1cd0dc to už beriem automaticky, 90% liekov má laktózu
skús mu uvariť feniklový čajík ..ublížiť nemôže